27 Haziran 2010 Pazar

1/16: Arjantin 3 - 1 Meksika


İkinci tur maçlarının, ikinci günü iki büyük hakem hatasını izletti bizlere. Önce Lampard'ın sayılmayan golü, şimdi de Arjantin'in ofsayttan attığı gol.

Maça Meksika iyi başladı doğrusu. Arjantin'in problemi olan pas sıkıntısını iyi değerlendirebilirlerdi. Fakat hesaba katılmayan şey, hücuma çıkarken birinci bölgede yaptıkları inanılmaz top kayıpları. Zaten maçın kaderini etkileyen şey bu top kayıplarıydı.

Maça 4-3-1-2 gibi başlayıp Messi'yi yine göbekte kullanan Maradona'nın bana göre bu hatalı tercihi devam ediyor. Messi müthiş bir sağ forvet. Fakat içeriye geçtiğinde durdurulması daha kolay bir oyuncu oluyor ve verimliliği kesinlikle düşüyor. 3-4 kişi çok rahat baskı kurabiliyorlar. Orta üçlüde Veron'un kesik yemesi yorgunluğa bağlanabilir sanırım. Zira müthiş bir turnuva geçiriyor bu adam.

Meksika ise maça "sonunda" Javier Hernandez'i ileri çekerek başladı. Sola Bautista, sağa Dos Santos geçip ileri üçlüyü tamamladılar. Göbekte Guardado, Juarez ve Torrado kaldı. Juarez gibi aslında sağbek olan bir adamın sürekli ortasahada oynatılmasına pek anlam veremiyorum açıkçası.

Maça bakarsak öyle çok konuşulacak bir maç değildi kesinlikle. Ağır Meksika stoperlerine ileri uç oyuncularının yaptığı müthiş baskılarla pozisyonlar buldu Arjantin. Meksika ise uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı ve oldu da. Salcido maç boyu 3 tane müthiş etkili şut çekti ki biri direkte patladı zaten.

Buna karşılık Tevez'in attığı ikinci gol inanılmazdı. Premier Lig'de de atıyor böyle golleri ama neredeyse gerilmeden, o hızda ve o düzgünlükte topu oraya nasıl yolladı aklım almıyor doğrusu. Higuain'in golünde ise vuruştan önceki çalım muazzamdı. Keza Javier Hernandez'in golü de seyredilmeye değer bir goldü. Şimdi o kadar konuştuk maç hakkında bir şey yok diyeceksiniz. Normaldir. Goller ve Salcido'nun bombalamaları dışında pek keyifli bir maç değildi.

Meksika sonunda ağır defansının kurbanı oldu. Maçları iyi izliyor belli ki Maradona. Bu zaafı müthiş değerlendirdi. Kadro seçimi, oynattığı oyun sürekli tartışılabilir. Fakat kenarda duruşu bile çok başka bu adamın. Oyuncularla diyaloğu da çok fazla belli ki.

Neyse sonuç olarak gollerin müthiş olduğu bir maç izledik. Hakem hatası büyük ihtimalle çok konuşulacaktır. Tabii İngiltere maçındaki kadar değil.

1 yorum:

naylon torba dedi ki...

Maçın kırılma anı ofsayttan gol olduğu andı. Yan hakemin golü vermemesine rağmen orta hakem saçma sapan bir hareketle golü verdi. Meksikalıların moralleri çöktü o saatten sonra. Kafaca bittiler velhasılı.