10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası: Grup H


Artık son gruba gelmiş olduk.

İspanya

Turnuvanın favorisi. Uzun yıllar böyle turnuvalarda pek bir şeyler yapamasalar da 2008'de Aragones ile başlayan yükseliş, Del Bosque ile devam etmekte. Kadro;

Kaleci: Iker Casillas (Real Madrid), José Manuel Reina (Liverpool), Victor Valdés (Barcellona). Difensori: Raul Albiol (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Gerard Piqué (Barcellona), Carles Puyol (Barcellona), Carlos Marchena (Valencia). Ortasaha: Xabi Alonso (Real Madrid), Francesc Fabregas (Arsenal), Sergio Busquets (Barcellona), Xavi Hernandez (Barcellona), Andrés Iniesta (Barcellona), Javier Martinez (Athletic Bilbao). Hücum: Juan Manuel Mata (Valencia), David Silva (Valencia), Jesus Navas (Siviglia), Fernando Torres (Liverpool), Pedro Rodriguez (Barcellona), David Villa (Barcellona), Fernando Llorente (Athletic Bilbao).

Aşağı yukarı kimin oynayacağı çok belli bir takım İspanya. Kaleci Casillas olacak. Sağbek Ramos, solbek ki takımın bana göre en zayıf yeri Capdevilla. Stoperler Pique ile Puyol. Şöyle bir bakınca top tekniği yüksek bir savunma hattı görüyoruz. Pique'nin hız zaafı dışında pek bir sorun da yok stoper ikilisinde. Oynadıkları futbol için ideal bir savunma. Ortasahanın sağında Iniesta, ortada Xabi ile Xavi, solda da Silva görev alıyor. Sağda Iniesta dedim diye sağ kanat olarak algılamayın. Tam olarak kanat gibi oynamıyor. Kenar ortasaha diyelim. Hücum hattı ise Villa ve Torres gibi iki tane manyağı barındırıyor. İspanya'nın oynadığı müthiş futbolu anlatmaya gerek yok. Takıma bir göz gezdirdiğimizde neredeyse bütün oyuncuların iyi bir sezon geçirdiğini görüyoruz. Xavi şüphesiz takımın organizasyon anlamında her şeyi. Asist krallığının favorisidir. Atacağı deli divane paslara yine şaşıp kalacağız muhtemelen. Villa ile Torres çok iyi bir ikili. Villa Barça transferiyle de daha moralli olacaktır ki rakiplerin vay haline diyorum. Yedeklere baktığımızda ise savunmada Marchena ve Albiol, ortasahada Fabregas ve Javi Martinez, hücumda Mata, Pedro, Llorente gibi kalite olarak as takımla çok az veya hiç fark bulunmayan oyuncular görüyoruz. İşte bu İspanya'yı favori yapıyor. Oynayan, oynamayan pek fark yaratmıyor. Bu kadro genişliği böyle bir turnuva için hakikaten çok önemli. İspanya'yı yenmek için en az onlar kadar topu iyi işlemek, alan savunmasını çok çok iyi yapmak gerekiyor. Bunun için Brezilya bana göre İspanya'nın tek rakibi. Gerek savunmasıyla, gerek hücum gücüyle İspanya'yı oldukça zorlayacaklardır.

İsviçre

Kaleci: Diego Benaglio (Wolfsburg), Johnny Leoni (Zurigo), Marco Woelfli (Young Boys). Defans: Mario Eggimann (Hannover), Stéphane Grichting (Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lazio), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Eintracht Francoforte), Steve Von Bergen (Hertha Berlin), Reto Ziegler (Sampdoria). Ortasaha: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Valon Behrami (West Ham), Gelson Fernandes (St-Etienne), Benjamin Huggel (Basilea), Goekhan Inler (Udinese), Marco Padalino (Sampdoria), Pirmin Schwegler (Eintracht Francoforte), Xherdan Shaqiri (Basilea), Hakan Yakin (Lucerna). Hücum: Eren Derdiyok (Bayer Leverkusen), Alexander Frei (Basilea), Blaise Nkufo (Twente), Marco Streller (Basilea)

Fena olmayan bir kadroya sahip İsviçre. Kaleci gayet iyi; Benaglio. Savunmada Lichtsteiner, Sanderos, Ziegler, Grichting gibi isimler var. Fena olmayan bir savunma yani. Ortasahanın solu Barnetta'ya emanet ki takımın bana göre en etkili oyuncusu olacaktır. Sağ tarafta Behrami görev alır. Ortasahanın göbeği ise iyi isimlerden oluşuyor. Gökhan ve Fernandes burayı çok iyi savunur ve hücuma destek verir. Gökhan'ın transfer yapacağı söylentileri ortalarda dolanırken çok iyi bir vitrin olacaktır onun için bu turnuva. Tek forvet oynarsa İsviçre, ortasaha ile forvet arasına Hakan Yakın geçebilir. Onun da son turnuvası olacak bu. Forvette şu an için N'kufo iyi bir seçim olur. Eğer çift forvet oynanacaksa Eren - N'kufo çok etkili olurlar. Öte yandan Streller ve Frei gibi gol atmayı bilen adamlara da sahip İsviçre. Diğer rakiplere bakınca İsviçre zorlanmayacaktır gibi geliyor bana. Şili sürpriz yapar mı bilemiyorum fakat zor olarak görüyorum bu ihtimali.

Honduras

Kaleci: Noel Valladares (Olimpia), Donis Escober (Olimpia), Ricardo Canales (Motagua). Defans: Sergio Mendoza (Motagua), Mynor Figueroa (Wigan), Victor Bernardez (Anderlecht), Mauricio Sabillon (Hangzhou Lucheng), Oscar Garcia (Olimpia), Johnny Palacios (Olimpia), Emilio Izaguirre (Motagua), Osman Chavez (Platense). Ortasaha: Roger Espinoza (Kansas City), Edgar Alvarez (Bari), Wilson Palacios (Tottenham), Hendry Tomas (Wigan), Julio Cesar "Rambo" de Leon (Torino), Amado Guevara (Motagua), Ramon Nunez (Olimpia), Danilo Turcios (Olimpia). Hücum: Carlos Pavon (Real Espana), David Suazo (Genoa), Georgy Welcome (Motagua), Walter Martinez (Marathon).

Grubun ve turnuvanın en zayıf ekiplerinden biri Honduras. Bizle oynadıkları maçta hakikaten hiçbir şey yapamamışlardı. Şöyle takıma baktığımızda Maynor Figueroa, Wilson Palacios, Hendry Tomas, Edgar Alvarez, David Suazo gibi adamlar görüyoruz fakat bu geri kalanlarda pek iş olmadığı için bu isimler pek bir şey yapamıyorlar. Grubu 0 puanla tamamlamaları muhtemeldir. Kontra futbol oynamaya devam edeceklerdir. Suazo ve Pavon gayet hızlı elemanlar. Öte yandan ortasahalarındaki isimler de hız konusunda gayet iyiler. Wilson Palacios gibi gayet iyi bir ortasaha da bulunuyor takımda. Defans ile hücumu birbirine bağlayacak adam olacaktır. Savunmayı Figueroa toparlamaya çalışacak. Kaleci konusu sıkıntılı tabi. Bakalım. Puan alırlarsa başarı olacaktır Honduras için.

Şili

Zamorano'lar, Salas'lar derken herkeste bir sempati kazanmıştır Şili. Bu sene de fena olmayan bir kadroyla geliyorlar. İşleri zor tabi. Kadro;

Kaleci: Claudio Bravo (Real Sociedad), Miguel Pinto (Universidad de Chile), Luis Marin (Union Espanola). Defans: Waldo Ponce (Universidad. Catolica), Gonzalo Jara (West Bromwich), Gary Medel (Boca Juniors), Mauricio Isla (Udinese), Arturo Vidal (Bayer Leverkusen), Pablo Contreras (Paok Salonicco), Ismael Fuentes (Universidad Catolica). Ortasaha: Marco Estrada (Universidad de Chile), Carlos Carmona (Reggina), Rodrigo Millar (Colo Colo), Jorge Valdivia (Al Ain), Matias Fernandez (Sporting Lisbona), Gonzalo Fierro (Flamengo), Rodrigo Tello (Besiktas). Forvet: Jean Beausejour (America/Mexico), Humberto Suazo (Saragozza), Alexis Sanchez (Udinese), Mark Gonzalez (Cska Mosca), Fabian Orellana (Xerez), Esteban Paredes (Colo Colo).

Kale konusunda sıkıntısı yok Şili'nin. Claudio Bravo iyi bir kaleci. Savunmada Ponce, Medel, Isla, Contreras, Vidal gibi iyi isimler yer alıyor.Ortasahanın hücum tarafı çok zengin. Matias Fernandez, Valdivia ve Tello hakikaten çok iyi işler yapabilecek adamlar. İyi olan hücum hattını çok iyi besleyebilirler. Savunma yönünde Carmona, defansın yanı sıra ön libero da oynayabilen Vidal iyi seçimler olacaktır. Forveti üçlü düşündüğümüzde sağda Alexis Sanchez, solda Mark Gonzales ve en ileride Humberto Suazo gayet iyi tercihler. Aslında hakikaten iyi bir kadroları var. Fakat İsviçre'yi geçmelerini zor olarak görüyorum. Karşılıklı oynadıkları maç final gibi olacaktır onlar için.

Son olarak grup tahminim;

1. İspanya
2. İsviçre
3. Şili
4. Honduras

Hiç yorum yok: