16 Mart 2010 Salı

Star TV ve Şampiyonlar Ligi


Malumunuz yıllardır Şampiyonlar Ligi'ni Star vermekte. Zaten nice spikerleri bu sayede yetiştirmiştir Star. Güntekin Onay, Sabri Ugan, Ersin Düzen, Ertem Şener hep bu sayede ünlü olmuştur. 12-13 yıl evvel Sabri Ugan'ın sesiyle Hagi'nin Bilbao'ya attığı golü, Monaco'ya attığı seyrediyorduk mesela. Veya Güntekin Onay'ın sunduğu Hertha Berlin - Galatasaray maçı hala aklımdadır. Hani Tugay'ın Galatasaray'daki son maçı. Yine Sabri Ugan'ın anlatımıyla izlediğimiz Chelsea - Beşiktaş maçı da var. Her ne kadar beğenmesem de Emre Tilev'in anlatımıyla Deivid'in Chelsea'ye ve Inter'e attığı müthiş golleri izledik.

Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz bu spikerleri fakat bu adamların sesiyle biz sevindik, üzüldük. Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda "Ulan ne maçtı be!" dediğimiz her maçın fonunda bu adamları dinledik. Yani bir nevi Şampiyonlar Ligi deyince Sabri Ugan'ın, Ertem Şener'in vs. sesi geldi aklımıza.

Fakat şimdilerde çok fazla saçmalamakta bu kanal. Salı günleri CL maçı yayınlamıyor mesela. D-Smart'a mahkum ediyor bizi. Bugün Inter - Chelsea maçını D-Smart'ı olmayanlar izleyemeyecek. Yasal yollardan en azından izleyemeyecek. Sebebi D-Smart'ın abone kazanma çabası mı bilmiyorum? Eğer öyleyse zaten UEFA Ligi maçlarındaki şifreden dolayı varolan kızgınlık daha da artıyor yani. Ne yapmaya çalışıyorlarsa yanlış yapıyorlar diye düşünüyorum.

Yanılmıyorsam 2011-2012 senesi Star TV'nin CL yayını için aldığı ihalenin son senesi. Bilemiyorum. NTV Spor gibi iyi spikerlere sahip bir kanal varken tekrar Star'ın, yani kısaca Doğan Holding'in bu yayınları alması üzücü olur doğrusu. Rahat rahat şöyle koltuğumuzda CL maçı izleyemiyoruz. Bir zamanlar Premier Lig'in yayın haklarına sahip FOX TV'nin maç saatinde ne alakaysa Bez Bebek yayınlayıp futbol seyircilerini deli etmesi durumuna benziyor bu.

Umarım bir an önce bu çok saçma olan Salı - Çarşamba muhabbeti biter de rahat rahat izleriz maçları.

2 yorum:

wolverineyolverin dedi ki...

dostum salı çarşamba gecesi muhabbeti şöyle oluyor. uefa talimatnamesine göre çarşamba günü oynanan mücadeleler mutlaka açık bir kanalda yayınlanmalıdır. hele maç bir ülke takımınınsa asla şifreli kanalda gösteremiyorlar.

diğer günler maçları yayınlamak yayıncı kuruluşun insiyatifinde şahsen ben bu maçları izliycem diye dsmart filan almam yani ne işim olur. çok saçma iş yapıyorlar ama haberleri yok. aydın doğan'ın annesi rahmetli olduysa valla kemikleri feci sızlıyordur şu anda çünkü bizzat tanık olduğum küfürler var.

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Bilgilendirme için teşekkürler. Fakat bir şey değişmiyor. Dediğin gibi Aydın Doğan kulak burun boğaz bölümünden çıkmıyordur bu ara.