15 Haziran 2010 Salı

Grup F: Slovakya 1 - 1 Yeni Zelanda


Güzel bir maç izlediğimizi belirtelim.

Bu kadar keyifli olacağını tahmin etmiyordum açıkçası. Slovakya'nın ilk 20 dakikadaki oyunu, bir sürpriz olabileceğini düşündürse de son 10 dakikaya kadar oyunu domine ettiler doğrusu.

Yeni Zelanda'nın taktiği belli. Oyunu kendi yeteneklerine göre çevirmek. Akıllı ve tutabilme ihtimali olan bir taktik aslında. Fakat oyuncular hakikaten kalitesiz. Slovakya'ya karşı geniş alanda değil ama dar alanda bir 4-3-3 ile karşıladılar. Slovakya sebebini anlamadığım şekilde ortadan gelmeye çalıştı ilk 20 dakikada. Eh haliyle bu da Slovakya'nın fizik olarak zayıf oyuncularının o kalabalıkta ezilmesini sağladı.

Daha sonra Weiss'ın hakikaten çok iyi oyunuyla oyunu yavaş yavaş kanatlara açmaya, adam eksilterek bu katı bölgeyi yıpratmaya başladı. Zaten daha sonra Slovakya iyice oyunu genişleterek pas yapıp, topu vermedi Yeni Zelanda'ya. İleri 3'lüsü gayet iri yarı olan Yeni Zelanda ise aldığı topları hızla ileri oynayarak orada top tutmaya çalıştı. Fakat bekler ve ortasahalar yetersiz olduğu için pek faydasını göremedi. Bu arada bir kalecileri var ki Allah'a emanet.

İkinci yarı Slovakya aynı oyununu devam ettirdi ve gol de kenardan ortayla geldi. He orta yapıldığı sırada Vittek ofsayt, yan hakem rezalet yerde durmuş. Fakat Vittek çok ölü yere vurdu topu. Çıkması imkansızdı doğrusu. Golden sonra Yeni Zelanda pes etmiş, Slovakya fark yapacakmış gibi göründü. Zaten Sestak, Hamsik, Weiss vs. pozisyonlar kaçırdılar. Oyuncu değişiklikleri yapmaya başladı Slovakya ki bana göre büyük bir hatayla topun Slovakya'da kalmasını sağlayan oyunculardan biri olan Vittek çıktı. Vittek hem hücuma hem de pas trafiğine direkt etki eden bir oyun oynadı.

Zaten Vittek çıktıktan sonra top sürekli Yeni Zelanda'da kalmaya başladı. Sürekli ileriye top şişirdiler ki Skrtel gibi bir oyuncuya rağmen bir çok hava topunu indirmeyi başardı Smeltz. Daha sonra gol de geldi. Matteo Ferrari çakması Reid güzel bir gol atıp 1-1 yaptı durumu.

Bu Slovakya'ya ders olsun. Yeni Zelanda'yı hafife almanın acısını gruptan çıkamayarak ödeyebilirler.

Fenerli arkadaşlarımız Stoch'u merak etmişlerdir. Sanırım sakatlığı dolayısıyla son 6 dakika oynadı. Pek riske etmediler.

Hiç yorum yok: