25 Haziran 2010 Cuma

Grup G: Brezilya 0 - 0 Portekiz, Fildişi Sahilleri 3 - 0 K. Kore


Brezilya benim için İspanya'nın oynadığı futbolu oynayabilecek tek takım şu an. Zaten her maç daha fazla kanıtlıyor öyle olduğunu. Maç başında topu alıyorlar, daha vermiyorlar. Dunga, özellikle kadro konusunda çok çok eleştirilse de kulüp takımı gibi yönettiği için bu pas sistematiğini takıma iyi yedirdi. Bu maçta da yüzde 65'lere varan topla oynama yüzdesi bu yüzden. Toplamda 712 pas gibi hayvani bir rakama ulaşmış Brezilya bu maç. 596'sı yani yüzde 84'ü isabetli.

Bu öküzsel istatistiğe ulaşmalarının bir diğer sebebi tabii ki Portekiz'in beraberliğe yatması fakat Fildişi Sahilleri maçında da aynı oyunu oynamıştı Brezilya. Keza hazırlık maçlarında da. Felipe Melo ve Gilberto Silva çok iyi 2 kesici olsa da oyunun yaratıcılık anlamında yükünü Kaka, Elano ve Robinho çekiyor. Bu üç isimde yokken Brezilya'nın Portekiz kilidini çözmede zorlanacağı belliydi. Zaten öyle de oldu.

Portekiz ise Ronaldo'yu ileri atıp 4-5-1 gibi bir dizilişle sahaya çıktı. Danny ile Coentrao Ronaldo'ya yardım ediyor gibi görünsede hiçbir iş yapmadılar ve Ronaldo sahadan silindi haliyle. Eh bu skor Portekiz'e yarıyorken farklı bir şey beklememek lazım onlardan. Maçı da iyice sertleştirip temponun yükselmesine hiç izin vermediler. Yani sonuca yönelik başarılı bir taktik uyguladılar.


Fildişi Sahilleri ise maça çok iyi başladı. Keita, Drogba derken hemen maçın başında 2 golü atıp Portekiz'in streslenmesini sağlayabilirlerdi. Fakat özellikle 2-0'dan sonra bir durgunluk geldi Fildişi Sahilleri'ne. Biraz Keita, biraz Drogba, biraz da Yaya Toure bir şeyler yapmaya çalışsa da o tempoyu hiç yükseltemediler. İşin ilginç yanı Kuzey Koreli futbolcular fizik olarak müthiş bir dezavantaj yaşıyorken bu tempoyu yapamamaları.

Kuzey Kore yine paslı oyununa devam etti. Zaten istatistiklere bakarsak 414 pas denemesi yaptıklarını görüyoruz. Fiziksel dezavantaj fazla olduğu için dar alanlarda çok top kaptırdılar ki bu da isabetli pas oranını yüzde 54'e indirerek kendini belli ediyor. Sonuçta benim 3 maç boyunca çok saygı duyduğum bir oyun oynadı Kuzey Kore. Turnuvada çok az takım bu kadar kişilikli oynadı.

Sonuç olarak bu gruptan Brezilya ile Portekiz çıkmış oldu. Fildişi Sahilleri umarım Eriksson'u buldukları yere postalarlar. Hakikaten şu Portekiz maçında yaptıkları grubun kaderini belirledi.

Hiç yorum yok: