9 Nisan 2010 Cuma

Sonunda Tepki Verildi


Biliyorsunuz özellikle Sivasspor maçından sonra dört bir yandan Galatasaray aleyhine yüzlerce yalan haber yapıldı. Sözde itiraflar yazıldı. Rijkaard'a yönelik hakarete varan eleştiriler edildi. Yetmedi, yönetime saldırıldı. Haldun Üstünel hakkında yazılar yazıldı. Dalga geçildi. Galatasaray sonunda ilk tepkisini Fanatik'e verdi. Devamının gelmesini diliyorum.
Fanatik, Spor Ahlakı ve Nesnel Gazetecilik

Fanatik Gazetesi'nde iki gündür yer almakta olan Galatasaray haberleri, fotoğraf seçiminden yalan içeriğine, kışkırtıcı üslubundan spekülatif bilgilere kadar, Türk basın tarihinde eşine az rastlanır bir taraflılık ve namuslu gazeteciler için yüz kızartıcı örnekler içermektedir.

Söz konusu gazetede 1. sayfadan verilen haberler, Galatasaray'daki başkanlık seçimi süresince aktif olarak bir seçim ofisinde çalışarak nesnelliğini baştan kaybetmiş bir gazeteci olan Serdar Dinçbaylı'nın, adeta seçimi kaybedince kendini de kaybeden davranış ve düşünce bozukluğunun ürünleridir.

Fanatik Gazetesi'nin dünkü nüshasında kullanılan Başkanımıza ait fotoğrafın seçimi, elini vicdanına koymayı bilen bir gazeteci için utanç vesilesi olmalıdır.

Yetmezmiş gibi, bugün de 1. sayfadan sürdürülen Serdar Dinçbaylı imzalı anti-Galatasaray kampanyası, yeni hezeyanlar ve gündem oluşturma çabaları içerisinde "çamur at izi kalsın" yaklaşımıyla devam ettirilmektedir.

Bu yapılan, Galatasaray aleyhine kara propagandadan başka bir anlam taşımamaktadır.

Bu, namuslu ve işini seven herhangi bir gazetecinin düşebileceği bir tuzak değildir.

Bu sistematik çalışma, bilinçli bir kamuoyu yaratma ve özellikle Galatasaraylıların bilinçlerinde mümkün olduğu kadar bulanık bir zihin oluşturabilme gayretidir.

Bu kara propagandanın başlatılması ve sürdürülmesinde, imza sahibi, seçim mağlubu Serdar Dinçbaylı kadar; buna izin veren Fanatik Gazetesi yönetimi ve sorumlu müdürünün de imza attıkları bu gazetecilik rezaletinde sorumlulukları vardır.

Söz konusu şahıslar bilmelidir ki, 105 yıllık kulübümüzün tarihinde, medyayı bu kadar pervasızca kişisel hırslara ve öfkelere alet edenlerin çıkması ancak bir istisnadır ve kendilerinin düzeyini ortaya koymaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Fanatik Gazetesi'nde sürmekte olan bu sistematik çalışmadan sorumlu isimler hakkında gereken tasarrufta bulunacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.

Spor kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü

Hiç yorum yok: