13 Mart 2010 Cumartesi

Gençlerbirliği 0 - 0 Fenerbahçe


Klasik bir Fenerbahçe maçı izledik. Pozisyon yok, organize bir tane atak var o da ileri atılan bir uzun topla olmuş. Organize atağı 3 pas yapıldığı için söylüyorum zaten. Sıkıcı, temposuz. Hakikaten izlemesi yorucu bir maç daha.

Bilica'nın rezalet performansı dolayısıyla savunmayı haklı olarak geride kuran Daum, takımın ikiye bölünmesinin önüne geçemiyor. Zira Emre 70 dakika çok iyi performans gösterse de 70'den sonra pasif oynamaya başlıyor doğal olarak çünkü Cristian aynı etkiyi yapamadığı için paylaşımlı oynayamıyor ve haliyle düşüyor.

Ne zaman Emre düşüyor, Fenerbahçe'nin bağlantısı kopuyor ve pas hataları başlıyor. Nitekim yine böyle oldu. Gençlerbirliği 3-4 kişiyle topu kapıp çok hızlı hücuma çıktı. Gol atamamasının sebebi ise tam anlamıyla bir golcüleri yoktu bugün. Pektemek, Harbuzi, Sandro iyi oyuncular olsa da son vuruşlarda etkisizler. Kahe'yle de böyle bir oyun oynayamaz Doll.

Savunmanın geride kurulması Bilica'nın açıklarını gayet törpülemeyi başarsa da yine 1-2 deli divane hata yaptı. Ben hala Önder'den ne farkı olduğunu bilmiyorum Bilica'nın. Keza Cristian'ın Selçuk'tan pek farkı olmaması gibi. Alex'in eksikliği Fenerbahçe'nin rakibini göbekten delme şansını yokedince kanat oyuncuları ön plana çekilmesi gerekirdi fakat Santos ile Mehmet Topuz'un gereksiz içeri kaçması, Deivid'in zaten sahada bile olmaması, beklerin ise Orhan ve Aykut karşısında pek etkili olmaması Fenerbahçe'yi tamamen kitledi. Duran toplarda ise beceriksiz olunca haliyle gol atması zorlaştı Fenerbahçe'nin.

Derken bu arada başta belirttiğim takımın ikiye bölünmesi ortaya çıktı. Şöyle oluyor. Eğer Fenerbahçe öndeyse, Fenerbahçe bu bölünmeyle atağı sıfırlıyor, eğer Fenerbahçe önde değilse skor olarak bu sefer savunma çok çok zayıflıyor. Nitekim 3-4 pozisyon yakaladı Gençlerbirliği bu sayede ama atamadı. Volkan'ın da çok başarılı 1-2 kurtarışı ile gol yememeyi başardı.

Güiza'nın oynamaması kadro adaleti açısından doğru, oyun açısından bana göre yanlıştı. Çünkü Güiza topsuz oyunda rakip defansların açıklarını çok iyi görüp, çok iyi koşu alanları yaratabildiği için pozisyona da çok giriyordu. Bana göre bugün oynasa 2-3 gol pozisyonuna girebilirdi. Atar atamaz burası önemli değil. Fakat pozisyon yaratırdı şu kısır maçta bile.

Gençlerbirliği tarafında ise bana göre Tozo, Vranjes ve Harbuzi ortasahayı çok çok iyi kullandı. İyi paslaştı, özellikle Tozo ile Harbuzi çok akıllı çıkardı Gençlerbirliği'ni atağa. Öte yandan Aykut ve Orhan Şam çok çok iyi bir bek performansı gösterdiler. Aykut özellikle hem Gökhan ve Mehmet Topuz'u sildi sahadan. Hem de ofansa müthiş katkıda bulundu. Bayıldım doğrusu. Ters ayaklı bir bek olmasına rağmen sol ayağına da çok hakim Aykut. Bu sayede ofansta çok etkili oldu. Hakikaten çok iyiydi. Gençlerbirliği 3-4 milyon € kazanacaktır bu adamdan kesinlikle. Umarım Galatasaray transferi gerçekleştirebilir.

Sıkıcı bir maç oldu sonuç olarak. Fenerbahçe'de Emre yine iyiydi. Fakat dediğim gibi yapması gereken ağır bir görev ve Cristian böyle oynamadığı için bütün yük üzerine biniyor. Oyundan düşüyor bu sebeple. Sinirleniyor ve konsantresi dağılıyor.

Fenerbahçe taraftarları "Fener gol gol gol, şampiyonluk gidiyor." diye bağırıyordu. Daha çok erken olduğunu söylemek istiyorum. Çünkü daha kopan bir şey yok. Daha var. 5 hafta sonra şampiyonluk konusunu daha iyi konuşabiliriz.

Hiç yorum yok: