7 Mart 2010 Pazar

Duran Top Organizasyonu(!): Fenerbahçe 1 - 0 Antalyaspor


Hakikaten çok kötü bir maçtı. Öncelikle bunu belirtelim.

Fenerbahçe haftalardır 3 puan kazanamadığı için bu maçı kesin kazanmak zorundaydı. Bunun stresi, taraftarın baskısı derken kötü oynayacağı malumdu. Antalyaspor ise nispeten rahatladığı için maçı tutacaklarını düşünüyordum.

Fakat böyle olmadı. Veysel gibi ağır bir santraforla oyuna başlayıp maçı Fenerbahçe yarısahasına yıkabileceğini düşünmüştü Mehmet Özdilek. Fenerbahçe'nin son haftalardaki kötü oyunu onu cesaretlendirmişti sanırım. Evet iyi bir şeydir cesaret fakat biraz rakip stoperlere baksaydı keşke. Lugano'nun dönüşü özellikle çok farkedecekti. Nitekim farketti. Veysel 80 dakika boyunca sadece bir pozisyonda gözüktü. Onda da oyundan çıkmadan evvel çektiği şuttu.

Fenerbahçe'ye geçtiğimizde ise klasik bir 4-4-2 izledik. Güzel de oldu. Fenerbahçe'nin sağ tarafını Deivid aksatsa da Gökhan'ın fena olmayan oyunu orayı bir şekilde toparladı. Sol taraf ise Vederson çıkana kadar hakikaten iyiydi. Vederson sürekli orayı kullandı. Mehmet Topuz oyuna girince savunulması daha kolay oldu fakat Santos'un fena olmayan oyunu da orayı işler kıldı.

Antalyaspor'un yediği gole hiçbir şey diyemiyorum. 9 kişi cezasahasına yolluyorsun, sonra gidip pas yaparak duran top kullanıyorsun. Acemiliğin de ötesindedir bu. Fenerbahçe'nin çok iyi hücuma çıkması da takdire değer fakat bu hata, hata bile diyemiyorum, bu garip bir şey. İki Fenerbahçe maçında aynı aptallık yapılır mı? Yapılıyormuş demek. Emre'nin attığı güzel pası da tebrik edelim.

Maç hakkında söylenebilecek hakikaten bir şey yok. Zira çok keyifsiz, çok kötü bir maçtı. Eğer Antalyaspor o hatayı yapmasaydı Fenerbahçe yine gol atabilir miydi? Şüpheliyim. Zira kanatları fena kullanmasa da Fenerbahçe yine bir organizasyon eksikliği vardı. Semih kötü oynasa da Güiza'ya iyi koşu yolları açtı. Emre de bu boşluklara gerçekten çok iyi toplar attı. Zaten bu ara çok formda. Galatasaray'ın hakikaten ihtiyacı olan ortasaha stili Emre işte. Çok iyi oynuyor şu an. Gereksiz agresif ama. Sinirlenince etkisizleşiyor. Şu sinirini de biraz kontrol edebilirse daha da iyi oynayacaktır. Skora katkı yapmaya başladığı zaman takımın en iyi oyuncusu olacaktır. Alex falan hikaye olur. O kadar diyorum.

Antalyaspor açısından ise Necati'nin silik oyunu onların hücumda organize olmasını engelledi. Tita'nın kişisel becerileri de bir yere kadar sonuçta. Veysel'in etkisizliği, Necati'nin etkisizliği zaten Antalyaspor'un duran top dışında gol atamayacağını gösteriyordu. Sağ taraf gerçekten iyi çalıştı fakat. Bunu belirtmek lazım. Vederson ve Santos hücumda hakikaten iyi olsa da savunma açığı verecekti. Bunu da Mehmet Özdilek iyi görmüş doğrusu. Orayı sürekli kullandı. Verimli olamadı o ayrı. Fakat bir planı işlemiş oldu.

Anlayamadığım bir şey daha var. O da Veysel'in oyundan çıkması. Evet maç boyunca yoktu sahada. Fakat Balili oyuna girdiğinde dakika 80'i geçmişti ve sürekli top şişiriyordu Antalyaspor ileri doğru. Kafa vuracak adamı niye çıkardın o zaman yahu? Tita mı indirecek topları? Bilemedim. Bilen biri varsa söyler elbette.

Maçın hakemi de kötüydü ayrıca. Çok açık bir Fenerbahçe penaltısını es geçti. Emre'nin Yalçın'a yaptığı müdehale değilse bile Yalçın yere düşerken savurduğu tekmeye de sarı verilebilirdi.

Kısaca çok kısır bir maç oldu. Fenerbahçe'nin üç puana ihtiyacı vardı. Aldı. Antalyaspor'un da üç puanı vermeye ihtiyacı vardı sanırım. Verdi.

Hiç yorum yok: