4 Ağustos 2010 Çarşamba

Fenerbahçe 0 - 1 Young Boys


İlk maçın bir çeşit tekrarını izledik. Bu sefer Fenerbahçe atamadı sadece.

Yok forvetmiş, yok stopermiş diye bir sürü sorun sayılıyor. Fakat asıl sorun ortasaha! Bu takım geçen sezon son 10 maçta olağanüstü performanslarla bir şey yaptı. Daha önceki tüm maçlarında ortasaha döküldü. Ama işte kadro planlaması, transfer planlaması denen durum anlık olarak değiştiği için Türkiye'de bazı şeyler atlanıyor. Emre'nin yanına mutlaka ama mutlaka bir ortasaha şart. Bir oyunun kaderini burası çizer. Ortasahan kötüyse stopere Cannavaro'yu koysan ne fayda?

Maç için konuşulacak bir şey yok. Yine aynı isimler öne çıktı, yine aynı isimler gedik verdi. Dia belki ilk maç dolayısıyla pek iyi işler yapamadı fakat çok güvendiğim, özellikle boş alan bulduğunda müthiş etkili olacak bir isim. Bu yüzden umarım bu maç sonunda asılıp kesilmez, Cana'ya yapıldığı gibi.

Fenerbahçe'nin sol tarafı inanılmaz kuvvetsiz savunma olarak. Stoch - Santos ikilisi savunma anlamında çökerler diye yazılarda belirtmiştim. Ben demiştim demek istemiyorum ama 3 önemli maçta da büyük hatalar yaptı bu ikili. Santos gibi Brezilya modeli bir bekin önüne Stoch gibi hakikaten savunması hem fizik olarak, hem beceri olarak çok az bir adamı almak hakikaten kadro planlamasına dair bir şeyler olmamasıdır. Stoch müthiş bir isim. Ama O alınırsa, bir tane esaslı bir solbek şarttı. Alınmadı. Fenerbahçe bu kanattan çok çekecek bu sene. Wederson'u gönderip, solbeke yedek olarak Caner'i almak ise bambaşka bir olay ya neyse.

Göbek arızalı, stoper arızalı, sol savunması arızalı... Aykut Kocaman'ın işi hakikaten çok zor. Hala santrafor eksikliği var zannediyor Fenerbahçeliler fakat yanılıyorlar. Güiza bile yeter Fenerbahçe'ye. Yeter ki ortasaha sorunlu olmasın. Sol savunma böyle olmasın. Niang elbet gelsin ama Niang geldiği gibi bir de ortasaha gelmesi şart.

Fenerbahçe alabileceği çok yüklü bir parayı kaybetti. Maç için hakikaten diyecek bir şey yok. Bu kadar kötü bir ön alan baskısı yapan takıma böyle çaresiz kalabilecek tek takım Sarp'lı, Ayhan'lı, Barış'lı Galatasaray ortasahasıydı. Fenerbahçe de eklendi.

Geçmiş olsun Fenerbahçelilere.

Hiç yorum yok: