21 Nisan 2010 Çarşamba

Mehmet Topal, Valencia, 5 Milyon Euro?


Bir başka transfer spekülasyonu daha yazalım. Bayadır Superdeporte isimli gazetede Mehmet Topal'ın Valencia'ya satılacağı konuşuluyordu.

Bugün Bülent Timurlenk twitter adresinde Topal'ın, Valencia ile 4 yıllık sözleşme için ön protokol imzaladığını yazmış. 5 milyon Euro olduğu bonservisin ise söyleniyor.

5 milyon Euro az gibi görünüyor fakat bir Türk oyuncu var mı 5 milyon Euro'ya giden tam bilmiyorum. En büyük isimler bile, sanırım Hakan Şükür dışında, bonservis bedeli olmaksızın gittiler. Nihat'ı tam hatırlamıyorum ama 4.5 milyon Euro gibiydi bonservisi.Türk oyuncuların Avrupa'da piyasası yok. Eğer Topal gidip, iyi de iş yaparsa muhtemelen daha fazla ücretler konuşulmaya başlanabilir. Ayrıca aldığı fiyatın 5 katına satmış Galatasaray eğer doğruysa. Kötü bir rakam değil kısaca.

Valencia'yı bayadır seyretmiyorum. Eğer tek ön liberolu 4-3-3 oynuyorlarsa müthiş katkı yapabilir Mehmet Topal. Ayrıca kendisini geliştirebilecek bir yaşta. Yani genç daha. Orada bu işi çok iyi bilen Baraja, Albelda gibi isimlerden çok şey öğrenebilir. Yani hem kendisi için hem de Milli takım için çok yararlı bir transfer olacağı görüşündeyim. Tabii bazı zorluklar da bekliyor. Manuel Fernandes, Banega gibi gençler de var orada. Yani çok çalışması gerekiyor. Bu sene oynadığı oyunla kadroya girmesi imkansız bu yüzden. Eğer son iki maçtır oynadığı oyunun üstüne çıkarsa ilk 11'e girmesi olasıdır.

Ayrıca Galatasaray 5 milyon Euro'ya çok iyi isimler de bulabilir. Yani bu fiyat az diye düşünenler için bu konuda çok iyi örnekler var ki bugün Milan'ın milyon Euro'lar döktüğü Pastore de 4 milyon Euro'ya gitti Palermo'ya. Hitzlsperger'de 1 milyon Euro'ya gitmişti sanırım Lazio'ya. Aranıp, bulunabilir kısaca.

Eğer doğruysa Topal'ın yolu açık olsun. Umarım çok başarılı olacaktır.

Hiç yorum yok: