1 Mart 2010 Pazartesi

Yeni Nesil Ümit Milli Takım


Daha önce milli takımımızın aday kadrosunu göstermiş, hakkında bir iki kelam etmiştik. Şimdi Ümit Milli Takımı'mıza bakalım. Birinci ve en büyük yenilik Ersun Yanal'ın Genel Direktörlüğe getirilmesi. İyi bir eğitimci olduğuna inandığım Ersun Yanal'ın bu göreve getirilmesini doğru buluyorum. Zaten ilk hamlesi de Ümit Milli Takımı'nın başına bu işi gerçekten iyi bilen Raşit Çetiner'i getirmesidir ki bana göre A Milli Takımı'n teknik direktörü kadar önemli bir tercih gerekir bu konuya da. Staj yapılan bir yer olmamalı Ümit Milli Takım teknik direktörlüğü. Zaten seçilen kadroya bakınca ne kadar potansiyelli bir takım olduğumuzu görüyoruz. Slovakya maçı için çağırılan kadro;

Kaleciler: Volkan Babacan (Fenerbahçe), Cenk Gören (Denizlispor), Gökhan Değirmenci (Kayserispor)

Savunma oyuncuları: İsmail Köybaşı, Rıdvan Şimşek (Beşiktaş), Serkan Kurtuluş (Galatasaray), Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım (Kayserispor), Hüseyin Tok (Manisaspor), Emre Özkan (Orduspor), Barış Başdaş (Kasımpaşa), Musa Nizam (Antalyaspor), Aykut Demir (Gençlerbirliği), Ferhat Bıkmaz (Sivasspor)

Orta saha oyuncuları: Aydın Yılmaz (Eskişehirspor), Yiğit İsmail Gökoğlan (Manisaspor), Tevfik Köse, Ergün Berisha (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Murat Ceylan, Ahmet Arı (Gaziantepspor), Musa Çağıran (Altay), Furkan Özçal (Kayserispor), Jem Paul Karacan (Reading), Rahman Oğuz Kobya (Adanaspor), Güray Vural (Denizlispor), Ferhat Kiraz (Hacettepe), Doğan Turgut Şahin (Samsunspor), Aydın Karabulut (Ankaragücü), Gökhan Töre (Chelsea)

Hücum oyuncuları: Mustafa Pektemek (Gençlerbirliği), Şahin Aygüneş (Kasımpaşa), Ömer Şişmanoğlu (Kayserispor), Burak Çalık (Altay), Erhan Şentürk (Diyarbakırspor)


Kadroda gerçekten bahsedilmesi gereken çok isim var. Kalecilerden başlarsak Volkan Babacan bana göre bu 3'lünün en zayıf halkası. Yetenekli fakat çok fazla kalecilik eksikliği olan bir kaleci. Öte yandan Cenk ve Gökhan ise nedenini anlamadığım bir şekilde oynamıyor takımlarında. Gökhan Değirmenci'nin bir Altay - Galatasaray performansı vardır ki zaten tüm Türkiye o maçla tanımıştı. Cenk ise bu sene nedense kesik yedi. Garip.

Savunmada ise İsmail ve Rıdvan gibi iki iyi hücum beki var. Galatasaray'dan Serdar Kurtuluş var ki ben pek oynayacağına inanmıyorum. Öte yandan Beşiktaş'ın Orduspor'a kiraladığı Emre Özkan fiziksel olarak müthiş bir gelişim göstermiş. Kupa maçlarından takip ettiğimiz kadarıyla biraz daha ofansını kuvvetlendirirse İsmail'den çok çok daha iyi bir sol bek olacağına inanıyorum. Kayserispor'un Serdar Kesimal'ı ve Hasan Ali Kaldırım'ı da Almanya kökenli oyuncular. Kasımpaşa'da bu sene büyük çıkış yapan Barış, Antalyaspor'un A2 takımında forvet, A takımında defans oynayan Musa Nizam, bana göre bu defanslar arasında her takımda direkt oynayabilecek tek oyuncu olan Aykut Demir yine dikkatle izlenmesi gereken adamlar. Son olarak Sivasspor'dan Ferhat Bıkmaz var. Pek izlemediğim için yorum yapmak istemiyorum.

Ortasaha ise gerçekten üst düzey. Aydın, Yiğit, Ahmet Arı, Aydın Karabulut, Gökhan Töre gibi çok çok yetenekli kanat oyuncularımız var. Özellikle Gökhan Töre'ye bir parantez açmak lazım. Chelsea'nin genç takımında oynayan bu çocuk, u-17 turnuvalarında müthiş işler yapmıştı. Fakat biraz bencil oynuyordu. Eğer o problemini giderdiyse çok büyük katkı sağlayacaktır. Öte yandan bu sene tekrar çıkışa geçen Ahmet Arı, Manisaspor'un yükselen değeri Yiğit ki bu hafta çok güzel bir plase ile gol de attı, Galatasaray'ın Es-Es'e kiraladığı, her ne kadar istikrarsız olsa da potansiyeli malum olan Aydın kadroyu çok değerli kılıyor. Bir de benim kişisel olarak beğendiğim Aydın Karabulut var ki sürpriz yapıp bunca ismi keserek ilk 11'de başlayabilir. 2-3 maçını izleyebildiğim Ferhat Kiraz'ı da kanat rotasyonuna katabiliriz. Belki daha iyi bir oyuncudur. Fakat takip edemediğim için yorum yapmak istemiyorum. Ortasahanın ortasında ise Kayserispor'lu Furkan Özçal, Galatasaray'ın önümüzdeki sene için anlaştığı Altay'lı Musa Çağıran, bir zamanlar Galatasaray'ın altyapısına gelmiş fakat Türkiye'ye uyum sağlayamadığı için tekrar İngiltere'ye dönmüş Reading takımında oynayan Jem Paul Karacan gibi isimler var. Bu bölgeyi de sağlam görüyorum. Adanaspor'lu Rahman Oğuz, Samsunspor'lu Doğan Turgut ise takip edemediğim isimler. Fakat Raşit Çetiner'in seçtiği adamlara güveniyorum doğrusu.

Forvet ise sanırım A Milli seviyesinde bile rotasyona girebilecek bir ismi barındırıyor; Bu sene kendini iyice gösteren Mustafa Pektemek bana göre biraz tecrübe kazandığında A Milli seviyesinde oynayabilecek bir forvet. Üstelik çeşitli meziyetleri de var. Kanatlarda bile kullanabileceğiniz bir adam. Kayserispor'lu Ömer Şişmanoğlu ise bu sene kimi maçlarda öne çıktı. Makakula ve Cangele'nin arkasında kalsa da ona yeteri kadar süre verildiğine inanıyorum. Kasımpaşa'ya son dönemlerde attığı gollerle katkıda bulunan Semih Aygüneş ise benim Mustafa Pektemek'in partneri olacağına inandığım bir oyuncu. Erhan Şentürk ortasaha ve forvette de iş yapabilen bir adam. Çok iyi top sakladığını, ayrıca iyi bir oyun görüşü olduğunu Galatasaray'ın hazırlık maçlarında görmüştük. Diyarbakırspor'da ise çok çok iyi oynadığı maçlar oldu. Forvet olmasa bile ortasaha da değerlendirilecektir. Ve son olarak bu mevkide benim beğendiğim bir oyuncu Burak Çalık var. Stil olarak Baros'a benzetiyorum. Fakat biraz daha savruk. Topsuz oyunu iyi bildiği için defansın boşluklarından ve hatalarından çok iyi faydalanıyor. Fakat son vuruşlarında biraz eksiklik var. Onları da giderirse iyi bir forvet olacaktır.

Son olarak yarın ki Slovakya maçının saat 14.00'de, Ali Sami Yen Stadyum'unda oynanacağını, maçın ücretsiz seyredilebileceğini ve maçın NTV Spor tarafından yayınlanacağını duyuralım.

İyi şanslar Raşit Çetiner ve Ümit Milli Takım.

Hiç yorum yok: