16 Mart 2010 Salı

Esirgemeden


Türkiye’nin önde gelen isimleri, SHÇEK Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları’ndaki engelli çocuklar için bir araya gelerek “Esirgemeden” adlı bir albüm çalışmasına imza attılar.

Galatasaray Spor Kulübü daha önce gerçekleştirdiği “Başarıya Giden Adımlar” ve “Sözün Bittiği Yer” adlı ses getiren projelerinden sonra şimdi de “Esirgemeden” adlı projesiyle birçok engelli çocuğun yaşam şartlarının iyileştirilmesi için kaynak yaratmış olacak.

Galatasaray Spor Kulübü’nün öncülüğünde gerçekleşen Esirgemeden adlı projede, destek veren tüm sanatçılar, engelli partnerleriyle birlikte Tim Maslak Show Center’daki yerlerini aldılar.

Geceye, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, İkinci Başkan Mehmet Helvacı, Başkan Yardımcıları Haldun Üstünel ve Ali Haşhaş, yönetim kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Furbol, Basketbol ve Voleybol takımları ve teknik heyetlerinin yanısıra, çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Gecede sahne alan Sezen Aksu, ‘Söz’ adlı şarkısında down sendromlu 11 kişilik koro ile, Ajda Pekkan ‘Sen İste’ adlı şarkısında down sendromlu Ayşe Ağaoğlu ile, Nülüfer ‘Anlat Arkadaşım’ adlı şarkısında görme engelli Sevda Bozbay ile, Emel Sayın ‘’Sorma’ adlı şarkısında bedensel engelli Yıldız Suna Aktürk ile, Levent Yüksel ‘İkinci Bahar’ adlı şarkısında bedensel engelli Seyran Ormankurt ile, Mor ve Ötesi ‘Büyük Düşler’ adlı şarkısında görme engelli Nezih Atik ile, Sibel Can ‘Lale Devri’ adlı şarkısında görme engelli Şilay Turhan ile, Yavuz Bingöl ‘Kara Tren’ adlı şarkıda bedensel engelli dokuz kişilik koro ile, Olgun Şimşek zihinsel engelli Murat Akıl bağlaması ile, Yüksek Sadakat’in ‘Aşk Durdukça’ adlı şarkısında ise işitme ve konuşma engelli 15 kişilik bir topluluk işaret diliyle eşlik edecek.

Gecenin sunuculuğunu, Halit Ergenç, Ali Sunal, Arda Turan, Emre Altuğ, Emre Aşık, Engin Altan Düzyatan, Fırat Çelik, Kıvanç Tatlıtuğ, Oktay Kaynarca, Selçuk Yöntem, Sinan Tuzcu, Hande Subaşı, Begüm Kütük, Demet Akbağ, Dolunay Soysert, Ezo Sunal, Hande Ataizi, Mine Tugay, Meral Okay, Özgü Namal, Sinem Kobal ve Zeynep Özder üstlendi.

Projenin mimarı Galatasaray Spor Kulübü Tekerlekli Sandalye Şube Başkanı Dilara Endican, DMC etiketiyle müzik marketlerdeki yerini alan albümün tüm gelirinin, Mika-Der aracılığıyla Türkiye genelinde SHÇEK Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları’ndaki engelli çocukların şartlarının iyileştirilmesi amacıyla kullanılacağını belirterek, herkesi bu albümü almaya davet etti.


Kaynak: Galatasaray.org


Söylenecek bir şey yok. Bu gibi sosyal projelere imza atan yönetimi kutlamak gerekir. Kendi adıma yönetim ve projeye destek veren sanatçılara teşekkür ederim bu konuya, bu kadar hassas yaklaşıldığı için. Galatasaray ismi, böyle projelerle anılmalı zaten.

Daha devamı gelir umarım.

Hiç yorum yok: