4 Ağustos 2010 Çarşamba

Niang ve Fenerbahçe ?


Büyük bir ihtimal gerçekleştiği konuşulan bir transfer bu. Gyan'ın iyi bir oyuncu olduğu ortada fakat istenilen ücret inanılmaz fazlaydı. Fenerbahçe'nin bu oyuna gelmeyip direkt olarak Niang'a yönelmesi ise hakikaten müthiş bir manevra.

Öncelikle Niang'ın mükemmel bir oyuncu olduğunu söylemek lazım. Güçlü, hızlı, son vuruşlarda iyi, topla iyi vs. vs. Kısaca modern bir santrafor için ne lazımsa, Niang hepsine sahip. Öte yandan kanat forvet olarak da kullanılabildiği için bir çok yere de alternatif oluyor. Ayrıca mental anlamda da güçlü bir oyuncu. Güiza gibi tepki alınca iyice performansı çökmez. He tepki alır mı? Hayır.

Niang, Fenerbahçe'nin aradığı tipte bir adamdır. 4-3-3, 4-2-3-1 gibi sistemler ağır forvet kabul etmiyor. Semih'le oynarken Fenerbahçe'nin pozisyona giremeyip, Güiza'yla gol dışında her türlü şeyi yapabilmesi de bu yüzden. Güiza çok çabuk yıpranan bir karakter olmasaydı o eksik olanı da yapardı. Ama Güiza olmadan Fenerbahçe'nin pozisyona girmek konusunda inanılmaz zorlandığı ortadadır.

İşte Niang'ın bu problemi yok. Muhtemelen Baros'un Galatasaray'da sağladığı etkiyi Fenerbahçe'de sağlayacaktır. Çünkü bu sistemin gerekliliklerini hücum alanında kapatabilecek adamdır. Öte yandan kontralarda da çok etkili bir Fenerbahçe izleyebiliriz. Dia - Niang - Stoch üçlüsü hakikaten müthiş bir hücum üçlüsü.

Fakat Galatasaray ve Young Boys maçlarındaki Fenerbahçe'nin ortasaha sıkıntısı hala giderilmezse Fenerbahçe'nin ligde pek etkili olacağını düşünmüyorum. Geçen sene Emre'nin olağanüstü performansı, Selçuk'un güzel oyunlarıyla bu açık kapanmış gibi gözükmüş, ligin genelinde baskı yiyince dağılan Fenerbahçe ortasahası unutulmuştu. Önce Galatasaray maçı, daha sonra Young Boys maçıyla bu sorun tekrar gözükmeye başladı. Niang güzel, çok güzel bir hamle fakat Cristian yerine en azından 1 tane ortasaha şart!

Şimdilik bunları yazalım ve Niang gelip gelmeyecek mi diye bekleyelim.

Not: Caner Eler twitter hesabında Marsilya başkanının, Fenerbahçe'nin 6 milyon €'luk teklifini reddettiğini söylediğini yazmış. Fakat futbolcu veda gibi bir konuşma yapmış taraftara. Eh futbolcu ayrılmak isterse ortak bir yol bulunur.

Hiç yorum yok: