1 Haziran 2010 Salı

Vederson ve Bursaspor


Dün Lig TV'ye Vederson ile Bursaspor'un anlaştığı yönünde haberler düştü. Doğru mu değil mi bilemem fakat Bursaspor için çok yerinde bir transfer olabileceğini söyleyebilirim.

Bursaspor'un en zayıf gözüken yeri solbeki. Vederson hem CL tecrübesi, hem büyük takım tecrübesi, hem de fena olmayan kalitesiyle Bursaspor'un solunu götürebilecek bir isim. Türk vatandaşlığında oynaması transferin bir diğer avantajı. Öte yandan duran topları kullanabilecek bir isim daha kazanmış oluyor Bursaspor. Bir hücum avantajı ise Vederson'un skorer potansiyeli olması. Uzaktan şutla kaleyi bulabilir. Zaten bir solbek senede 3-4 gol atsa bile çok büyük bir katkı sağlamış olur takımına.

Hücum konusunda bu kadar iyiyken, defans konusunda biraz zayıf Vederson. Adamını kaçırabilir, oyun içinde konsantrasyonu dağılabilir, özellikle ters kademeye girmekte biraz zorlanabilir. Ama bütün bunlara rağmen Türkiye ligi içinde alınabilecek en iyi solbeklerden biridir. Bursaspor iyi bir iş yapar.

Öte yandan Nonda ve Song haberleri de geliyor Bursaspor için. Song fena olmayan bir yedek performansı verebilir fakat Bursaspor'un Nonda gibi bir seçeneğe gitmemesi gerekir diye düşünüyorum. Nonda yerine Makukula çok çok çok daha iyi bir tercih olur Leo Iglesias yerine.

As kadrosuna 2-3 takviye, yedek kadrosuna ise 4-5 takviye ile Bursaspor başarısını kalıcı hale getirebilir. Hem CL'ye direkt katılma avantajı, hem de CL ve naklen yayın bedellerinden gelecek çok iyi parayla mantıklı takviyeler yaparsa Bursaspor, seneye CL'de de fena olmayan işler yapabilir.

Hiç yorum yok: