19 Mart 2010 Cuma

Blizzard


Warcraft serisi, Starcraft serisi, Diablo serisi, Wolrd of Warcraft ve adını açıklamadıkları bir Multiplayer Online RPG projesi. Saydığım oyunların hepsi blizzard yapımıWarcraft 3, frozen throne eklentisiyle birlikte hala oynanıyor. Starcraft 2 beta test aşamasında ve söylemeliyim ki orjinaline sadık kalınarak adeta bir sanat çıkartmışlar. Diablo 3 yapım aşamasında. Yaklaşık 1 sene gibi bir süre içinde piyasaya sürülecek. Videolarından gözüküyor ki sevenlerine beklettiği süreyi değdirecek. E zaten WOW şuan dünyadaki en çok oynayıcı kitlesinesahip MMORPG ve yeni paketi CATACLYSM yolda. Minimum 1-1.5 sene içersinde oda piyasaya sürülecek. Ve tüm bu projelerinin yanında adını sır gibi sakladıkları yeni bir oyun projeleri. Tahminim World of Starcraft gibi bir oyun çıkması yönünde. Ama tabi sadece tahmin.

Son 10 seneye resmen damgasını vuran bir firma Blizzard. Yaptığı her oyun bırakın vasat veya vasat üstünü, adeta başyapıt oluyor. Oynayıcı kitlesi belli bir kesime hitapetmiyor. Adeta tüm pc kullanıcılarına ulaşıyorlar. Denizden babam çıksa yerim diyen insanlar olur ya, işte Blizzard ne yapsa oynarım diyorum bende. Tüm bunların yanında tecrübelerinide ekleyerek kullanıcılarını nasıl bağlayacaklarını biliyorlar.Şahsi görüşüm son WOW ek paketiyle birlikte WOW'un hayat süresini iyice kısaltıyorlar. Zaten bununda farkındalar. İlk classic World of Warcraft tadı şuan hiç yok. Gelen iki ek paketle birlikte, kullancı ihtiyaçları ve beklentileriyle şekillenen oyun yapısı, oyunu biraz makineleştirmiş kanımca. Farkında oldukları için yeni bir projeleri var. Bakalım artık kaç senelik bir plan bilemiyorum ama şuan ki bolluk içersinde bile çok ilersi için kendilerini sağlama almaya çalışıyorlar.


Kısaca oyunlardaki durumlara bir bakalım

World of Warcraft: Wraht of the Lich King paketi artık son demlerinde. Fall of the Lich king patchi ile birlikte İce Crown Citadel oyuna eklendi. Çoğu guild Arthas'ı devirip rutine bağladılar.Yeni gelecek Cataclysm ek paketi ile gelişen hikaye kısaca Deathwing adında tanrı diyebileceğimiz varlık Azeroth'u yeniden şekillendiriyor. Amaç bu arkadaşa dur demek. Artık bundan sonrası ne olur bilemiyorum. Uzayı fethedebilirler:)

Starcraft 2: Açıkcası betasını denedim gerçekten çok güzel bir oyun olmuş. Grafikleri olsun, özüne sadık oynanış tarzı olsun Starcraft severleri üzmeyecek cinsten. Beta oyunu için bile kullancıların katıldığı turnuvalar ve ligler düzenleniyor.Düşünün orjinali piyasaya çıktığında neler olacak.

Warcraft 3 Frozen Throne: Daha çok battlenet sistemi ile birlikte oyuncular kendi aralarında maçlar yapıp, turnuvalara katılıyorlar. Bir çok farklı harita versiyonu ile birlitke futboldan baskete, güncel oyun/filmlerin warcraft 3 versiyonuna ulaşmak mümkün. Özellikle DOTA şuan Warcraft 3 kapsamında oynanan en büyük oyun diyebilirim. Kısaca dota yaklaşık 1 saat süren herkesin bir hero alıp itemlerini geliştirdiği bir oyun. Çok ciddi turnuvaları yapılıyor. Yeni dota'nın starcraft 2 ile yapılacağı söyleniyor.

Diablo 3: Gelelim efsaneye. Sitesinden takip ettiğim kadarıyla ve izlediğim videolara bakarak oyunun gerçekten iyi şekilde geldiğini düşünüyorum. http://www.diablo3.com/ sitesinden bu video ve bilgilere ulaşabilirsiniz. Yeni çizgisel grafikler açıkcası oyuna yakışmış ve bence Blizzard'ın tarzını yansıtıyor. Beğenmeyen veya çocuksu bulanlar var ama bence beklediğimize değecek bir Diablo geliyor.

Bu saydığım oyunların betalarını oynamak isteyenler varsa http://www.battle.net/ sitesinden hesap açmaları gerekiyor. Ardından hesabınıza girdiğinizde beta options başlığında sisteminizi check eden bir dosya indiriyorsunuz. Sistem özelliklerinizi hesabınıza update ettikten sonra tüm bu oyunlar için beta davetiye isteyebiliyorsunuz.Ancak sınırlı sayıda dağıtıyorlar ve biraz şanslı olmak lazım.
Hareketli bir sene olacak. Bekleyelim görelim

2 yorum:

Atilla Çelik dedi ki...

Blizzard'dan ötesi yalan. Beni en çok etkileyen oyunların sahibidir Blizzard ve üzerlerine de tanımıyorum. Rakipsizler benim gözümde.

Back of the Post dedi ki...

Katılıyorum. Ne yaparlarsa yapsın tutuyor. Üstelik saysan öyle çok oyunlarıda çok. Ama yaptılar mı başyapıt yapıyor adamlar. Kurgusu falan filan aşıyor adamlar.