3 Haziran 2010 Perşembe

Mustafa Denizli ve Beşiktaş


Saygı duyduğum fakat beğenmediğim bir teknik direktördür kendisi. Sistem deneyleri, oyuncu pozisyonlarını değiştirmeler, güvendiği oyuncular vs. Kısaca bir şekilde farklı olmayı başarmış bir adamdır. 3 büyükleri de şampiyon yapmıştır. Fakat Beşiktaşlı olduğu bilinir.

Ayrılmak istediğini söylemiş. Zaten sağlık sorunları nedeniyle hep 1 yıllık anlaşıyordu Mustafa hoca. Sebep sağlık sorunları olsa da sanırım yönetimle bir anlaşmazlıkları da olmuş olabilir. Eldeki kadro rezalet. Üstüne bir de sadece Quaresma transferi olacağını söylemişti sanırım Demirören. Hal böyleyken bana göre daha fazla riske girmek istemedi Mustafa Denizli. He şöyle bir şey var ki bu kadroyu Mustafa Denizli'den başkası oynatamaz. Nihat, Tello, Delgado, Fink, Ernst, Ferrari, Holosko, Sivok, Bobo gibi kağıt üzerinde iyi isimler olsa da özellikle Türk kadrosu çok kötü Beşiktaş'ın.

Potansiyeli yüksek İsmail, Rıdvan ve Necip, tek parlayan Türk oyuncu olarak da İbrahim Toraman dışında elle tutulur bir oyuncu yok hakikaten.Ne yapacağı belli olmayan Rüştü ve Hakan kalede. Artık yavaş yavaş futbol hayatının sonuna gelen İbrahim Üzülmez, bitmiş Yusuf, ne anlama geldiğini anlamadığım bir şekilde sözleşmesi uzatılan Uğur İnceman, garip bir şekilde ilk 11'e girebilen Ekrem Dağ vs. üstelik bu oyuncular kötü veya iyi de olsa yedekleri de pek yok.

Mustafa Denizli bir şekilde bu kadroyu götürebiliyordu. Olası bir ayrılığa karşı Schuster ismi çok çok saçma olur bana göre. Beşiktaş'ın zaten öyle pek zamanı da yok. Hiç uzağa gitmeyip yerli bir isimle çalışmaları, bu sene yavaş yavaş kadroyu temizlemeleri, 2 sene içinde tekrar atılıma geçmeleri şart. Yani Quaresma'yı saçmasapan bir takıntı haline getireceğine biraz daha genç, biraz daha potansiyeli olan adamları Yusuf'un, İnceman'ın, Ekrem Dağ'ın yerine koymalı Beşiktaş. Necip gibi altyapı ürünü 1-2 ismi de kadroya katmalı.

Beşiktaş'ın takımı olduğundan daha iyi oynatabilen bir taraftarı var. Bu taraftar baskı değil, destek olduğunda Beşiktaş müthiş işler yapabiliyor ki son şampiyonlukları, eldeki kadroya bakıldığında harika bir iştir. Bu oluşacak yeni Beşiktaş'ı ilk 4'e her türlü sokacaktır. Yani zaten şu kadronun hakettiği yere yenilenmiş kadro bile ilk senesinde gelebilir. Uzun vadede ise kazananın Beşiktaş olacağını düşünüyorum.

He Yıldırım Demirören bunu yapabilir mi? Hiç sanmıyorum. O kafa, o düşünce olsaydı Yusuf'la sözleşme imzalamazdı.

Ne diyelim. Allah sabır versin Beşiktaşlılara.

Hiç yorum yok: