20 Mart 2010 Cumartesi

Seçime Doğru: Adnan Öztürk Listesini Açıkladı


Kaan Boyner, Emre Alkin, Reşit Sinanlı, Mehmet Çıragan, Can Topsakal, Murat Ece, Hamdi Yasaman, Hayrettin Kozak, Ümit Özdemir

Adnan Öztürk'ün listesi yukarıdaki isimlerden oluşuyor. Daha önce anlaştığını açıkladığı Tomas Kurth, Peter Kenyon ve Esteve Calzada üçlüsünden Tomas Kurth ve Esteve Calzada icra kurulu üyesi, Peter Kenyon ise Başkan danışmanı olarak görev yapacaklarmış. Ayrıca listeyi açıklarken yanında Ali Dürüst ve Faruk Süren bulunmuşlar. Şimdi vaatlerini yazalım;

G.SARAY TV ŞİFRESİZ OLACAK

Konuşmasına "ölçemezseniz, biçemezsiniz" şeklinde başlayan Öztürk, "Ekibimiz, oldukça şeffaf. Yapacaklarımız ortada ve genel kurulu üyelerini de bu konuda bilgilendirdik. Divan Kurulu'na bundan sonra başkan, başkan yardımcısı ve mali işlerden sorumlu kişiler katılacaktır. Bunu temin ediyorum. Galatasaray büyük bir camiadır ve tüm iletişim kanalları artık herkese açık olacaktır. Resmi site, sadece yönetime değil; yönetime taraf olmayanlara da açık olacaktır. Bunun yanı sıra Galatasaray TV, şifreli değil artık şifresiz kanalda olacak" dedi.

ŞEFFAF OLACAĞIZ, SAKLAMAYACAĞIZ

Temel anlayışlarının ekip çalışması olduğunun altını çizen Öztürk, "Üyelerimiz arasında 30'a yakın iletişim uzmanı var ancak şu ana kadar bu konuda pek bir yol alamadık. Bundan sonraki ilk işimiz, kulübümüzün iletişim ağlarını güçlendirmek olacak ve herkes her şeyden haberdar olacak. Yaptığımız transferlerin ya da yatırımların maaliyetlerini saklamak yerine, herkesin istediği zaman ulaşabileceği şekilde muhafaza edeceğiz. Bunu sizlere temin ediyorum.Galatasaray'ı farklı noktalara getirceğiz ve kulübümüz her zaman olduğu gibi Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi olacak. Bunu daha da güçlendireceğiz ve sağlam temellere oturtacağız. ve yapılacak hamleler için icra kurulumuzu etkili isimlerden oluşturacağız." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY ADASI GERİ ALINACAK

Türk Telekom Arena Stadı'nın Özhan Canaydın'ın emekleri sayesinde yapıldığını ifade eden Öztürk, "Türk Telekom Arena, Özhan Canaydın ve ekibinin emekleriyle bugüne geldi. Stadın yapımı kadar çevre şartlarının olgunlaştırılması da önemli. Bu konuda önemli projelerimiz var ve sevgili Ümit Özdemir, Türk Telekom Arena'yı daha verimli bir hale getirebilmek için şimdiden çalışmalara başladı. Bunun yanı sıra Riva'nın satılmasına karşıyız ve yönetime seçildiğimiz takdirde Galatasaray Adası yeniden kulübümüzün bünyesine katılacak. Kalamış Tesisleri'nde de önemli yatırımar yapacağız ve buradaki aktiviteler üyelerimize açık olacak." şeklinde konuştu.

PETER KENYON, TOMAS KURTH, ESTEVE CALZADA

Adnan Öztürk'ün en büyük seçim kozlarından biri olan G-14'ün kurucu üyelerinden olan Tomas Kurth, konuşmasına toplantıya katılan üyelere, "günaydın" diyerek başladı.

Konuşmasında Fransızca konuşacağını belirten Kurth, "Galatasaray'da olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyuyorum. UEFA'da çalıştığım 1990-2000 yılları arasında Şampiyonlar Ligi'nin kurulmasında büyük bir payımız oldu. Şimdi tek hedefimiz Galatasaray'ı kurduğumuz bu organizasyonun değişmez bir parçası haline getirmek. Bu sabah hep birlikte bazı görüntüler gördük. 2000 yılı Galatasaray için önemli bir yıl oldu. Yapılan çalışmaların ardından kulüpler benden G-14'ü kurmamı istedi ve biz de üzerimize düşeni yaptık. Yapılan hamlelerin ardından tüm kulüplerin mali dengelerini kontrol altına aldık ve her kulübün kaynaklarını daha iyi kullanmak için maksimum çalışmalar yaptık. Şu ana kadar da yaptıklarımızın karşılığı aldık." dedi.

Kaynak: SporX.com


Kendi adıma sadece çalışılacak 3 ismin en büyük seçim kozu olduğunu söyleyebilirim. Peter Kenyon, Tomas Kurth ve Esteve Calzada hakikaten büyük ve işi çok iyi bilen isimler. Zaten başka türlü bu tecrübesizlikle kulübü yönetemez Adnan Öztürk. Yanına aldığı Ali Dürüst ve Faruk Süren ise oy potansiyelini arttırmıştır.

Fakat hala projeler yok ortada. 3 isme yatırmış bahsini Adnan Öztürk. Her türlü tesise zaten yatırım şu an yapılmakta. Amatör şubelerin 2 yılda nerelerden nerelere geldiği ortada, kulübün vizyonunun ne kadar yükseldiği ortada. Adnan Öztürk'ün tek yenilik dediği 3 isim. Başka hiçbir şey değil. Galatasaray TV'ye abone olmak 5 lira yahu. Küçük de olsa bir gelirdir. Yani bunu bile yanlışmış gibi göstermek saçmalığın daniskasıdır. Adnan Polat ve Yiğit Şardan bu projeler konusunda çok iyi adımlar attılar. Bunu kör olan bile görür, anlar.

Belaltı vurmalar çok dediğim gibi. Hazıra konmaya çalışanlara yer yok benim Galatasaray anlayışımda. Evet anlaştığı 3 isim müthiş. Hele Peter Kenyon inanılmaz. Zaten Adnan Polat'ın da bana göre vazgeçmediği tek hatası Adnan Sezgin. Fakat bizim şimdiki danışmanımız Yiğit Şardan'ın da kötü olduğunu düşünmüyorum yapılan işlere bakarak.

Adnan Öztürk'ün adaylığı Galatasaray'a hayırlı olsun.

1 yorum:

xanobachewsky dedi ki...

Özhan Canaydın'ın veliahtı olması bakımından, başkanlık yarışında şanslı görmüyorum kendisini.

Kulüp, yeni kurtuldu zaten. İstikrar yakalama peşinde Adnan Polat ile. Öztürk sadece işleri yavaşlatır.