6 Mart 2010 Cumartesi

Senin Ne Farkın Var ?


Beklenen oldu ve Diyarbakırspor - Bursaspor maçı tatil edildi. Maçın başında belliydi zaten ne olacağı. 20 dakika bile dayanamadı futbol.

İlk Bursaspor maçında yapılan PKK dışarı tezahüratı ve sonrasında çıkan olayları biliyoruz. Onları yapanlar ile şu maçı hiç edenlerin arasında ne insanlık ne de siyasi görüş ayrılığı vardır. Zira ikisi de bölücülük yapar. Bursaspor taraftarı gider bu ülkenin vatandaşına PKK muamelesi yaparsa bölücüdür. Aynı şekilde bugün İstiklal Marşı'nı ıslıklayan taraftar da bölücüdür. Futbolla alakası yoktur. Futbolun ruhundan bihaberdir.

Futbol dışına çıkıyorsun. Sahaya taş atmışsın. Bağırıyorsun "Delikanlı Bursa nerdesin?" diye. O kadar delikanlısın ki sadece futbolcularıyla gelmiş bir takıma taş atıyorsun. Büyüsene orada, rakibi tezahüratınla, ıslığınla ezsene, rakibinin üzerine oynasana. Adamlar şampiyonluğa gidiyorlar. Madem ceza keseceksin. Maçı kaybetme, kazan. Adamlara en büyük cezayı ver. Ama yok. Onlar pislik yaptı ya. Sen de yapacaksın. Çünkü onlar faşist. Peki ya sen? Sen nesin arkadaşım? Nesin sen peki yurtdaşım? Sen nesin şimdi canım kardeşim?

Farkın kaldı mı şimdi? Öç aldın mı? Doydun mu?

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: