9 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Dünya Kupası: Grup E


Hollanda

Dünya Kupası'nın resmi Portakallarını konuşalım. Kadro;

Kaleci: Michel Vorm (Utrecht), Maarten Stekelenburg (Ajax), Sander Boschker (FC Twente). Defans: Khalid Boulahrouz (Stoccarda), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (Amburgo), André Ooijer (Psv), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Edson Braafheid (Celtic). Ortasaha: Ibrahim Afellay (Psv), Nigel de Jong (Manchester City), Wesley Sneijder (Inter), Stijn Schaars (Az Alkmaar), Demy de Zeeuw (Ajax), Mark van Bommel (Bayern Monaco), Rafael van der Vaart (Real Madrid). Hücum: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Amburgo), Klaas-Jan Huntelaar (Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Bayern)

Hakikaten ikiye bölünmüş bir takım Hollanda kalite olarak. Rakip yarısahada kalan takım ne kadar tehlikeliyse, defansif taraf o kadar yetersiz. Şöyle bakıyorum da hakikaten savunma yönünde kaleci dahil bir tane güvenebilecek adam yok. Kaleci Ajax'ın genç kalecisi Sketelenburg olacaktır. Twente'yle şampiyonluk yaşamış Sander Boschker tecrübesiyle ikinci kaleci olur. Stoperlerde kasap Boulahrouz, 35'lik Ooijer, Mathijsen ve en sağlam adam olarak görünen Heitinga var. Sağbek için bu sene iyi işler yapmış Van der Wiel ilk adayım. Sola bir 35'lik daha geçer; Van Bronckhorst. Ortasahanın savunmaya yönelik kısmı da fena değil aslında. Nigel de Jong, Demy de Zeeuw, Mark van Bommel gibi isimler var burada. De Jong ile van Bommel'i seyredebiliriz. Hücum kısmında iyi bir sezon geçirmiş Van der Vaart oynayacaktır. 3'lü hücumun sağında sakatlığının geçtiği söylenen Robben'in oynaması, Hollanda için çeyrek final demek bana göre. Müthiş işler yaptı Robben bu sene. Bu form grafiğini Dünya Kupası'na da taşıyacaktır. Öte yandan solda Babel, Elia gibi isimler görev alabilir. En ileride Van Persie, Kuyt ve Huntelaar'dan biri geçer ki tahminim Van Persie. Başta dediğim gibi çok kuvvetli bir hücum hattı ama onları taşıyamayabilecek olan bir savunma hattı var. Kaleci ise hani savunmanın kalitesini arttıracak kadar iyi bir kaleci değil. Çok gol atmaları, çok iyi pas yapmaları gerekecek Hollanda'nın. Vaart, Persie, Bommel, Robben gibi isimler sıkışan oyunu bir şutla çözebilecek kalitede isimler. Böyle bir şut tehdidi Hollanda'nın en büyük silahlarından biri olacaktır. Van der Wiel, De Zeeuw gibi isimlerin piyasalarını arttırmasını, Babel'in ise Liverpool'da kalmak, oynamak için iyi bir performans göstermeye çalışacağını düşünüyorum. Adını tekrar hatırlatmak isteyecektir. Gruptaki liderlik favorim Hollanda.

Danimarka

Danimarka'yı Laudrup'lu zamanlardan beri severim. Hakikaten seyretmesi keyifli bir takımdır. Umarım bu senede aynı şekilde oynayacaklar. Kadro;

Kaleci: Thomas Soerensen (Stoke City), Stefan Andersen (Broendby), Jesper Christiansen (FC Copenaghen). Defans: Daniel Agger (Liverpool), Simon Kjaer (Palermo), Per Kroeldrup (Fiorentina), Lars Jacobsen (Blackburn), Simon Busk Poulsen (Az Alkmaar), William Kvist Joergensen (FC Copenaghen), Patrick Mtiliga (Malaga). Ortasaha: Daniel Jensen (Werder Brema), Christian Poulsen (Juventus), Christian Eriksen (Ajax), Jakob Poulsen (Agf), Martin Joergensen (Agf), Mikkel Beckmann (Randers), Thomas Enevoldsen (FC Groningen), Thomas Kahlenberg (Wolfsburg), Dennis Rommedahl (Ajax), Jesper Groenkjaer (FC Copenaghen). Hücum: Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Nicklas Bendtner (Arsenal), Soeren Larsen (Duisburg).

Danimarka'da Hollanda'nın tam zıttı gibi duruyor. Taş gibi bir savunma bloğu, fakat onların önünde 1-2 kişinin ayağına bakan bir hücum hattı. Kaleciden şüphe etmeye gerek yok. Sorensen yıllardır EPL'de oynayan başarılı bir kalecidir. Stoperler desen hakikaten çok kaliteli yahu; Agger, Kjaer, Kouldrup üçlüsünden 2'si müthiş doldurur savunmayı. Bana göre Agger ile Kjaer savunmayı korur. Solbek biraz öksüz gibi dursa da sağbeki Jacobsen dolduracaktır. Ortasahanın savunma kısmına Poulsen liderlik edecek. Hücum tarafında Kahlenberg, sanırım 2010 Dünya Kupası'nın en genç oyuncusu Cristian Eriksen halledecektir. Kanatlarda yılların eskitemediği desek çarpılacağımız Rommedahl, Gronkjaer görev yapacaklar. Hücum hattını 2'li düşünelim. Tomasson biraz daha ortasahaya yakın oynayacaktır. Tecrübeli, hakikaten sevdiğim bir oyuncudur Tomasson. Son Dünya Kupası'nda elinden geleni yapacaktır. Ön tarafta bir günü, bir gününü tutmayan Bendtner'i seyrederiz. Garip bir adam. Çıkar 3-4 gol atar bir maçta, ertesi maçta boş kale dahil, her türlü kaleye gol kaçırır, takımını yakar. İstikrarı tutturduğu sürece kaliteli bir golcü ama hangi oyuncu Bendtner bilemiyoruz. Golleri atan mı normal hali? Yoksa kaçıran mı? Bu turnuvada da ne yapacağını bilemiyorum doğrusu. Danimarka ikincilik için Kamerun ile çekişecektir. Japonya'nın pek bir şey yapabileceğini düşünmüyorum. Cristian Eriksen'i dikkatlice izleyeceğiz.

Japonya

Turnuvanın bana göre en zayıf ekiplerinden biri Japonya. Kadrolarında çok kaliteli isimler olsa da hazırlık maçlarında gördüğümüz kadarıyla kopuk kopuk oyundalar. Eğer ilk ikiye girerlerse hakikaten büyük sürpriz olacaktır. Ayrıca Tanaka'dan dolayı gayet bela almışlardır. Kadroya bakalım;

Kaleci: Seigo Narazaki (Nagoya Grampus), Eiji Kawashima (Kawasaki Frontale), Yoshikatsu Kawaguchi (Jubilo Iwata). Defans: Yuji Nakazawa (Yokohama Marinos), Marcus Tulio Tanaka (Nagoya Grampus), Yuichi Komano (Jubilo Iwata), Daiki Iwamasa (Kashima Antlers), Yasuyuki Konno (FC Tokyo), Yuto Nagatomo (FC Tokyo), Atsuto Uchida (Kashima Antlers). Ortasaha: Shunsuke Nakamura (Yokohama Marinos), Yasuhito Endo (Gamba Osaka), Kengo Nakamura (Kawasaki Frontale), Junichi Inamoto (Kawasaki Frontale), Yuki Abe (Urawa Red Diamonds), Makoto Hasebe (Wolfsburg), Keisuke Honda (Cska Mosca), Daisuke Matsui (Grenoble). Hücum: Shinji Okazaki (Shimizu S-Pulse), Keiji Tamada (Nagoya Grampus), Yasuhito Okubo (Vissel Kobe), Kisho Yano (Albirex Niigata), Takayuki Morimoto (Catania).

Kalede İngiltere maçında iyi işler yapmış Narazaki'yi göreceğimizi düşünüyorum. Güzel bir performans sergilemiş fakat kendi kalelerine atılan 2 golü engelleyememişti. Stoperleri inanın kimdir, nedir tanımıyorum. Tek tanıdığım Tanaka. Allah onun belasını vermesin. Niye Drogba lan? Herhangi biri olabilirdi. Neyse. Ortasaha kağıt üzerinde en kuvvetli yeri Japonya'nın. Hasebe, Honda, Matsui, Inamoto(?) gibi isimler iyi bir ortasaha oluşturabilirler. Yuki Abe'yi attığı çok iyi frikik gollerinden tanıyorum ama bu kadar adamın arasına giremez. Hücum hattını şöyle bir Avrupa yapıp Japonya'ya dönmüş Okubo ve Catania'da iyi işler yapan Morimoto ile dolduracaklardır. Hücum konusunda iyi isimler olduğu açık. Fakat dediğim gibi hiç organize değiller. Matsui bir kanatta çabalıyor, Honda bir şeyler yapıyor ama o kadar. Grubu sonuncu olarak bitirirler. Bu kargaşada bir oyuncu çıkarabileceklerini sanmıyorum. Belki Honda 1-2 gol atabilir. Halbuki Tsubasa ile Hyuga olsa böyle olur muydu?

Kamerun

Bir diğer sevdiğim takım olan Kamerun'a geliyoruz. Eto'o ile Roger Milla tam Dünya Kupası için gereksiz bir ağız dalaşına girse de ikincilik için Danimarka ile çekişecek kalitede Kamerun. Kadroya bakalım;

Kaleci: Hamidou Souleymanou (Kayserispor, Idris Carlos Kameni (Espanyol), Guy Roland Ndy Assembe (Valenciennes). Defans: Benoît Assou-Ekotto (Tottenham), Sébastien Bassong (Tottenham), Gaetan Bong (Valenciennes), Aurélien Chedjou (Lilla), Geremi Njitap (Ankaragücü), Stéphane Mbia (Marsiglia), Nicolas Nkoulou (Monaco), Rigobert Song (Trabzonspur). Ortasaha: Enoh Eyong Takang (Ajax), Jean II Makoun (Lione), Georges Mandjeck (Kaiserslautern), Joël Matip (Schalke 04), Landry Nguemo (Celtic Glasgow), Alexandre Song (Arsenal). Hücum: Vincent Aboubakar (Coton Sport Garoua), Eric Choupo-Moting (Norimberga), Achille Emana (Betis), Samuel Eto'o (Inter), Mohamadou Idrissou (Friburgo), Achille Webo (Maiorca).

Kale konusunda hiçbir sıkıntı yok. Kameni çok yeterli bir kalecidir ve maç kurtarabilen bir kalecidir. Kamerun'a 1-2 puan kazandırması bile onu kahraman yapar gruplarda. Savunmada fena isimler bulunmuyor. Sol tarafa Ekotto geçecektir. Göbeğe Bassong, Nkoulou, Song ve Mbia'dan ikisiyle dolduracaklardır muhtemelen. Bassong ile genç Nkoulou'nun geçeceklerini düşünüyorum. Nkoulou hazırlık maçlarında hakikaten iyi oynamıştı. Ortasahanın sauvnma kısmında Alex Song, Enoh, Makoun, Matip gibi iyi isimler var. Hücuma yönelik kısmında Galatasaray taraftarının ön libero zannettiği ve ısrarla istediği Emana sürpriz golcü olarak forvet arkasındaki yerini alacaktır. Kuvvetli ve hızlı bir oyuncu Emana. Ayrıca çok da kurnaz. Savunmanın uyuduğu zamanlarda içeri bir dribbling ile işi bitirebilir. Takımın süperstarı Eto'o hücum için en büyük silah. Öte yandan hazırlık maçlarında gollerini atan Webo'da iyi bir hücum silahı. Bu iki ismin ortak noktası hız. Bu kadar iyi bir önlibero ve fena olmayan savunma bloğunun kapacağı topları hızlı bir şekilde bu iki isme aktarmaları, Kamerun'un oyun sistemi olabilir bana göre. Hakikaten çok çok fazla top kapabilecek adamlar var. Fakat bunu ne kadar doğru kullanacakları kaderlerini belirleyecek. Bana göre Danimarka ile birlikte ikincilik için kapışacaklar. Eğer Eto'o formunda olursa Danimarka'nın bir adım önündeler. Enoh, Nkolou gibi isimlerin piyasalarını yapacaklarını düşünüyorum.

Grup için tahminim;

1. Hollanda
2. Danimarka
3. Kamerun
4. Japonya

Hiç yorum yok: