4 Mart 2010 Perşembe

Futbol Otoriteleri Türkiye 4-3-3 Oynayamaz Dedi ! ! !

Bugün 14-16 programında NTV Spor spikeri Türkiye - Honduras maçından sonra bu ifadeyi kullandı. Otoriteler Mehmet Demirkol, Mustafa Doğan ve Sergen Yalçın. Allah Allah otoritelere gel hele.


Sergen Yalçın'dan başlayalım;

Bir dediği bir dediğini tutmayan, futbol yorumlamayı, "kendi sahanda çift forvet arkasına Alex çıkmayacaksın da ne zaman çıkacaksın?" sanan, kendi kariyerini hiç etmiş, profesyonelliğiyle gençlere örnek(!) olmuş, buna rağmen ne alakaysa Beşiktaş A2 takımının başına getirilmiş bir adam. Klavuzu Sergen olan Batuhan, odasından dışarı çıkmaz diyoruz biz bunlara. Sergen iyi bir futbolcuydu. Ama sadece o kadar. İyiydi. Keşke öyle kalsaydı.


Mustafa Doğan'a geçelim;

Bu arkadaş da fena olmayan bir defans oyuncusuydu. Profesyoneldi. Severdim futbolcuğuluğunu. Şimdi yorumculuğu ise maç öncesi saçmalamak, maç sonu ise skor üzerinden mantıksız kelamlar etmek üzerine kurmuş. Tıpkı diğer NTV Spor yorumcuları gibi. Daha doğrusu geneli gibi diyelim. Gayet bu konuda kıymetli 1-2 insan da bulunuyor NTV Spor'da.


Mehmet Demirkol'a geçelim;

Kişisel olarak zaman zaman doğru kelamlar etse de garip bir şekilde lafı Galatasaray'a geçirmekten kurulu bir anlayışı var. Mesela dün 4-3-3 kanadı öyle olmaz. Arda Arda diyoruz ama 4-3-3 kanadı gibi oynamadı dedi. Yahu arkadaşım ne alaka? Neden Arda? Arda gibi farklı bir tane adamı var mı Türkiye'nin? Yok. Neden Volkan Şen değil de Arda? Neymiş efendim Tuncay girince bu işleri iyi yaptı ama onun da yeri Stoke City'nin yedekleri deyip Arda'yı gözümüzde büyütüyoruz diyorsun? Spor Servisi programında çıkan saçmasapan bir haberi bu gerçek değildir diye yorumlayıp, neden Galatasaray için aynı saçmalıktaki habere ciddi ciddi yorum yapıyor, muhabirler bu haberleri kafasından sallamaz diyorsun? Nedir abi amacın?

NTV Spor'da garip şeyler oluyor. Hakikaten çok iyi programcılar, programlar da var. Fakat olmuyor arkadaşım. Mehmet Demirkol neyse. Hakikaten taraflı bir çok yorum yaptığına inansam da daha önce Hakan Ünsal, şimdilerde Sergen ve Mustafa'dan çok çok daha kaliteli yazan bir adamdır. Fakat bu Sergen nedir yahu? Mustafa nedir? Azıcık ufku geniş adamlar mı bunlar? Türkiye 4-3-3 oynamaz nedir abi? Sen kimsin? Mert Aydın çok güzel konuştu fakat 14-16 programında. Bu işler sabırla olur. Hiddink'e sabır göstermeyeceksin de kime göstereceksin? Honduras bile 4-3-3 oynuyorsa Türkiye niye oynayamıyor yahu? Bu bağnazlıktan bizi NTV Spor kurtarmayacaksa Telegol falan mı kurtaracak? İlla ileri top şişirip, defanstan veya santraforumuzdan dönen topları toplayarak mı atak yapalım yahu? Türk futbolcusunun ufkunu açmak yerine nedir bu nasılsa bizimkiler beceremez mantığı? Yapmayın yahu. Lütfen bunu NTV Spor gibi gayet iyi bir potansiyeli olan yerde yapmayın! Ki Türkiye dün fena olmayan bir oyun oynamıştır. Tamamen izleyemediğim için geniş bir yorum yapmıyorum. Fakat göz ucuyla baktığım her zaman iyi paslaşmış, oyunu geniş alana yaymış, iyi bir alan savunması yapmıştır. Tabii ki organizasyon eksiklikleri olacaktır. Ama Hiddink de bu eksiklikleri gidermek, futbolcularımıza bir şeyler öğretmek için geldi zaten.


Bir de kadro eleştirileri var ki aman Allah'ım. Beşiktaş'ın az gol yiyen defansından neden kimse çağırılmamış? Sivok ile Ferrari'yi çağıramıyoruz maalesef. İbrahim Toraman neden milli takımda değil saçmalığına girmiyorum bile. Kayserispor defansından bahsediyorlar ki Aydın Toscalı'nın oynadığı oyunu da biliyoruz. Ali Turan'ı gerizekalı gibi kadrodışı bıraktıktan sonra o süper(!) Kayserispor defansının ne hale geldiğini de görüyoruz. Garip garip işler. Kendi kendimizi yiyip bitiriyoruz. Sonra yok Fatih Terim kötü, yok futbolcular kötü. Acayibiz. Çok acayibiz.

Azıcık garip davranmaktan vazgeçsek tüm ülke olarak? Ne dersiniz? Hoş olmaz mı?

Hiç yorum yok: