10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası: Grup G


Geldik nam-ı diğer Ölüm grubuna.

Brezilya

Benim final favorim Brezilya. Bazıları Dunga'nın iyi futbol oynatmadığını düşünüyor fakat ben aksine İspanya'ya kafa tutabilecek tek ülke olduklarını düşünüyorum. Kadro;

Kaleci: Julio Cesar (Inter), Doni (Roma), Gomes (Tottenham). Defans: Luisao (Benfica), Lucio (Inter), Juan (Roma), Thiago Silva (Milan), Maicon (Inter), Daniel Alves (Barcellona), Michel Bastos (Lione), Gilberto (Cruzeiro). Ortasaha: Gilberto Silva (Panathinaikos), Josué (Wolfsburg), Elano (Galatasaray), Kaka (Real Madrid), Ramires (Benfica), Felipe Melo (Juventus), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo). Hücum: Luis Fabiano (Siviglia), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg), Robinho (Santos).

Brezilya'nın kadrosu direkt yazılabilecek bir kadro. Kaleci Cesar. Solda Bastos, sağda dünyanın en iyi sağbeki Maicon. Stoperler Lucio ile Juan. Ortasahanın savunma görevi Ramires/Melo ile Gilberto Silva'da. Hücuma Elano ile Kaka bakıyor. Forvetler Robinho ve Fabiano. Patolar, Ronaldinholar olmadığı için çok eleştiriliyor Dunga. He bir de Andre Santos olmadığı için Antu'da yerden yere vurulmuştu. Çok yadırgamış bu durumu. Neyse. Takıma döndüğümüzde Dunga'nın oynattığı oyunun dengeli olduğunu görüyoruz. Brezilya çok iyi hücum yapıyordu. Fakat Dunga'yla birlikte çok iyi de savunma yapmaya başladılar. Sanırım Brezilya'nın gördüğü en iyi savunma hattıdır eldeki. Özellikle Julio Cesar, Lucio, Maicon çok formda. E bir de bunlara oldukça iyi isimler olan Juan ile Bastos eklenince fark oluşuyor direkt diğer takımlarla. Öte yandan Maicon'un inanılmaz bir hücum katkısı var. Hakikaten Dani Alves'i 2-3 kere cebinden çıkarabilecek bir oyuncu. Solda Bastos şut ve duran toplardaki becerisiyle de hücuma katkı sağlayabilecek bir adam. Ortasahanın savunma kısmını Ramires ile Gilberto gayet iyi sağlıyor. Ramires'in oyuna kattığı tempo, Gilberto'nun hücuma katkısı savunma ortasahaları için gayet iyi özellikler. Kaka'yı anlatmaya gerek yok. Bu sene sakatlıklar yaşasa da Dünya Kupası'nda işini yapacaktır. Elano ise Brezilya'da hücuma daha yakın oynadığı için daha iyi işler yapmakta. Zaten Dunga'da vazgeçmiyor Elano'dan. Forvette bana göre milli takımda çok iyi oynayan Robinho var. Neden beğenilmiyor bilmiyorum ama sanırım Santos'ta geçirdiği günler yaramış ona. Turnuvanın yıldızlarından olacaktır. Fabiano'yu anlatmaya bile gerek yok. Yedek forvetler için Nilmar ve Grafite müthiş isimler. Benim tek soru işaretim Nilmar yerine Pato olabilir miydi konusu. Kesinlikle beraberlik bile almadan finale gelecektir bana göre Brezilya. Takımda Ramires kendini gösterecektir ve kupa bitimi transfer yapacaktır bana göre.

Kuzey Kore

İnanın hiçbir şey bilmiyorum bu takım hakkında. Bir adamları Rusya'da oynuyor sadece onu biliyorum. Bir de turnuvada parlayabilecek bir adamları var. Kadro;

Kaleci: Ri Myong-guk (Pyongyang City), Kim Myong-gil (Amrokgang), Kim Myon-won (Amrokgang). Defans: Cha Jong-hyok (Amrokgang), Nam Song-chol (25 aprile), Pak Chol-jin (Amrokgang), Pak Nam-chol (Amrokgang), Ri Jun-il (Sobaeksu), Ri Kwang-chon (25 aprile), Ri Kwang-hyok (Kyonggongop). Ortasaha: Ahn Young-hak (Omiya Ardija), Ji Yun-nam (25 aprile), Kim Kyong-il (Rimyongsu), Kim Yong-jun (Chengdu), Mun In-guk (25 aprile), Pak Nam-chol (25 aprile), Pak Sung-hyok (Sobaeksu), Ri Chol-myong (Pyongyang City). Forvet: An Chol-hyok (Rimyongsu), Choe Kum-chol (Rimyongsu), Hong Yong-jo (FC Rostov), Jong Tae-se (Kawasaki Frontale), Kim Kum-il (25 aprile).

Takımdaki kimseyi tanımıyorum. Fakat Jong Tae-se isimli oyuncuyu mümkünse daha dikkatli izlemenizi öneriyorum. Noat-Samisa blogunda görmüştüm bu adamı. Yunanistan'a attığı goller, golü atmadan evvel yaptıkları vs. hakikaten çok başka bir adam. Turnuvada iyi iş yapacaktır bana göre. Takım içinde belli ediyor kendini.

Fildişi Sahilleri

Drogba'nın sakatlanmasından sonra yapabilecekleri sürpriz ihtimali çok düştü. Fakat ikinci olabileceklerini düşünüyorum. Portekiz'le yapacakları maça bağlı bu durum. Kadro;

Kaleci: Boubacar Barry (Lokeren Sporting), Aristide Zogbo (Maccabi Netanya), Daniel Yéboah (ASEC Mimosas). Defans: Abib Kolo Touré (Manchester City), Emmanuel Eboué (Arsenal), Guy Demel (Amburgo), Souleman Bamba (Hibernian), Benjamin Angoua Brou (Valenciennes), Arthur Boka (Stoccarda) , Siaka Tiéné (Valenciennes), Steve Gohouri (Wigan). Ortasaha: Yaya Touré (Barcellona), Didier Zokora (Siviglia), Emmanuel Kouamatien Koné (International Curtea de Arges), Cheik Ismaël Tioté (Twente), Jean-Jacques Gosso Gosso (Monaco), Romaric N'dri Koffi (Siviglia). Forvet: Didier Drogba (Chelsea), Salomon Kalou (Chelsea), Kader Keita (Galatasaray), Aruna Dindane (Portsmouth), Gervais Yao Kouassi Gervinho (Lilla), Seydou Doumbia (Young Boys).

Takımın en büyük sıkıntısı kaleci. Kesinlikle bir şekilde kaleci bulmaları, yetiştirmeleri vs. gerekiyor. Savunmanın lideri Kolo Toure. Sağ taraf Eboue'ye, sol taraf Boka'ya emanet. Demel savunmanın her bölgesinde oynayabilen bir oyuncu. Öte yandan Gohouri'de var. İkisinden biri Toure'nin partneri olacaktır. Güzel, sağlam bir savunma fakat kaleci yumuşak karın. Ortasahanın savunma yönü inanılmaz kuvvetli. Bu sene Barça'da çok iyi oynamasına rağmen neden olduğunu anlamadığım şekilde gönderilmeye çalışılan Yaya Toure buranın komutanı. Tekniği, fiziği, savunma ve hücum bilgisi çok iyi bir adam. Onun yanında Zokora oynar. Ciğersiz herif bu. Oyunun iki bölümüne de destek olacaktır. Öte yandan yine bu isimler gibi oyunun iki yönünü de çok iyi oynayan bir adam var; Romaric. Bu üçlüyü kesebilecek bir adam yok zaten kadroda. Ortasaha bu adamlara emanet. İleri üçlünün solu Kalou'ya emanet olacaktır. Sağı için iki aday var. Biri bizim Kader Keita, diğeri Gervinho. Bugüne kadar Gervinho birinci tercih oldu. Drogba'nın sakatlığı Keita'yı oyuna sokar mı göreceğiz. Fakat benim tahminim Gervinho'nun sağda kalacağı, Young Boys'un müthiş forveti Doumbia'nın forvete geçeceği. Bu arada CSKA Moskova'ya transfer olmuş bile Doumbia. Keşke bekleseydi Dünya Kupası'nı. Hakikaten kaliteli bir adam. Takıma baktığımızda Hücum gücünün iyi, ortasahanın oldukça iyi, savunmanın ise kaleci yüzünden vasat olduğunu görüyoruz. Drogba'nın eksikliği bu yüzden hissedilecektir. Atılacak gol sayısını kesinlikle 2-3 gol arttıracaktı Drogba.

Portekiz

Ronaldo'nun yöneteceği bir takım Portekiz. Kadroda iyi isimler olsa da başarı bu adamın ayağına bakıyor.

Kaleci: Eduardo (Sporting Braga), Daniel Fernandes (Iraklis), Beto (Porto). Defans: Miguel (Valencia), Paulo Ferreira (Chelsea), Ricardo Carvalho (Chelsea), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (Porto), Rolando (Porto), Ricardo Costa (Lilla), Duda (Malaga). Ortasaha: Pedro Mendes (Sporting Lisbona), Tiago (Atletico Madrid), Deco (Chelsea), Raul Meireles (Porto), Miguel Veloso (Sporting Lisbona), Fabio Coentrao (Benfica). Hücum: Simao (Atletico Madrid), Danny (Zenit S.Pietroburgo), Liedson (Sporting Lisbona), Hugo Almeida (Werder Brema), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Nani (Manchester United).

Kalede Eduardo'nun mu, Beto'nun mu oynayacağını tam bilemiyorum. Savunmanın sağı için iki tane çok iyi isim var. Biri Miguel, diğeri Farreira. Solda ise Duda oynuyor. Her iki beki de oynayabilen Miguel ile Farreira buraya da yedek olacaklardır. Stoperler çok sağlam kesinlikle. Carvalho, Pepe, Bruno Alves gibi 3 çok iyi isim var. Gerçi Pepe ön libero gibi de oynuyor milli takımda. Bruno ile Carvalho stopere geçer diye düşünüyorum. Ortasaha üçlü; Deco ortasahanın lideri. Yanında genç Miguel Veloso ile Raul Meireles görev yapar diye düşünüyorum. Tabii Tiago, Pedro Mendes gibi isimleri unutmamak lazım. Aslında Deco'nun yanına her isim gelebilir. Yani bir tek Deco'nun yeri garanti gibi. Hücum ise Portekiz'in en büyük silahı. Solda Simao, Danny veya Nani, sağda Ronaldo, en ileride ise Liedson. Ronaldo burada devreye girecek işte. Hücumun lideri o kesinlikle. Hem takımını hücuma taşıyacak, hem skorer görevi yüklenecek. Portekiz'in Ronaldo sayesinde bir çok gol alternatifi oluyor zaten. Duran toplarda etkili olacaktır ayrıca Portekiz. Fildişi Sahilleri'ne çok benziyorlar kadro yapısı olarak. Ama kalecileri çok daha iyi. Bu fark üçüncülüğün kime kalacağını belirleyip, belirlemeyeceğini birbirleriyle oynayacakları maçta ki gruptaki ilk maçları birbiriyle, göreceğiz zaten.

Grup tahminim;

1. Brezilya
2. Portekiz
3. Fildişi Sahilleri
4. Kuzey Kore

Hiç yorum yok: