1 Haziran 2010 Salı

6 + 2 + 2 = 10


Beklenen oldu ve bana göre olağanüstü yanlış bir düzenle ama doğru bir kararla 10 yabancıyla sözleşme imzalama hakkı TFF tarafından kabul edildi.

Neden yanlış?

Zira 2 yabancı tribünde oturmak zorunda. Bu güzel bir rotasyon yapılmazsa huzursuzluklara yol açabilecek bir durum. Öte yandan maaş bütçesi daha da artacak. Yani yabancılar ile yerliler arasındaki maaş farkı daha da artacak. Bu durum yerli oyuncuların moralini bozabilecek bir etken. Öte yandan genç oyuncular büyük sıkıntı yaşayacaklar. Zaten altyapıya verilmeyen önem, iyice diplere düşecek. Umuyorum ki bir kota koyulsun. Yani en azından 24 yaşından büyük oyuncular için en azından 1 kere milli olma şartı vs. gibi.

Neden doğru?

Pozitif yönleri de olacaktır. Mesela 8 tane ilk 11'i zorlayabilecek yabancı alınırken, iki tane de genç yetenek alınabilir. Böylece genç yabancıları parlatıp, pazarlayabiliriz yurtdışına. Tabi belki olabilir. Büyük ihtimal saçmalanacaktır seçimlerde.

Avrupa'da oynayacak kulüpler ise 10 yabancıyı da iyi seçip, üst turlara çıkabilirler. Öte yandan tavan yapmış, hatta tavanı delmiş yerli oyuncu ücretleri de otomatikman aşağıya düşecektir. Öyle 15 maç oynamamış İsmail Köybaşı'ya 5.5 milyon €, kariyerinde tek başarısı olmayan Mehmet Topuz'a 8 milyon € gibi saçma sapan bedeller biçilmeyecektir. Yani öyle umuyorum.

Türk futboluna hayırlı olsun.

10 yabancı kabul edildi!

FLAŞ! TFF Yönetim Kurulu, 2010-2011 sezonunda Turkcell Süper Lig'de mücadele edecek kulüplerin 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalamasını karara bağladı.
Halihazırda 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama hakkına sahip olan kulüpler, bu oyuncuların 6'sını sahada, 2'sini de yedek kulübesinde kullanabiliyorlardı.

Yeni karara göre; sözleşme yapılan 10 yabancı futbolcunun 8'i maç kadrosunda bulunurken, bunların 6'sı takımı adına sahada yer alabilecek. 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek.

2010-2011 transfer dönemi 10 Haziran'da başlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun aldığı karar uyarınca, 2010-2011 sezonu birinci transfer dönemi 10 Haziran tarihinde başlayacak. Profesyonel liglerde transfer dönemi 1 Eylül 2010 tarihinde sona erecek. 2010-2011 sezonunda ikinci transfer dönemi ise 5 Ocak-1 Şubat 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.


01.06.2010
Kaynak : TFF

2 yorum:

buster dedi ki...

Avrupa için cidden çok iyi ama Türkiye ligi için biraz saçma kaçmamış mı? Kim 10 tane yabancı alır da 2 tanesini trbünde oturtur ki? 8+2 ya da 7+3 olsaydı bari. Mantık nerede hiç anlamadım. Yazıyı okudum gene anlamadım =) Sanırım bazı yöneticilerin avrupada başarı kisvesi altında yaptığı açıklamalar yüzünden oldu böyle bilemiyorum, hani "avrupada alın oynatın 10 yabancı, ligde de gene 6 yabancı ile oynayın bakalım" sendromu gibi bir şey.

Ama şu var en azından Nonda'yı göndermek durumunda kalmazdık böyle bir durumda, ne bileyim belki de iyidir =)

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Evet dediğin gibi kafa karıştırıcı.

Fakat yine dediğin gibi Nonda'yı göndermek durumunda kalmazdı Galatasaray.

Hem iyi hem saçma. İyi çünkü yedeğin, yedeği bile olabiliyor. Özellikle Galatasaray gibi yerli-yabancı bir çok sakat veren bir takım için ekstra 2 kontenjan faydalı olur.

Mesela Beşiktaş için ise bir dolu tazminat ödemekten kurtulmasına yol açtı bu kural. Fenerbahçe yıllardır yabancı diye sayıklıyor. Kaleye Volkan'ı koyup, 10 yabancıyla bir şeyler yapabilecekler mi izlemek güzel olur mesela.

Ama işte 6 + 4 olsaydı eğer veya direkt 8 yapıp hiç bulaştırmasalardı "+"ya daha iyi olabilirdi.

Denecek bir şey yok. Hayırlısı olsn.