19 Mart 2010 Cuma

Diyarbakırspor Küme Düşürülmedi


"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı olağanüstü toplantıda 14 Mart 2010 tarihinde 88.dakikada tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Diyarbakırspor maçının hakem ve temsilcilerinin görüşlerini dinledi. Bununla birlikte mevcut tüm görüntüler, TFF Hukuk Müşavirliği ile birlikte bir kez daha analiz edildi.

Tüm bu raporlar sonucunda; TFF Yönetim Kurulu, söz konusu müsabakanın, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 21. Maddesi hükümleri çerçevesinde maçın 1-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı lehine tescil edilmesine karar verdi."

Görüldüğü gibi hükmen mağlubiyet verilmediği için Diyarbakırspor ligde kaldı. Tabii ki bir daha kendi evinde maç yapamayacak. Hatta 1 maç seyircisiz oynama cezası da önümüzdeki seneye sarkacak. Yani kümede kalması mucize gibi bir şey.

Şimdi olaya dönersek belliydi bu karar. Zira eski genelkurmay başkanından bakanlara, başbakandan milletvekillerine herkes küme düşürülmesin diyerek spora siyaset karıştırmamışlar, sadece fikirlerini beyan etmişlerdi. Federasyonun böyle tavsiyeleri dinlemeyecek hali yok tabii ki. Uygun kararı verdiler. Yanlış anlamayın Diyarbakırspor'a bir garezim yok. Hatta düşmesin isterim. Ama bu şekilde değil.

Ayıptır tabii ki yapılan. Trabzonspor - Sivasspor maçından ne farkı var da Trabzonspor hükmen mağlup edildi? Üstelik maçın bitmesine 1-2 dakika vardı. Ne farkı vardı gerçekten bu maçtan?

Neyse diyecek bir şey yok. Çünkü emir büyük yerdendi.

Emre uyuldu.

Hiç yorum yok: