14 Ağustos 2010 Cumartesi

Spor Toto Super Lig: Sivasspor 2 - 1 Galatasaray


Diyecek hiçbir şey yok. Geçen sene oynadığımız Sivasspor deplasmanı ile Antalyaspor kupa deplasmanı maçlarının aynısı. Aynı hatalar, aynı sorunlar, aynı zımbırtılar.

Ama yok işte. Cana dışında o bölgeye transfer gerçekleşmeyince geçen seneden farklı olarak sadece bir süre ön alan baskısı vardı sahada. Sivasspor bu baskıyıda topu geride tutmayarak, bugün inanılmaz oynayan Mehmet Yıldız'a şişirerek çok başarılı şekilde kırdı.

Maça güzel başlayıp, gol yiyene kadar götüren, yine Aykut ve paylaşım hatası bir golden sonra tamamen ufalanan Galatasaray, geçen sezonun kopyasıydı. Bunların olmaması için ortasaha şart! Şart! ŞART! Takımı tutacak olan, pası yapacak olan, golü hazırlayıp/engelleyecek olan yine ortasaha. Fakat gecikti transferler. Yine de maçı kazanabilirdi Galatasaray. Fakat öyle bireysel hatalar vardı ki anlatılmaz hakikaten. Ayhan'ın sürekli kayarak müdehale sevdası sonucu alanını boşaltması, Hakan Balta'nın abuk subuk pas hataları, Ali Turan'ın artık Rijkaard'ı kenardan yalvartacak kadar usandıran uzun topları vs. vs. Özellikle Servet'in böylesine yerini kaybederek oynamasına aklım almıyor. Ön libero adama basıyor, Neill adama basıyor, herif gidip alanını boşaltıyor gol yiyoruz. Akıl alır gibi değil yahu. Bek geri gelememiş baksana bir ne oluyor ne bitiyor?

Neyse. Transferler gelene kadar sabretmekten başka yapabilecek şey gözükmüyor. Ama yediğimiz 2 gole nasıl sabredeceğiz bilmiyorum. Aykut'un ön direği tutmasına mı üzüleyim, Ali Turan'ın koşmak yerine geriye doğru uçma çabasına mı? Hakan Balta'nın absürd pasına mı üzüleyim, Ayhan'ın akılsız kaymasına mı, yoksa Servet'in inanılmaz bir şekilde yerini boşaltmasına mı?

Rijkaard dayanır mı bunlara? Bilmiyorum. Sabreder diyordum fakat bugün bazı oyunculara hakikaten bebeğe anlatır gibi laf anlatmaya çalıştı ama karşılık alamadı. Bir de üstüne geçen seneki maçta da Rijkaard'a laf söyleyen gerizekalı antrenörün de üzerine yürüyünce hakikaten çok hırslı ve kızgın olduğunu anladık doğrusu. Durur mu? Bilmiyorum.

Yazık. Hakikaten çok büyük bir yanılgıya düştüğümü söylemeliyim. Ben ilk 5 haftayı kayıpsız bile atlatabileceğimizi düşünüyordum. Fakat bu bireysel hatalar hakikaten amatörler tarafından bile yapılmaz. Acilen, acilen, acilen, çok acilen ortasaha ve stopere adam lazım. Kaleci bile lazım da en azından önce şu bölgeleri kapatabilelim.

Çok üzgünüm. Sivasspor hakkında bir şey yazamıyorum. Hakikaten çok üzgünüm. Okuyan Sivassporlular varsa eğer özür dilerim. Çok doğru bir oyun oynadılar. Hakettiler. Tebrikler.

Hiç yorum yok: