10 Haziran 2010 Perşembe

Londra'dan Gol Haberi Var


Galatasaray'ın ve Rijkaard'ın çok istediği Miroslav Stoch, Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Net rakam hakkında 7.5 ile 9 milyon € arasında söylentiler var. Yani Galatasaray'ın önerdiği, Chelsea'nin istediği fiyatların neredeyse iki katı. Muhtemelen bağırış, çağırış olacaktır fakat bu rakamlara karşı yapabilecek bir şey yok.

Stoch Galatasaray'ın ihtiyacı olduğu türden bir oyuncuydu. Hücumu hızlandıran, skorer özelliği olan, sol tarafı iyi işleyebilen bir adam. Fenerbahçe'nin yıllardır doğru düzgün olmayan sol kanat oyuncusu derdini bitirebilir. Özer Hurmacı ise bu transferle birlikte bence Alex'in yerine yavaş yavaş kurulmaya başlayacaktır. Seneye de bu geçişi tamamlayabilirse Fenerbahçe, bu transferin önemi daha da artacaktır.

Transferin öbür yanı ise sezonun 2 kupasını da finalde kaptıran Fenerbahçe'nin, moral olarak düzelmesini sağlayabilir. Daha dün Adnan Polat, Stoch ile ilgileniyoruz diye açıklama yapmışken bugün adamla 4 yıllık sözleşme imzalamak, rakibe çalım atmak gibidir.

Ama dediğim gibi rakamlara bakılınca pek çalım olabilecek seviyeye gelmemiş iş. Galatasaray'ın ayırdığı bütçe düşünülünce, Fenerbahçe'nin saydığı bonservis düşünülünce, çalımdan çok maddi güç farkı oluyor.

Fenerbahçe'ye hayırlı olsun.

Edit: Fenerbahçe'nin açıkladığına göre rakam 5.5 milyon € ve 2 taksitle ödenecek. Eh bu transferin önemini 2 kat arttırır. Çok başarılı bir transferdir. Aykut Kocaman'ı ve Cihan Kamer'i tebrik etmek gerekiyor.

Hiç yorum yok: