9 Haziran 2010 Çarşamba

2010 Dünya Kupası: Grup D


Almanya

Ballack'ın eksikliğini hissedecekleri açık. Seneye müthiş başlayan, daha sonra durgunlaşan Mesut'un ayağına bakacaklardır yaratıcılık konusunda. Kadroya bakalım;

Kaleci: Manuel Neuer (Schalke 04), Tim Wiese (Werder Brema), Hans-Joerg Butt (Bayern Monaco). Defans: Arne Friedrich (Hertha Berlino), Per Mertesacker (Werder Brema), Jerome Boateng (Amburgo), Philipp Lahm (Bayern Monaco), Serdar Tasci (Stoccarda), Marcell Jansen (Amburgo), Holger Badstuber (Bayern Monaco), Dennis Aogo (Amburgo). Ortasaha: Sami Khedira (Stoccarda), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Monaco), Marko Marin (Werder Brema), Mesut Ozil (Werder Brema), Piotr Trochowski (Amburgo). Hücum: Thomas Mueller (Bayern Monaco), Miroslav Klose (Bayern Monaco), Lukas Podolski (Colonia), Mario Gomez (Bayern Monaco), Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen), Cacau (Stoccarda).

As kaleci olacağı konuşulan Adler'in sakatlığı sonrası yine aynı jenerasyondan Neuer kaleye geçecek. Adler müthiş bir kaleci. Fakat sakatlıktan önce yediği goller de tartışma konusu olmuştu. Neuer'in kaleye geçmesi gerektiği konuşuluyordu ki sakatlık geldi. Savunmada Mertesacker'in yeri garanti. Bu ismin yanına Badstuber, Friedrich ve Serdar Taşçı'dan biri geçecektir. Bana göre bu sene iyi bir çıkış yapan Badstuber oraya geçebilir. Aslında Almanya'nın baya genç bir savunması var. Keza ortasahaları da öyle. Ortasahaya baktığımızda Marin, Mesut, Trochowski, Khedira, Kroos, Schweinsteiger gibi isimleri görüyoruz. Mesut takımın yaratıcı oyuncu eksikliğini giderecektir. Keza Marin de bu konuda büyük katkılar yapabilir. Kroos'un bu sene Leverkusen'le yaptığı çıkış da dikkate değer fakat daha çok genç olduğunu düşünüyorum. İlk tercih olması bana göre zor gibi. Öte yandan Schweinsteiger gibi yaşına ters orantı bir tecrübe hem skorer, hem de taktik performansıyla ön plana çıkacaktır. Bu bölgede de sıkıntı olmayacaktır. Forvet ise en kuvvetli alanlarından biri Almanya'nın. Çok iyi bir sezon geçiren Kiessling, Dünya Kupalarında hep çok gol atmış Klose, Brezilya asıllı Cacau, Bayern'in yeteneklerinden Müller, Mario Gomez ve çok sevdiğim Podolski'yle her türlü hücum varyasyonu yapılabilir. Çok alternatifli ve çok yetenekli bir hücum kadrosu var Almanya'nın. Mesut, Marin, Neuer ve Müller parlayacaktır bana göre. Kesinlikle grubun lideri olarak çıkacaklardır. Son 4 için İngiltere'den sonra ikinci adayım Almanya.

Avustralya

Avustralya'yla gönül bağım var açıkçası. Her Galatasaraylı'nın vardır zaten. Kewell, Neill gibi isimler otomatikman Avustralya'yı desteklememizi sağlıyor. Kadroya bakalım;

Kaleci: Mark Schwarzer (Fulham), Brad Jones (Middlesbrough), Adam Federici (Reading). Defans: Craig Moore (AO Kavala) Lucas Neill (Galatasaray), Luke Wilkshire (Dinamo Mosca), Scott Chipperfield (Basilea), David Carney (Twente), Mark Milligan (JEF United), Michael Beauchamp (Al-Jazira). Ortasaha: Jason Culina (Gold Coast), Tim Cahill (Everton), Brett Emerton (Blackburn), Mark Bresciano (Palermo), Vince Grella (Blackburn), Brett Holman (AZ Alkmaar), Carl Valeri (Sassuolo), Mile Jedinak (Antalyaspor), Richard Garcia (Hull City), Dario Vidosic (Duisburg). Hücum: Harry Kewell (Galatasaray) Joshua Kennedy (Nagoya Gr.), Nikita Rukavytsya (Twente).

Kale konusunda hiç sıkıntısı yok Avustralya'nın. Bu sene final gören Fulham'ın en iyi oyuncularından biri, büyük bir EPL tecrübesine sahip Mark Schwarzer kalede. Yedekleri de EPL'de görev yapmış isimler. Defansın ortasında Kaptan Neill'in vereceği performans üst düzey olacaktır zaten. Ona şüphe yok. Yanına tecrübeli Craig Moore'un geleceğini düşünüyorum. Beklerde David Carney ile Wilkshire'ı seyredeceğiz sanırım. Ortasahaya geçtiğimizde Cahill'i hemen görebiliyoruz. Takımın en büyük kozlarından biri. Öte yandan Emerton, Bresciano, Grella gibi büyük lig tecrübesi olan çok oyuncu var. Antalyaspor'un bu sene en iyi oyuncularından biri olan Jedinak'ta alternatif olacaktır burada. Culina'yı da unutmamak gerekiyor tabi. Ve hücum hattında en büyük isim, oynayacağı şüpheli de olsa Harry Kewell. Avustralya'nın şüphesiz gelmiş, geçmiş en büyük oyuncusu. Galatasaray'da kalmayacak sanırım. Gönül kalsın ister. Eğer oynarsa Avustralya'nın olası sürprizini kolaylaştıracaktır. Umarım Wizard of Oz'u doya doya izleriz. Hücumun diğer etkili silahı ise Joshua Kennedy. Avustralya gruba baktığımızda ikincilik için şansı olan bir takım. Sırbistan her ne kadar ikincilik için favori olsa da Gana ile birlikte sürpriz yapması beklenebilir. Neill'in Schwarzer'ın, Cahill'in ve oynarsa Kewell'ın diğer isimlerden performans olarak daha üst seviyede olacağını düşünüyorum.

Sırbistan

Merakla beklediğim takımlardan biri de Sırbistan. İsmi Fenerbahçe'yle anılan Krasic, Kuzmanovski, Kacar, emektar Stankovic ile birlikte hakikaten takip edilecek bir takım Sırbistan. Kadroya bakalım;

Kaleci: Vladimir Stojkovic (Wigan), Bojan Isailovic (Zaglebie Lubin), Andjelko Djuricic (Uniao Leiria). Defans: Branislav Ivanovic (Chelsea), Antonio Rukavina (Monaco 1860), Nemanja Vidic (Manchester United), Neven Subotic (Borussia Dortmund), Aleksandar Lukovic (Udinese), Ivan Obradovic (Saragozza), Aleksandar Kolarov (Lazio). Ortasaha: Dejan Stankovic (Inter), Nenad Milijas (Wolverhampton), Milos Krasic (CSKA Mosca), Milan Jovanovic (Standard Liegi), Milos Ninkovic (Dinamo Kiev), Zdravko Kuzmanovic (Stoccarda), Zoran Tosic (Colonia), Gojko Kacar (Hertha Berlino), Radosav Petrovic (Partizan Belgrado). Hücum: Nikola Zigic (Valencia), Marko Pantelic (Ajax), Danko Lazovic (Zenit S. Pietroburgo), Dragan Mrdja (Vojvodina Novi Sad).

Kaleci muhtemelen Stojkovic olacaktır. Onun önünde 2 tane taş gibi stoper var. Vidic ve Subotic hakikaten çok sağlam bir stoper ikilisi. Sağ tarafı Ivanovic, sol tarafı Kolarov kilitlediğinde müthiş bir savunma hattı görüyoruz. Ortasahanın göbeğinde Kacar, Milijas, Stankovic gibi hakikaten müthiş isimler var. Kanatlarda Krasic, Tosic, Jovanovic gibi isimler var. Yani ortasahada çok iyi. Hem genç, hem tecrübeli isimlerle güzel bir kadro oluşturmuş Sırbistan. Özellikle Krasic'in sergileyeceği performansı merak ediyorum doğrusu. Yeni Nedved denilen bir isim. İzlediğimiz maçlarda hakikaten iyi performanslar sergiledi fakat Dünya'nın en büyük turnuvasında aynı performansı sergilemesi onu direkt olarak büyük liglere taşıyacaktır ki CSKA'nın da istediği bonservisi kazanmasına sebep olur. Diğer yandan göbekte Kuzmanovski, Milijas gibi yetenekli isimler piyasa yapmaya çalışacak. Takımı ligden düşen Kacar'ın da transfer için iyi bir piyasa yapmaya çalışacağı açık. Stankovic'in liderliğinde tüm bu isimler parlayabilir. Forvette Zigic, Pantelic, Lazovic ve Mrdja gibi bir çok atak opsiyonu sağlayabilecek isim var. Kanatları bu kadar iyi olan bir takım için Zigic ideal gibi dururken, ortasahasındaki kaliteli isimler dolayısıyla Pantelic ve Lazovic de gayet skor katkısı yapabilirler. Dediğim gibi grubun ikincilik için en büyük favorisi Sırbistan.

Gana

Takım olarak ne yapacaklarını pek bilmiyorum. Fakat isim isim izlenmesi gereken oyuncuları barındırıyor Gana kadrosu.

Kaleci: Richard Kingson (Wigan), Daniel Agyei (Liberty Professionals), Stephen Ahorlu (Hearts of Lions). Defans: Samuel Inkoom (Basilea), Jonathan Mensah (Granada), Lee Addy (Bechem Chelsea), Rahim Ayew (Zamalek), Hans Sarpei (Bayer Leverkusen), John Mensah (Sunderland), Isaac Vorsah (Hoffenheim), John Paintsil (Fulham). Ortasaha: Sulley Ali Muntari (Inter), Derek Boateng (Getafe), Anthony Annan (Rosenborg), Kwadwo Asamoah (Udinese), André Ayew (Arles-Avignon), Stephen Appiah (Bologna), Quincy Owusu Abeyie (Al Sadd), Kevin-Prince Boateng (Portsmouth). Forvet: Matthew Amoah (NAC Breda) Asamoah Gyan (Rennes), Prince Tagoe (Hoffenheim), Dominic Adiyiah (Milan).

Kaleci için tanıdık bir isim görüyoruz; Kingston. Türkiye'ye Galatasaray ile gelip, sıradan Anadolu takımlarında dolandıktan sonra hakikaten nasıl olduğunu anlayamadığım şekilde EPL'ye kapağı attı bu adam. İlginç. Savunmanın ortasında Mensah ve Vorsah iyi, güçlü ve atletik bir ikili oluşturacaklardır. Beklerde Sarpei, Paintsil gibi tecrübeli isimlerin yanında Inkoom gibi hakikaten çok yetenekli ve hızlı bir hücum beki duruyor. Kesinlikle izlenmesi gereken bir adam Inkoom. Ortasahada Asamoah, Annan, Boateng'ler gibi genç adamlara Appiah ile Muntari liderlik etmeye çalışacaklardır. Kanatlarda bir türlü parlayamamış Abeyie'yi tekrar izlemek keyifli olacak. Ekstra motivasyonla oynayacaktır bu adam çünkü son şansı artık. Öte yandan Andre Ayew de dikkatle takip edilmesi gereken bir isim. Hücum hattında Amoah, Gyan ve Tagoe gibi isimler var. Fakat burada da takip edilmesi gereken bir isim var; Adiyiah. Milanlı oyuncuyu izleme şansı bulacağız. Genç milli takımda Andre Ayew ve Inkoom gibi çok iyi işler yapmıştı Adiyiah. Farklı bir oyuncu. Dikkatle takip edilmesi gereken gençlere sahip Gana. Dediğim gibi takım olarak bir şey yapabileceklerini pek düşünmüyorum. Fakat alacakları puanlarla ikinciliğe oynayan Avustralya ve Sırbistan'ı etkileyeceklerdir. He belki bu iki takım birbirini yerken aradan da çıkabilirler. Fakat pek sanmıyorum.

Grup tahminim;

1. Almanya
2. Sırbistan
3. Avustralya
4. Gana

Hiç yorum yok: