10 Haziran 2010 Perşembe

2010 Dünya Kupası: Grup F


İtalya

Bana göre turnuvanın en güçsüz "dev"lerinden biri. Hakikaten en fazla grubu geçebileceklerini düşünüyorum. Pirlo'nun eksikliğini de fazlasıyla hissedeceklerdir.

Kaleci: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari). Defans: Salvatore Bocchetti (Genoa), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Domenico Criscito (Genoa), Christian Maggio (Napoli), Gianluca Zambrotta (Milan). Ortasaha: Mauro Camoranesi (Juventus), Daniele De Rossi (Roma), Gennaro Gattuso (Milan), Claudio Marchisio (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese), Andrea Pirlo (Milan). Hücum: Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo Iaquinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio (Napoli).

Buffon'un büyük ihtimalle son Dünya Kupası olacak. Şöyle bir bakıyorum da bizim jenerasyonun gördüğü büyük oyuncuların neredeyse tamamının son Dünya Kupası oluyor bu. Buffon da bu isimlerden biri. Eskisi gibi dünyanın en iyisi olmasa da hala çok iyi bir kaleci. Yedeği De Sanctis ise Galatasaray'da oynarken beğenilmemişti. Napoli'de iyi maçlar çıkarmış. Savunmaya baktığımızda Cannavaro ismini görüyoruz. Takımın savunma lideri olacaktır. Yanına Chiellini, Bocchetti, Bonucci gibi isimler gelecek. Bonucci genç, uzun boylu bir stoper. Hazırlık maçlarında golü de var. Bocchetti'de Genoa'nın savunma oyuncusu. Fakat Chiellini'nin yeri başka. Cannavaro - Chiellini ikilisini izleriz. Ortasahada De Rossi'nin yeri garanti. Yanına Marchisio, Palombo, Gattuso'dan biri geçer ki tahminim Marchisio olabilir. Gattuso'yu hafife almıyorum ama artık yaşı ve yapabilecekleri belli bir adam. Palombo'da fena bir adam değildir. Yine ortasahanın hücuma dönük kısmında Montolivo iyi işler yapabilir. Keza Gattuso ön liberoya çekilip, Marchisio'da burada kullanılabilir. Hücum oyuncularına baktığımızda bu sene iyi işler yapmış Pazzini, Gilardino, Iaquinta gibi hedef santraforların yanına Quagliarella ve bu sene müthiş oynayan Di Natale gibi iyi forvetler var. Benim tahminim Di Natale - Pazzini ikilisinin 11 başlayacağı yönünde. Yani sene içindeki performanslar bunu gerektiriyor. Şöyle bir baktığımızda o eski Totti'li, Inzaghi'li, Del Piero'lu hücum hattını göremiyor olmak üzücü. Öte yandan Zambrotta, Gattuso, Cannavaro, Buffon, Camoranesi gibi isimlerin son Dünya Kupası'nı oynayacaklarını görmek de üzücü İtalya açısından. Bir dönemin kapanışını izliyoruz tamamen. Ayrıca o eski İtalya kesinlikle yok. Lippi faktörü nereye kadar götürecek İtalya'yı bilemiyorum. Bence gruplardan çıkıp, elenecekler. Son 4'e kalmalarına ihtimal vermiyorum.

Paraguay

İşte geldik benim sürpriz takımıma. Bana göre çeyrek finali görecek bir ekip Paraguay. Hazırlık maçlarında da müthiş işler yaptılar. Çok iyi savunma yapıyorlar, çok iyi hücum hatları var. Kadro;

Portieri: Justo Villar (Valladolid), Aldo Bobadilla (Deportivo Medellin), Diego Barreto (Cerro Porteno). Defans: Claudio Morel (Boca Juniors), Denis Caniza (Leon), Paulo da Silva (Sunderland), Dario Veron (Pumas), Julio César Caceres (Atlético Mineiro), Carlos Bonet (Olimpia), Aureliano Torres (San Lorenzo), Antolin Alcaraz (Bruges). Ortasaha: Edgar Barreto (Atalanta), Cristian Riveros (Cruz Azul), Victor Caceres (Libertad), Enrique Vera (Liga Quito), Jonathan Santana (Wolfsburg), Nestor Ortigoza (Argentinos Juniors). Hücum: Roque Santa Cruz (Manchester City), Nelson Haedo Valdez (Borussia Dortmund), Oscar Cardozo (Benfica), Edgar Benítez (Toluca), Lucas Barrios (Borussia Dortmund), Rodolfo Gamarra (Libertad).

Kaleci Villar olacak. Elemelerin en az gol yiyen ikinci takımının savunmasında Veron, Cacares, Paulo da Silva, Morel gibi iyi isimler görev alıyor. Stoper ikilisi muhtemelen Cacares - Silva olur. Sola Morel, sağa Bonet geçer. Ortasahada Barreto, Santana, Vera, V. Cacares, Riveros gibi isimler var. Cacares, Riveros, Barreto ve Santana'yı seyredeceğiz muhtemelen. Yunanistan'a golünü atan Vera da bu 4'lüden birini kesebilir. Hücum ve savunma anlamında dengeli bir ortasaha gözüküyor. Hücum ise takımın en müthiş silahı. Hakikaten bu kadar hücum varyasyonu yapılabilecek forvet kadrosu çok zor bulunur. Cardozo, Barrios, Roque Santa Cruz, Valdez. Hepsi müthiş adamlar. Roque ile Valdez genellikle çift forveti oluşturuyorlar. Fakat Barrios'un bu seneki Dortmund performansı, Cardozo'nun Benfica'da bu sene yaptıklarını düşününce bir değişim olabilir diye düşünüyorum. Ne olursa olsun müthiş bir forvet hattı. Bana göre gruptan çıkmamaları sürpriz olacaktır. Bana göre en az çeyrek final görecektir bu takım. Hakikaten artık kulüp takımı gibi olmuş bir milli takımı var Paraguay'ın. Yıllardır birbirleriyle oynayan bir savunmaları var ki bu sene elemelerde müthiş işler yaptı bu savunma. Sürpriz olacaksa Dünya Kupası'nda, onu Paraguay yapacaktır.

Yeni Zelanda

Haka dansları ve 1-2 oyuncu dışında pek bir şey bilmiyorum bu ülke hakkında. Bir şeyler yazmaya çalışacağım. Kadro;

Kaleci: James Bannatyne (Team Wellington), Glen Moss (Melbourne Victory), Mark Paston (Wellington Phoenix). Defans: Andy Boyens (New York Red Bull), Tony Lochhead (Wellington Phoenix), Ryan Nelsen (Blackburn), Winston Reid (FC Midtjylland), Ben Sigmund (Wellington Phoenix), Tommy Smith (Ipswich Town), Ivan Vicelich (Auckland City). Ortasaha: Andy Barron (Team Wellington), Leo Bertos (Wellington Phoenix), Tim Brown (Wellington Phoenix), Jeremy Christie (FC Tampa Bay), Aaron Clapham (Canterbury United), Simon Elliott (senza squadra), Michael McGlinchey (Motherwell), David Mulligan (senza squadra). Hücum: Jeremy Brockie (Newcastle Jets), Rory Fallon (Plymouth), Chris Killen (Middlesbrough), Shane Smeltz (Gold Coast United), Chris Wood (West Bromwich).

Kaleci Mark Paston oluyormuş. Stoperlerde iyi oyuncu olduğunu bildiğim Ryan Nelsen var. Hakikaten sağlam bir adam. Diğer savunma oyuncularını bilemiyorum. Ortasahada tanıdık bir isim yok gibi gözüküyor. Hücum hattında Chris Killen'ı biliyorum. Vasat bir forvettir. Ne diyeyim. Büyük ihtimalle puan bile alamayacaklardır bu grupta. Fakat maçlardan önce yapacakları şovla turnuvaya renk katacakları kesin.

Slovakya

Geldik Galatasaray'ın istediği, Fenerbahçe'nin salça(!) olduğu Stoch'un ülkesine. Holosko, Vittek ve Sapara da var bizden tanıdık. Kadro;

Kaleci: Jan Mucha (Legia Varsavia), Dusan Kuciak (Vaslui), Dusan Pernis (Dundee Utd). Defans: Peter Pekarik (Wolfsburg), Martin Petras (Cesena/), Martin Skrtel (Liverpool), Jan Durica (Lokomotiv Mosca), Radoslav Zabavnik (Magonza), Marek Cech (West Bromwich Albion), Zdeno Strba (Xanthi). Ortasaha: Kornel Salata (Slovan Bratislava), Kamil Kopunek (Spartak Trnava), Jan Kozak (Timisoara), Juraj Kucka (Sparta Praga), Marek Sapara (Ankaragücü), Marek Hamsik (Napoli), Vladimir Weiss jr (Manchester City), Erich Jendrisek (Schalke 04), Miroslav Stoch (Chelsea). Hücum: Stanislav Sestak (Bochum), Robert Vittek (Ankaragücü), Martin Jakubko (Ramenskoye), Filip Holosko (Besiktas)

Kalede Mucha olacaktır. Stoper Skrtel'ın turnuvaya yetişmesi zor deniyordu sakatlık yüzünden fakat ilk maça hazır hale geliyormuş ki müthiş bir haber bu Slovakya için. Savunmada Pekarik, Durica, Cech gibi isimler de var. Skrtel'ın dönüşü savunmaya ekstra bir dayanıklılık getireceği aşikar. Ortasahada Hamsik gibi bir yıldız bulunuyor. Takım onun üzerinden şekillendirecektir hücumu. Öte yandan yine hücum yönünde bu sene kiralık gittiği Bolton'da gayet iyi oynayan genç Weiss da bulunuyor. Ankaragücü'nda forma giyen ve bu senenin ikinci yarısı iyi işler yapan Sapara'yı da hücum bölgesine yazabiliriz. Büyük ihtimal kanat forvetli bir Slovakya seyredeceğiz. 4-3-3, 4-5-1 gibi bir düzende oynayacaklardır. Forvetin soluna bu sene Twente'de çok iyi işler yapmış olan Stoch geçer. Skorer de bir oyuncu Stoch. Turnuvada parlaması muhtemel bir isim. Forvetin sağına Sestak veya Holosko'dan biri geçecektir. Benim tahminim Sestak olacak bu isim. Bochum'da beğendiğim isimlerden biridir. Hücumun en ucunda ise çok beğendiğim isimlerden biri olan Vittek görev yapar. Bu hücum hattı özellikle kontralarla işleyecektir. Ağır savunmalara karşı etkili olacaktır. Biraz savunma yönleri zayıf kalıyor. Bu konuda yapabilecek bir şey yok. Gruplardan çıkmasını zor olarak görüyorum. Paraguay gibi bir rakiple baş edemezler bana göre. He Paraguay'ın klasik sıçışlarından birinin yaşanmadığını varsayıyorum.

Grup için tahminim;

1. İtalya
2. Paraguay
3. Slovakya
4. Yeni Zelanda

Hiç yorum yok: