26 Haziran 2010 Cumartesi

1/16: Uruguay 2 - 1 Güney Kore


İkinci turla birlikte maçların güzelleşmeye başlayacağı, gollerin gelmeye başlayacağını bekliyordum. İlk maç böyle bir maç oldu. 3 gol izledik.

Uruguay maça 4-3-3 ile başladı. İleri üçlü müthiş etkili, ortasahadaki 3'lü ise savunma yönünden harika, hücum yönünden oldukça zayıftı. Zaten Uruguay'ı eleyebilecek olan da, turu geçmesine sebep olan da bu iki üçlüydü.

Ofans üçlüsüne bakarsak Forlan biraz daha ortasaha gibi, forvetin hemen bir adım gerisinde oynadı. Hatta Cavani de Forlan'a yakın bir oyun stiliyle oynadığı için sistem çoğu zaman 4-3-2-1'e döndü. Bu aslında ortasahayı hücum anlamında kalabalık tuttu.

Orta üçlüde ise daha evvel sol tarafta oynamış Alvaro Pereira'nın içe geçmesi pek işe yaramadı doğrusu. Uruguay'ın Perez ve Arevalo'nun önüne topla daha iyi çıkabilecek bir adam koyması, özellikle 1-0'dan sonra Uruguay için çok iyi kontra şansları yaratabilirdi. Öte yandan Perez ve Arevalo yine çok iyi oynadılar. Özellikle Perez'in ortasahayı ayakta tutan çabasını tebrik etmek gerek. Müthiş bir azimle oynadı.

Maçın ilk 30 dakikası Uruguay topla istediği gibi oynayan taraftı. Forlan'ın ortasahaya yanaşıp topu tutması, beklerin hücuma katılmasıyla Uruguay topu rakip sahada işlemeye başladı. Fakat maçın başında Cho'nun direkten dönen frikiği gol olsa belki bambaşka bir maç izleyebilirdik. Zaten bu pozisyondan 2-3 dakika sonra Forlan ölü yere müthiş bir top bıraktı, biraz kaleci, biraz defansın hatasıyla golü buldu Suarez ile Uruguay.

Golden sonra kolay kolay toparlanamadı Kore. Dediğim gibi ilk 30 dakika çok iyi top dolaştırdı Uruguay. 30'dan sonra ise Kore, Uruguay ortasahası ile defansı arasına uzun toplar atarak, hızlı oyuncuları sayesinde bu topları toplamaya, oyunu yavaş yavaş Uruguay sahasına yıkmaya başladı. Burada fizik olarak değil de hız olarak Uruguaylı oyuncuları ekarte etmeleri enteresan. Sürekli top şişirip, bu kadar kısa adamlarla o topları toplamayı başardılar.

İkinci yarı Güney Kore golü bulana kadar müthiş oynadı doğrusu. Her şeyi yaptılar. Burada Uruguay'ın geri çekilmesi eleştirilebilir. Fakat 3 maçta da gol yemeyen savunmalarına güvenmeleri bana pek anormal gelmiyor. Bir duran topun çıkarılamaması gol yemeselerdi, zor gol yerlerdi zaten. Gole kadar ki oyunda Cho-Young ile Park'ı kutlamak gerekir. Sağbek Cha Du Ri'yi de tabii ki. Müthiş oynadılar. Özellikle 10 numaralı Cho harika işler yaptı. Bayıldım oyununa.

Fakat golden sonra Uruguay tekrar kalitesini ortaya koyup silkindi. Önce ortasahayı ele geçirdiler, sonra topla tekrar oynamaya başladılar. Eh oyuncular arasındaki fark ise Suarez'in ikinci golündeki vuruşuyla iyice ortaya konuyor zaten.

Güney Kore bu golden hemen sonra Dong Gook ile acayip bir gol kaçırdı. Eğer onu atsaydı ve maçı uzatmaya götürseydi Güney Kore'nin fiziksel olarak daha dayanıklı kalacağını düşünüyorum. Zira Uruguay'ın en sağlam oyuncusu Perez'in son 10 dakika ciğeri düşüyordu sanırım. Müthiş oynadığını tekrar belirtelim. Suarez'in attığı 2. gole ise denecek bir şey yok. İnanılmaz bir vuruş yahu.

ABD - Gana maçı, bu maçtan çok daha keyifli geçecektir diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok: