14 Nisan 2010 Çarşamba

Nery Castillo | Çeviri Hatası Varmış


Meksika teknik direktörü Aguirre'nin yapmış olduğu bir açıklama bir anda Castillo ismini düşündürtmeye başladı. Şuradan açıklamalara bakabilirsiniz, videosu da bulunmakta;

http://www.mediotiempo.com/futbol/seleccion-mexicana/noticias/2010/04/12/el-vasco-le-abrio-las-puertas-a-nery-castillo

Google Translate doğru düzgün çeviremese de Nery Castillo için, "Kulübüyle olan problemlerinden dolayı Galatasaray'a satıldı." gibi bir laf ediliyor. En azından AliSamiYen.net'te böyle yorumlanmış. Sonuç olarak kendiniz baksanız da sorunlardan dolayı Galatasaray'a satıldı deniyor.

İşin ilginci bunu milli takım hocasının demiş olması. Eğer bu transfer gerçekleşecekse sanırım Kewell'ın takımdan ayrılacağını söyleyebiliriz. Belki ayrılmaz, sene sonu gidecek olan Jo'nun yerine de düşünülüyor olabilir tabi. Fakat sol forvet olduğu için Kewell'ın ayrılma ihtimali de olabilir diye düşündürtüyor.

Oyuncuyu anlatalım biraz;

Olympiakos'ta müthiş işler yapmış bir adam bir kere. Stil olarak Tevez'e benziyor. Onun gibi kısa; 1.70 boyunda. Belki onun kadar kuvvetli değil fakat zamanlaması iyidir, hızı müthiştir, son vuruşları da fena değildir. Yani Baros'un olası bir sakatlığında yedekleyebilir. Fakat biraz istikrarsız Olympiakos'tan ayrıldığından beri. Olympiakos'ta ise çok iyi bir istikrar ile oynadı; 106 maç, 30 gol. Barça'nın eski oyuncularından Giovanni ile iyi bir ikili olmuşlardı. Bize karşı da çok iyi maçlar çıkardığını hatırlıyorum. Daha sonra Shakhtar'a gitti. Fakat başarılı olamadı. 12 maçta 1 gol attı. Oradan Man City'de kiralık olarak şansını denedi. Fakat o ara Man City'de baya forvet olduğu için pek şans bulamadı. Sadece ligde 6, kupada ise 2 maça çıktı. Daha sonra Shakhtar'a döndü ve Dnipro'da kiralık oynamakta şimdilerde. 3 maç oynamış daha.

Milli takımda ise 21 maçta 6 golü var.

Ne olur bilemem. Fakat asla kötü bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Biraz tepetaklak giden bir kariyeri var. Muhtemelen fazla para verilmez olası transferinde. Ayrıca kariyerinin en iyi yıllarını geçirdiği Yunanistan ile Türkiye birbirine benzediği için ortam olarak, pek de uyum sorunu yaşamaz. Muhtemelen bonservisi alınacak Gio da olunca parlama yapmaması için pek sebep görülmüyor.

Sonuç olarak bekleyelim ve görelim. Burada bir video var kendisiyle ilgili;

Nery Alberto Castillo
Yükleyen Speedy_Gonzalez. - Daha fazla spor videosu.

Burada ise Uğur Meleke'nin hakkında yazdığı bir yazısı var. Yazının tarihi 6 Haziran 2009.

NERY ALBERTO CASTILLO

15 yaşında M.United idmanına çıktı, ama çalışma izni alamadı. Kendi cebinden kira bedelini ödeyip Manchester City’nin yolunu tuttu, bu kez de ilk 11 şansı bulamadı. 20 milyon euroya geldiği Shakhtar’da sevilmiyor... Castillo huzuru Türkiye’de bulursa, Süper Lig bir dünya yıldızı kazanabilir
1984’te Meksika’da doğan Castillo, henüz 16 yaşındayken Uruguaylı babasının kararıyla Yunan ekibi Olympiakos’un yolunu tuttu. “Gate 7 Ultras” taraftar grubunun sevgilisi olup 7 numaralı formayı 7 yıl boyunca başarıyla giydi, 6 şampiyonluk yaşadı. Copa America 2007’de gösterdiği iyi performans ve Brezilya’ya attığı süper golden sonra, hem Yunanistan’ın hem de Ukrayna’nın transfer rekoru olan 20 milyon euro karşılığında Shakhtar’a transfer oldu. Yıllardır içinde biriktirdiği Premier Lig’de oynama isteği Eriksson’un onu Manchester City’ye kiralaması ile gerçekleşti, ama yeterli forma şansı bulamadığı için Shakhtar’a geri döndü. UEFA şampiyonu takımında da şans bulamıyor çünkü tüm dünya onu “problemli oyuncu” olarak tanıyor.
Çok iyi günler yaşadığı Olympiakos’ta takım arkadaşının elinden kaparak attığı frikik taraftarın tepkisini çekti. Benzer bir davranışı Donetsk’te de gerçekleştirdi, Lucarelli’ye topu vermeyerek kullandığı penaltıyı bir de kaleciye teslim edince Lucescu’nun hışmına uğradı. Yıllarca milli takım için kararını veremedi, babasının Meksika, Uruguay ve Yunanistan milli takımlarında oynaması için para istediği yazıldı çizildi. Halen istenmeyen adam konumunda bulunduğu Shakhtar’ın kadrosunda ve Lucescu’nun UEFA şampiyonu ekibinin huzurunu onunla bozmaya niyeti olduğunu sanmıyorum.
Problemli evet, ama 25 yaş olgunluğu ve potansiyelini henüz sahaya yansıtamamış olma duyguları ile kendini dizginleyebilirse patlama da yapabilecek durumda. Hem Ferguson’un, hem Eriksson’un, hem de Lucescu’nun onu transfer etmek isteme nedeni olağan üstü yeteneği... Özellikle 4-3-3’te öndeki üçlünün her bir pozisyonunda oynayabilen çok yönlü bir oyuncu. Bire bir adam geçme yeteneği var, asist özelliği var, duran topları iyi kullanıyor, uzaktan şutları etkili. Huzuru boğazda bulursa, bir İstanbul takımını tek başına sırtlayıp Avrupa’da birkaç tur götürebilecek potansiyele sahip... Problemli hali nedeniyle bonservisinin 5 milyonun altında dolaşması da önemli bir avantaj.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

haala sönük yıldızları adam etme derdindeyiz,bence esas devrim altyapı ya da dana servet e pas yaptırmakla olmaz,iyi bir scout ekibiyle olur.Galatasaray'da bu yönde bir çalışma var mı merak ediyorum.
bu adam da gelicek,uyum du çok tekme atıyorlardı,yine kötü oynarsa ''zaten kariyeri düşüşte,alemci...'' denilcek..Bıktım yemin ediyorum bu fmci yönetimden.

Back of the Post dedi ki...

Sönük yıldız kategorisinde olmayan bir oyuncu bence. Scout ekibi olayına gelince sanıyorum Galatasaray'da bu anlamda bir çalışma bir ekip var. Bu sisteme grift bir altyapı modeli ile başarı uzun vaade de yakalanır. Ama tüm bu örnek sistemin Türkiye şartlarına göre revize edilmesi şart bence. Dünyada ne kadar başarılı olsada bizim ülkemiz biraz farklı.