13 Nisan 2010 Salı

31 Maçta 96 Gol Atan Takım


Taraftarı için keyifli bir durum sanırım.

Ajax'tan bahsediyoruz tabii ki. Ligin bitmesine 3 hafta varken 96 gol atmış Ajax. 100 golü çok rahat geçeceklerdir. Yediği gol sayısı ise 19. Yani +77 averaja sahipler. Sahip oldukları averaj kadar ligde gol atan takım yok. Kısaca şöle diyebilirim; Ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımı.

Fakat liderin 4 puan gerisinde ikinci sıradalar. Hakikaten çok şaşırtıcı fakat futbolun güzelliği burada zaten. Büyük ihtimal Twente ligi şampiyon bitirecek. Fakat Ajax bana göre efsane bir performans sergiliyor gol bakımından. Tamam Hollanda liginde hep çok gol seyrediyoruz fakat hakikaten ne güzel bir takımdır yahu. Son hafta 7 gol attılar. İddaa oynayanlar için her hafta +7 oynanabilecek bir takım doğrusu. Gol ortalamaları 3 küsür. En çok gol atan oyuncu ise kaptan Luis Suarez. 32 golü bulunuyor şu an. Suarez'den sonra 12 gol atmış Marko Pantelic var. Hertha Berlin'den de tanıyoruz kendisini. 31 yaşına gelmiş. Bayadır takip etmiyordum. Adam yaşlanmış yahu. Bu iki ismin ardından Siem de Jong geliyor. 21 yaşında ortasaha oyuncusu. 8 gol atmış bu sene. Onun ardından 6 gol atmış üç isim bulunuyor. Gregory van der Wiel(sağbek), Demy de Zeeuw(ortasaha), Dennis Rommedahl(sağ kanat). Sağbek oyuncusunun 6 gol atması hakikaten ilgi çekici. Rommedahl ise hala yaşlanmamış demek ki.

Bu üç ismin ardından Urby Emmanuelson ve saçları geliyor. 5 gol atmış. Daha sonra şimdilerde Pachuca'da kiralık oynayan David Cvitanich geliyor 4 gol ile. 3 gol atanlar; Jan Vertongen; ismi Galatasaray ile anılmıştı sene başında ve Ismail Aissati. 2 gol atan isimler Toby Alderweireld, bir CM efsanesi olan Kennedy Bakircioğlu ve Ajax'ın çok sağlam bir bonservis verdiği Miralem Sulejmani. 1 gol atan isimler; Rasmus Lindgren, şimdilerde Willen II'de kiralık oynayan Mitchell Donald ve merakla takip ettiğimiz Kamerun'lu Eyong Enoh.

Goller olur da bunlara asist yapanlar olmaz mı diyenler için hemen söyleyelim;

Burada da lider Luis Suarez. 16 asist yapmış. Yani bu sene 32 gol, 16 asist ile oynuyor. Ne acayip bir performans sergilediğini buradan anlayabiliriz. Suarez'den sonra 11 asistle Demy de Zeeuw geliyor. Bundesliga'nın eski golcülerinden Marko Pantelic 9 tane asist de sıkıştırmış araya. Hala gol atan Rommedahl, asist de yapıyormuş; 7 asist. Genç solbek/kanat Vurnon Anita ise 5 asist yapmış bu sezon. 4 asisti olan 3 isim var; Siem de Jong, Urby Emmanuelson ve Jan Vertongen. Enoh 3 asist yapmış. Bu kadar gol atmış takımda biraz pasif kalmış Enoh. Neyse.

2 asist yapmış 3 isim var; Toby Alderweireld, Aissati ve terk-i Ajax eylemiş olan Cvitanich. 1 asist yapmış olan isimler ise; Gregory van der Wiel, Kennedy, Cristian Eriksen ve Ajax'ın devre arasında gayet ucuza(yanılmıyorsam 4 milyon Euro) kapattığı Uruguay'lı, Nicolas Lodeiro.

Evet hakikaten efsane performans sergilemişler. Defans oyuncularının asist ve gole bu kadar katkı yapması sanırım bu performansın altında yatan en önemli sebeplerden biri.

İşin ilginci ise onca atılan gole, yenilen az gole rağmen liderin 4 puan gerisinde kalmaları ve muhtemelen şampiyon olamayacakları gerçeği.

Hayat garip deriz de futbol çok daha garip yahu.

Hiç yorum yok: