8 Haziran 2010 Salı

2010 Dünya Kupası: Grup C


İngiltere

Bana göre turnuvanın en büyük favorilerinden biri. Yarı finale kalmalarına kesin gözüyle bakıyorum. Ferdinand'ın sakatlığı tabii ki etkili olacak olsa da Capello ona da bir çözüm bulacaktır. Kadroya bakalım;

Kaleci: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham), Joe Hart (Man City). Defans: Jamie Carragher (Liverpool), Ashley Cole (Chelsea), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham), John Terry (Chelsea), Matthew Upson (West Ham), Stephen Warnock (Aston Villa). Ortasaha: Gareth Barry (Manchester City), Michael Carrick (Manchester Utd), Joe Cole (Chelsea), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Aaron Lennon (Tottenham), James Milner (Aston Villa), Shaun Wright-Phillips (Man City). Hücum: Wayne Rooney (Man Utd), Emile Heskey (Aston Villa), Peter Crouch (Tottenham), Jermain Defoe (Tottenham).

Kadro hakikaten müthiş. Kaleci dışında bir sıkıntı yok. Kaleci konusunda da Capello denemeler yapıyordu. Bu sene gayet iyi oynamış Joe Hart, önündeki iki ismi zorlayacaktır. Zaten bu bölgede sorun çıkmazsa geri kalanı makine gibi işleyecek bir takım İngiltere. Savunma ikilisi Terry ve King olacaktır muhtemelen. King'in sağlam olduğu zamanlar müthiş bir savunmacı olduğunu biliyoruz. Muhtemelen iyi işler çıkaracaktır. Bir diğer savunma ikilisi ise Carragher ve Terry. Bir güzel ikili daha. Hakikaten çok sağlam burası Ferdinand'ın eksikliğine rağmen. Öte yandan burayı yedekleyebilecek bir Upson seçeneği de duruyor. Sağbek Johnson, solbek dünyanın en iyilerinden olan Cole olacaktır. Savunma hattı kusursuz gibi. Ortasahaya baktığımızda da aynı şeyleri söyleyebiliriz. Gerrard - Lampard ikilisi müthiş kusursuz bir ikili. Lampard'ın bu sene muazzam işler yaptığını biliyoruz. Öte yandan buraya Gareth Barry gibi harika bir isim daha geliyor ki çok iyi bir üçlü oluşuyor böylece. Yedekte ise müthiş bir pasör olan Carrick duruyor. Çok iyi bir ortasaha. Hani kemik gibi deriz ya işte öyle. Kanatlarda James Milner, Aaron Lennon, Wright-Phillips gibi 3 adet müthiş seçenek var. Tahminim o üçlüye James Milner'ın katılacağıdır. Forvette ise bu sezon harika işler yapmış Rooney'nin yanına kim gelirse gelsin farketmeyecek. Belki 5 ortasaha, tek forvet ile oynarlar ki bu da gayet müthiş olur. Gerrard - Barry - Lampard üçlüsü, 2 adet kanat forvet ve Rooney ile 4-3-3'ü çok iyi sergileyebilirler. Parlayacak isim olarak Milner'ı koyabiliriz eğer oynarsa. Bunun dışında yine Joe Hart oynadığı sürece iyi işlere devam edecektir. Takımın yıldızı Gerrard, Lampard ve Rooney. Bu üçü iyi olduğu sürece İngiltere için problem olmayacaktır rakipler yarı finale kadar.

Amerika Birleşik Devletleri

Uzun yıllardır parlayan bir ABD takımı izliyorduk. Bize karşı oynadıkları maçta neler yapabileceklerini gösterdiler zaten. İyi bir ortasaha, iyi bir forvet hattı ve başarılı bir kaleciye sahipler. Sıkıntı savunmada. Kadro;

Kaleci: Brad Guzan (Aston Villa), Marcus Hahnemann (Wolverhampton), Tim Howard (Everton). Defans: Carlos Bocanegra (Rennes), Jonathan Bornstein (Chivas), Steve Cherundolo (Hannover), Jay DeMerit (Watford), Clarence Goodson (IK Start), Oguchi Onyewu (Milan), Jonathan Spector (West Ham). Ortasaha: DaMarcus Beasley (Glasgow Rangers), Michael Bradley (Borussia Moenchengladbach), Ricardo Clark (Eintracht), Clint Dempsey (Fulham), Landon Donovan (Los Angeles Galaxy), Maurice Edu (Glasgow Rangers), Benny Feilhaber (Aarhus), Stuart Holden (Bolton), Jose Torres (Pachuca). Hücum: Jozy Altidore (Hull), Edson Buddle (Los Angeles), Robbie Findley (Salt Lake City), Herculez Gomez (Puebla).

Kalecş mevkiinde sorun çekmeyen takımlardan biri ABD. Üç tane birbirinden yetenekli kalecileri var. Howard bunlar içinde en iyisi. Zaten kaleyi o koruyacak. Savunmada DeMerit ve Onyewu müthiş bir Konfederasyon Kupası performansı vermişlerdi geçen sene. Özellikle Onyewu kendine hayran bıraktırdı doğrusu. Zaten Milan'a transfer oldu. Sağbekte bizim Arda'nın ezdiği Spector oynuyor. Aslında o kadar kötü bir adam değildir yahu. Fena olmayan bir savunma hattı kısaca. Ortasahaya baktığımızda ön libero için Michael Bradley var ki bana göre turnuvanın parlatacağı isimlerden olacaktır. Konfederasyon Kupası'nda çalışkanlığıyla göz doldurmuştu. Benim tuttuğum adamlardan biridir. Öte yandan UEFA finalisti Fulham'ın en başarılı oyuncularından olan Dempsey'de ortasahanın diğer vazgeçilmez ismi olacaktır. Hücum hattında Altidore ile Donovan müthiş bir ikili olurlar ki bize karşı oynadıkları maçta da gayet verimli olmuşlardı. Özellikle Altidore inanılmaz bir fizik kuvvete sahip. Hem müthiş güçlü hem de gayet hızlı. Pozisyon almasını biliyor, son vuruşları fena değil. Donovan'ın yardımlarıyla ABD'nin skor yükünü sırtlayacağını düşünüyorum. Bana göre Michael Bradley ile birlikte ABD'nin parlatacağı isim olacaktır. ABD'nin gruplardan çıkması ise 4-5 oyuncuya bağlı. Bana göre İngiltere ile birlikte gruplardan çıkacaklardır eğer bir sürpriz olmazsa.

Cezayir

Maalesef haklarında 5-6 oyuncu dışında pek bir şey bilmediğim takımlardan biri Cezayir. Bu turnuvadan sonra daha fazla bilgi sahibi olacağım kendileriyle ilgili. Kadro;

Kaleci: Fawzi Chouachi (Es Sétif), Lounes Gaouaoui (Aso Chlef), M'bohi Rais Ouheb (Slavia Sofia). Defans: Laifaoui Abdelkader (Es Sétif), Madjid Bougherra (Glasgow Rangers), Carl Medjani (Ajaccio), Rafik Halliche (Nacional Madeira), Anther Yahia (Bochum), Habib Belaïd (Boulogne sur Mer), Nadir Belhadj (Portsmouth), Djamel Mesbah (Lecce). Ortasaha: Hassan Yebda (Portsmouth), Mehdi Lacen (Santander), Yazid Mansouri (Lorient), Adlane Guedioura (Wolverhampton), Riad Boudebouz (Sochaux), Djamel Abdoun (Nantes), Fouad Kadir (Valenciennes), Karim Ziani (Wolfsburg), Karim Matmour (Borussia Mönchengladbach). Hücum: Abdelkader Ghezzal (Siena), Rafik Djebbour (Aek Atene), Rafik Saïfi (Istres).

Şöyle bir baktığımızda kalecilerini tanımadığımı söyleyebilirim. Onun için stoper ikilisine geçiyorum. Tahminim Galatasaray'ın da ilgilendiği Bougherra ile Bochum'un stoperi Yahia ikilisi oynayacaktır. Özellikle Bougherra çok farklı bir stoper. Dikkatlice izlemenizi öneririm. Fizik olarak çok çok iyi. Servet'e benziyor. Fakat müthiş bir top tekniği ve çok iyi bir sürati var. İnanması güç ama çok iyi bir kontra silahı kendisi G. Rangers'ta. Bizim Neill'in yaptığı çıkışların daha da etkilisini yapıyor. Asist, gol çıkarabiliyor. Hakikaten çok farklı bir adam. Solbekteki Belhadj'ı da takımın iyilerinden olarak gösterebiliriz. Ortasahaya baktığımızda Portsmouth'lu ön libero Yebda'yı görüyoruz. Öte yandan müthiş bir yetenek olan Karim Ziani de hemen göze çarpıyor. Takımın yıldızı kesinlikle Ziani. Marsilya'da da, Wolfsburg'da da iyi işler yaptı bu çok süratli adam. Öte yandan çok iyi bir kanat olan Karim Matmour'u da unutmamamız gerekiyor. Forvet hattında ise Ghezzal ve Djebbour'dan birinin görev alacağını düşünüyorum.

Slovenya

Merak ettiğim takımlardan biri de Slovenya. Bir çok merak ettiğim adam var kadrolarında. Kadroya bakalım;

Kaleci: Samir Handanovic (Udinese), Jasmin Handanovic (Mantova), Aleksander Seliga (Sparta Rotterdam). Defans: Bojan Jokic (Chievo), Marko Suler (La Gantoise), Bostjan Cesar (Grenoble), Branko Ilic (Locomotiv Mosca), Matej Mavric Rozic (Coblenza), Elvedin Dzinic (Maribor), Miso Brecko (Colonia), Suad Filekovic (Maribor). Ortasaha: Andraz Kirm (Wisla), Andrej Komac (Maccabi Tel Aviv), Rene Krhin (Inter), Dalibor Stevanovic (Vitesse Arnhem), Robert Koren (West Bromwich), Aleksander Radosavljevic (Larissa), Valter Birsa (Auxerre). Forvet: Milivoje Novakovic (Colonia), Zlatko Dedic (Bochum), Zlatan Ljubijankic (Gent), Nejc Pecnik (Nacional), Tim Matavz (FC Groningen).

Kaleye Samir Handanovic geçecektir. Serie A tecrübesi olan gayet yetenekli bir kaleci kendisi. Sıkıntı yok burada. Göbekte Bostjon Cesar, Branko İlic gibi iki tecrübeli isim duruyor. Ortasahada Inter'li Rene Krhin çok merak ettiğim bir adam. Öte yandan tecrübeli Koren ve Dalibor Stevanovic'te iyi isimler. Hücumda benim çok tuttuğum adamlardan biri olan Valter Birsa'yı daha iyi izleme fırsatı bulacağız. Genç Tim Matavz ile FM efsanesi Ljubijankic'i de merakla seyredeceğim. Köln'in tecrübeli oyuncusu Novakovic de takıma skor katkısı verebilecek adamlardan biri. Zayıf bir takım Slovenya. Kalecilerinin ve hücum oyuncularının performansına bağlı olarak bir sürpriz yapıp belki ilk 2'ye girerler diye düşünüyorum. Fakat iyimser bir tahmin olduğunu belirtmeliyim. Takımın parlatacağı isimler Handanovic, Matavz, Birsa ve Krhin olacaktır. Hakikaten bu 4 ismi de böylesine büyük bir turnuvada izlemek gayet keyifli olacak.

C Grubu için tahminim ise;

1. İngiltere
2. ABD
3. Slovenya
4. Cezayir.

Hiç yorum yok: