23 Haziran 2010 Çarşamba

Grup C: İngiltere 1 - 0 Slovenya


Önceki 2 maçında rezalet oynamış bir İngiltere'ye karşı, hiç beğenmediğim fakat 4 puan toplamayı başarmış olan Slovenya vardı.

Yine önceki 2 maçından farklı olarak İngiltere forvete Defoe ile Rooney'yi yerleştirmiş, sol tarafa geçen Gerrard ile forveti 3'lemeyi amaçlamıştı. Göbekte Barry ile Lampard, sağda ise Milner vardı.

Şimdi şöyle bir baktığımızda İngiltere maça çok baskılı başlayacak diye bekledik. Fakat ilk 20 dakika maç 2 taraf içinde eşit gibi gözüküyordu. Lampard'ın kaçak oyunu, Milner'ın pek bir işe yaramayan denemelerine karşı, Slovenya hücum oynuyor, rahat top yapıyordu. İlk 20'den sonra Milner'ın çok çok güzel ortasına Defoe hakikaten iyi bir koşu yapıp golü attı. Bu golden sonra Slovenya çökmeye, İngiltere o bildiğimiz sağlı sollu ataklarıyla rakibini ezmeye başladı. Rooney, Gerrard, Defoe gibi isimlerle gol kaçırdı.

Bu büyük baskının en büyük sebeplerinden biri Gerard kesinlikle. Harika bir oyun oynadı. İkinci isim ise Milner. Slovenya sol savunmasını Glen Johnson ile çok yordu. İkinci yarının sonuna doğru Slovenya'nın biraz daha etkili olma çabaları ise Dünya Kupası'nda varolma çabası olarak nitelendirebiliriz. Skorun açılmamasının en büyük faktörlerinden biri Handanovic olabilir. Tüm turnuva boyunca sağlam oynadı zaten. İyi bir kaleci olduğunu biliyorduk.

Diğer maçta ise ABD, Cezayir'i Donovan'ın uzatmalarda attığı golle yendi. İngiltere maçına bakmaktan o maçı pek seyredemedim fakat zaten futbol kahramanı olan Donovan, bu golle birlikte efsaneleşecektir artık.

Aslında daha ayrıntılı yazmak isterdim ama Marsel İlhan'ın, Hanescu ile olan maçını izlemekteyim. Büyük bir heyecan hakikaten. İlk seti kaybetti fakat iyi oynamakta şu an.

Başarılar Marsel.

Hiç yorum yok: