16 Mart 2010 Salı

Tobi Bıraktı


2.5 yıla yakın bir süre ağır sakatlıklar yaşayan eski oyuncumuz Tobias Linderoth futbolu bırakmış.

İlk geldiğinde herkesin en çok heyecanlandığı oyuncuydu. Zaten sakatlanana kadar oynadığı müthiş oyunla beklentileri karşılayabileceğini göstermişti. Özellikle bir anda 3-0 geriye düştüğümüz Sion maçını 3-2'ye getiren adamdır. Takım dağılacakken takımı ayakta tutmuş, bir de üstüne gol atmıştı. Liderlik karakteri olan bir oyuncuydu kısaca.

Daha sonra sakatlık vs. bitti haliyle. Ara ara maçlarda gördük. Bu sene tam Rijkaard kullanmaya başlamışken yine sakatlanmıştı. Aceto, belinden geçirdiği ameliyatın onu tamamen çökerttiğini ve sakatlığa karşı dayanıklılığının kalmadığını yazmıştı. Bu da belli oluyordu zaten. 50-60 dakika oynadığı maçlardan sonra sakatlanıyordu.

Nitekim devre arasında Shabani ile birlikte yolların ayrıldığı oyuncu oldu. Ben futbola devam eder diye düşünüyordum. Fakat etmemiş. Babası gibi teknik direktör olur umarım. Zira her haliyle futbolu bildiğini belli ediyordu. Liderlik karakterinin de baskın olduğunu unutmuyorum zaten. İyi bir teknik direktör olabilir.

İyi şanslar Tobi.

2 yorum:

Marat dedi ki...

Gerets zamanında çok istenmiş yerine İnamoto alınmıştı. O orta sahayla şampiyon olmamız çok zordu,olamadık da zaten. Sonra feldkamp a hem Tobi hem Lincoln alındı.

Tam bir şanssızlık aslında. İşte futbolun adaleti yok. Adam Gs ye gelene kadar hiç sakatlanmamış.Yani sakat adam alındı iddiaları komik. Ama sonra bir sakatlandı pir sakatlandı. Şu an bile mevkisinde oynayacak adam bulamamanın sıkıntısını çekiyoruz. Ne diyelim her şeyde bir hayır vardır. Yolu açık olsun.

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Sakat sakat alındığını düşünmüyorum fakat bize gelmeden önce hiç sakatlanmadı haberleri yanlış. Everton'da da sakatlığı sebebiyle 7-8 ay oynayamadı.

Fakat evet. Onun gibi oynayacak bir adamımız eksik. Böyle bir yeteneği tam anlamıyla kullanamamak kötü ve yazık oldu.