14 Mart 2010 Pazar

Kötü Oynarken Kazanmak: Bursaspor 2 - 0 Manisaspor


Öncelikle maçın gayet keyifli olduğunu belirtelim.

Manisaspor gayet güzel oynadı doğrusu. İlk 20 dakika Bursaspor özellikle Sercan'la etkili oldu. Özellikle Sercan'ın ilk yarı boyunca Bursaspor adına en etkili oyuncu olduğunu söylemek istiyorum.

20. dakikadan sonra Mehmet Güven'in çok iyi oyunuyla birlikte Manisaspor oyunu kontrol etmeye başladı. Isaac ve Güven'in ön alan baskısıyla Bursaspor stoperleri oyunu ileriye taşımakta zorlandı. Batalla'yı da sahadan silmeyi başarınca Manisaspor topu işlemeye başladı. Yiğit ve Mehmeh Nas'ın bol bol top kazanması ve Mehmet Güven'in bu kazanılan topları iyi değerlendirmesi oyunu Bursaspor sahasına yıktı.

Fakat burada bir organizasyon hatası yaptı Manisaspor. Isaac ve Güven hücumda oynamasına rağmen, yani takımın kısa olmasına rağmen kanatları kullanmayı tercih ettiler. Haliyle fazla etkili olamadılar. Derken hızlı bir Bursaspor atağında penaltı oldu ve Ivankov hakikaten çok güzel bir gol attı.

İkinci yarı Bursaspor biraz daha geriye çekildi. Bu sefer uzaktan şansını denemeye başladı Manisaspor. Fakat göbekten delmeyi Mehmet Güven dışında deneyen olmayınca yine pek etkili olamadılar. Yedekleri göremedim Manisaspor'un. Ama eğer Ersen Martin yedekteyse ve oyuna girmediyse hakikaten bir teknik direktör hatası yapılmış demektir.

Bursaspor ise ikinci yarı özellikle İsmail'le sağ tarafı çok iyi kullandı. Bol bol faul aldı. Gerçekten çok genç ve çok yetenekli bir oyuncu İsmail. Zaten ikinci gol de bir duran toptan geldi. Ali'nin güzel ortası, Ömer'in iyi vuruşuyla maç 2-0 oldu.

Maçın adamı bana göre Mehmet Güven'dir. Mükemmel oynadı. Çok akıllı, çok sakin, sürekli ileriyi düşünerek oynadı. Galatasaray'ın ihtiyacı olan ortasaha böyle oynamalı işte. Umarım daha da iyi oynar ve daha iyi yerlere gelir. Zaten beğendiğim, güvendiğim bir adam Mehmet. Bizdeyken tek eksiği özgüvendi.

Bugün de muhteşemdi. Onun yanına Bursaspor'dan Ali Tandoğan ve İsmail'i ekleyebiliriz.

Bursaspor kötü oynayıp kazanarak şampiyonluğa oynayan bir takım görüntüsünde devam ediyor yoluna. Daha erken fakat şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu her hafta daha fazla ispatlıyor Bursaspor.

Son sözde Bursaspor taraftarına. Maç 1-0 devam ederken takımın oyunuyla ilgilenmeyip, maçla ilgilenmeyip şov yapmaları bana göre Manisaspor'un daha da rahat oynamasını sağladı. Bence tek fark varken rakibi rahatsız etmeleri gerekirdi. Fakat şovları güzeldi ona söylenecek laf yok.

Hiç yorum yok: