8 Haziran 2010 Salı

Haldun Üstünel vs. Lincoln


Lincoln'ün açıklamalarını okudunuz. Bilmeyenler için olay budur;

Avrupa Ligi 4. tur ilk maçında Hamburg ile G.Saray karşılaşıyor.. Hoca Bülent Korkmaz.. O dönemde Lincoln bitmez tükenmez kaprisleriyle tüm G.Saraylılar’a saç baş yolduruyor.. Nordbank Arena’daki maçta Ayhan 34’te durumu 1-0 yapıyor.. 49’da Trachowski skoru 1-1’e getiriyor.. Maçın 53. dakikasında Emre Aşık kırmızı kart görüyor.. Kewell’ı stopere çeken Korkmaz, orta sahayı kuvvetlendirmek için Lincoln’ü çıkarıp Mehmet Güven’i sokuyor.. Dananın kuyruğu da burada kopuyor.. Sinirlenen Lincoln, oyundan çıkarken Korkmaz’a “Fuck off” (S..ir git) diye bağırıyor.. Maç 1-1 bitiyor..

Söz konusu tartışma ise soyunma odasında yaşanıyor.. Odaya giren Üstünel, menajer Adnan Sezgin’in Lincoln’ün sırtını sıvazlayıp “Olur böyle şeyler, aldırma” dediğini görünce Brezilyalı’nın yanına gelip bas bas bağırıyor:

“Sen G.Saray’ın teknik direktörüne, 25 sene forma giymiş kaptana ”Fuck off “ diyemezsin terbiyesiz herif! Senin dilini kopartırım, bacaklarını kırarım..”

Araya diğer topçular girip Lincoln’ü Üstünel’in elinden zor alıyorlar.. Lincoln, sonra FIFA’ya başvurup bu olayı şikayet etmek istiyor ama soyunma odasındaki hiç kimse şahit olmayınca sonuç alamıyor..


Galatasaray'ın Florya'daki yönetim zaafları zaten biliniyordu. Haldun Üstünel'i severim. Galatasaray için çalışır. Ama bu olayda kesinlikle ve kesinlikle hatalıdır . Alkolsüz olduğunu söylemiş fakat olayı inkar etmemiş. Yani amatörce davrandığını, aklıyla değil duygularıyla hareket ettiğini göstermiş. Büyük bir ikna yeteneği var Haldun Üstünel'in. Fakat görevinin en önemli parçası "Man Management", yani idareciliği iyi yapamıyormuş demek ki. Arda'yla da bir tartışmaları olmuştu zaten. Bu da demektir ki o görevde başarılı olamıyor Haldun Üstünel. Zaten bu sene haberler çıktı bu konu hakkında. Yani revizyona gidildiği doğrulandı. Sanırım Adnan Sezgin daha önemli bir isim haline geldi Florya'da. Bana göre Adnan Sezgin de bu işi pek beceremez fakat Haldun Üstünel'den çok daha tecrübeli olduğu kesin.

Eğer Haldun Üstünel bir taraftar olsaydı bana göre haklı olabilirdi Lincoln olayında. Ben Lincoln'ü bu kampa geç gelmelerinden dolayı zaten pek tutmuyordum. Fakat müthiş bir oyuncuydu bu açık. Daha iyi idare edilmeliydi bu da açık. Hamburg maçındaki o hakaretinden sonra hemen gönderilmeliydi bana göre. Yani keşke hemen yollansaydı da bu olay olmasaydı. Zira bu idare zaafiyetidir. Takımı kötü etkiler.

Haldun Üstünel bundan sonra hangi işle ilgilenecek tam açıklanmadı. Transferlerle uğraşır sadece diye düşünüyorum. Bu olayların hepsi tecrübedir. Evet Haldun Üstünel'in bu olay için açıklaması da çok yanlış ama daha yöneticilik konusunda genç olduğunu, yaşlandıkça, bu tip olaylar yaşadıkça tecrübe kazanacağını bilmek gerekiyor.

Hiç yorum yok: