15 Ağustos 2010 Pazar

Servet Çetin - Sivasspor


Üst resimde Servet'in golü atacak olan Cihan'la beraber geriye geldiğini, Hakan Balta'nın savunmaya dönemediğini görüyoruz. Bu durumda ne yapması gerekir Servet'in? Bek geriye dönmediği için Cihan'ı takip edip, defansı tekrar çizgi haline getirmesi gerekir. Böylece Neill sadece şut çekme şansı kalacak olan Ceyhun'a doğru hamle yaparak bu atağı pasifize etmeye çalışacak. Peki Servet ne yaptı?


Gördüğünüz gibi Servet, Cihan'ı kontrol edip çizgi savunmayı düzeltmek yerine ölümcül bir hata yaparak Ceyhun'a yönelip savunmanın tüm dengesini yerle bir etti. Neill direkt pozisyon dışı kaldı, sağbek etkisiz eleman oldu. Solbek Hakan zaten dönememişti. Hal böyle olunca Ceyhun topu Cihan'a aktarıp golün gerçekleşmesini sağladı.

Sonra Servet neden oynamıyor diye televizyonlarda bas bas bağırıyorlar. Servet bu hatanın aynısını dün 2-3 kere yaptığı için oynamıyor. Çağlar geldiğinde, takıma girdiğinde yine oynamayacak.

Şu hatayı Türk Milli Takımı'nın stoperinin yapması büyük ayıptır. Üstelik bir değil, iki değil. Sürekli.

Bu kadar savunmayı baltalayan adam olur mu yahu?

He bu golde Servet kadar gereksiz yere kayarak müdehale yapmaya çalışıp Ceyhun'un önünü boşaltan Ayhan da suçlu. Ayhan'ın bu kayarak müdehale sevdası nereden geldi bilmiyorum ama 4-3-3'ün en önemli olmazsa olmazlarından alan savunmasına bir adam tek başına ancak bu kadar zarar verebilir.

Adnan Polat olsam, yemin ederim 1 dakika düşünmez Servet ve Ayhan'ın sözleşmelerini feshederdim. Sürekli zarar verilir mi yahu bir takıma?

Not: Resimler için ASY.net kullanıcısı Ata İsmet Özçelik'e teşekkür ederim.

3 yorum:

HAMZA dedi ki...

Valla süper yorum,daha fazla ne denebilirki?Servet Cetin gibi futbolu bilmeyen deyim yerindeyse kazmalarin kazmasi bu adamin Galatasaraya ve Milli takima verdigi zarar yetmedi mi?Adnan Polat denilen herifin de bu takimdan gitmesi lazim.Cikarci herifler GS'yi düsünen yokki.

BasitOyna Blog dedi ki...

Hani bir kaç hafta önce Arda "Rijkaard bize pozisyon almasını gösteriyor" demişti ya, Servet bence 40 yaşına da gelse bu pozisyon alma, nerde durması gerektiğini bilme işini öğrenemeyecek.

İnce ayrıntı için teşekkürler.

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Servet'in sorunu başına buyrukluğu. Öğrense bile, bilse bile ne yapması gerektiğini yapmaz. Bu sebeple ben başkan olsam direkt sözleşmesini feshederdim. O adamdan kazanamaz Galatasaray para falan. Bir şans geldi, olmadı. Daha da gelmez o şans.