19 Mart 2010 Cuma

Barış Özbek


Biliyorsunuz 2 gündür Barış hakkında, 16 yaşında bir kızla evlenmesi yolunda babasının baskı yaptığı haberleri çıkıyordu. Buraya yazmadık çünkü resmi açıklama bekliyorduk. Şimdi açıklama yapmış resmi sitemiş ve haberi yalanlamış. Bu kadar terbiyesizliğe hiç bir yorum getiremiyorum. Basın artık ne tür pislik yapacağını şaşırmış durumda.
Zorunlu Açıklama: Barış Özbek

Bugün Hürriyet gazetesi spor sayfalarında hakkımda “Evlenmezsen evlatlıktan reddederim” başlığıyla yer alan haber tamamıyla asılsızdır.

Dün Star gazetesi internet sitesinde yayınlandıktan kısa süre sonra kopyalanarak hızla birçok internet sitesine taşınan bu hayal ürünü haber, Alman haber sitelerinin dikkatini çekmiş ve bu sitelerin bazılarında adı geçen gazete kaynak gösterilerek kullanılmıştır. Ancak asılsız haberin Alman yayın organları kaynak gösterilerek bugün yeniden gazetelerimize taşınması, içeriğinin doğru olduğu anlamına gelmemekte, habere yeni detaylar uydurulmasını meşru kılmamaktadır.

Gerek ben gerekse ailem hakkında yanlış bir izlenim oluşmasına neden olmasının yanı sıra, kişilik haklarımızı da ihlal eden bu haberi üzüntüyle karşılarken, bu habercilik yöntemine müsamaha gösterilmesinin doğru olmadığını hatırlatmak isterim.

Kamuoyuna saygılarımla,

Barış Özbek
Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Oyuncusu

1 yorum:

Atilla Çelik dedi ki...

Barış'a da damladılar ya, yuh diyorum artık. Sahada koşması batıyor olmasın medyaya. Yıldız değil bir şey değil. Barış dert etmesin. Onu kendisinden 5 yaş büyük bir hatunla everecem. :))))