2 Haziran 2010 Çarşamba

Bucaspor'dan İlk Hamleler


Bucaspor eski oyuncularımızdan Stjepan Tomas ve Trabzonspor'da da forma giymiş Mehmet Yılmaz'la anlaşma sağlamış. Stjepan Tomas kulüp tarihinin ikinci yabancısı olmuş bu arada. İlk yabancı, geçen sezonun ikinci yarısında Sivasspor'dan kiraladıkları M'bemba.

Transferlere şöyle bir baktığımızda Bülent Uygun'un, Sivasspor'da oynattığı futbolu oynatmak için yapılmış olduğunu görüyoruz hemen. Tomas'ı Bilica, Mehmet Yılmaz'ı ise Mehmet Yıldız rolünde kullanacaktır. Yani takımın iskeletini kuruyor şimdiden Bülent Uygun. Tomas artık iyiden iyiye ağırlaşsa da savunmayı dibe çekmiş takımlar için gerek pozisyon bilgisi, gerek tecrübesiyle müthiş bir katkı sağlayacaktır. Bu sebeple müthiş olumlu buluyorum bu transferi.

Mehmet Yılmaz ise Trabzonspor'daki gayet parlak kariyerinden sonra çok fazla kulüp değiştiren bir oyuncu oldu. Eskişehirspor'da ise bana göre kendini geliştirdi. En azından kanatlarda da oynayabilen bir oyuncu oldu. Bunun artısını, Bucaspor'dayken görecektir. Zaten top saklayabilen, fizikli bir oyuncuydu. Kanatlarda da oynamanın bir artısı oyun görüşünün daha iyi olmasıdır. Yani pas verirken daha iyi adam seçebilir Yılmaz. Bu çok işine yarayacak Bucaspor'un.

Ayrıca Bucaspor başkanı Musa Aydın ve Tozo'yla da ilgilendiklerini açıklamış. İkisi de cuk oturacak transferler olur. Musa, Bülent Uygun döneminde çok çok iyi işler yapmış bir oyuncu. Mehmet Yıldız ile kurdukları ofansif bağlantıları, Mehmet Yılmaz ile de kurabilirse Bucaspor ekstradan bir 10 gol kazanacaktır.

Tozo ise benim ligde en beğendiğim ön liberolardan biri. Tekniği iyi, soğukkanlı, o bölgeden top çıkarmada çok başarılı. Ayrıca iyi de uzun top atıyor kanatlara. Bu sebeple müthiş katkı verebilir Bülent Uygun'un Bucaspor'una.

Eğer bahsi geçen 2 isim daha alınırsa Bucaspor'un iskeleti neredeyse tamamlanacak demektir. Bülent Uygun'u hiç sevmesem de şu transfer hamlelerinin devamı gelirse, Bucaspor'dan sürpriz bir çıkış bekleyebiliriz.

Hiç yorum yok: