19 Ağustos 2010 Perşembe

Kewell Sen Ne Büyük Adamsın!: Galatasaray 2 - 2 Karpaty Lviv


İki farklı devreli bir maç izledik. Kewell'ın insanüstü ikinci yarı performansı maçı 0-2'den 5-2 bile yapabilirdi. Gerçekten bugün ikinci yarı Kewell'ın ortaya koyduğu oyun için kelime yoktur benim lugatımda. Sanki devre arası zamanda geriye döndü ve 10 yıl önceki Kewell'la yer değiştirdi.

Yine takım için bir şey diyemeyeceğim bir maç. Zira şu kadroyu eleştirmek ayıp. Yani yedek kulübesinde skoru, maçı değiştirebilecek tek adam vardı o da Baros. O da goller attı zaten. Ama başka adam yok. En az 3 adam oturmalı orada skora, oyuna katkı yapabilecek. Rijkaard kulübeye baktığında kimseyi göremiyor yahu. Hala transfer yok. 11 gün sabredeyim diyorum ama olmuyor. Şu kadroyu Rijkaard'a vereceksek, boşuna para veriyoruz. Bu futbolculara uygun, hedefleri daha düşük tutacak bir teknik direktör getirelim olsun bitsin. Ne bileyim Hikmet Karaman falan gelsin. Gerçekten manası yok şu kadroyla, Frank Rijkaard'ı tutmanın.

Maç için söylenecek sadece Kewell var. Büyük adam, büyük karakter. Takımda kalma sebebi için bu sahadaki karakterli duruşunun yeteceğini yazmıştım geçen yazılarımda. Tek eleştirim ise sol kanatta, sol kanat gibi oynamamasıydı. Bugün oynadığı oyun benim için hakikaten kelimelerle anlatılabilecek bir oyun değil. EPL'deki müthiş adam 45 dakika boyunca Karpaty'nin sağ tarafını çökertti. Sürekli içeri daldı, sıfıra indi. 2 asist yaptı, 2 tanesini de defans engelledi.

İkinci yarıda Rijkaard'ın yaptığı değişiklikler direkt maça etkiledi doğrusu. Özellikle Barış'ın bana göre uzun süre sonra oynadığı hakikaten çok istekli oyun ortasahadaki diğer oyuncuları etkileyen faktördü. Sağda, solda, göbekte sürekli baskıyı arttırdı, rakip stoperleri geriye iterken, bizim stoperlerin de hücuma katılmasını sağladı tek başına. Topla iyi bir adam değil, olmayacak da muhtemelen. Fakat takım eğer oyunu rakip yarı sahada oynayacaksanız Barış çok iyi bir seçenek olarak her zaman takımda yer alacaktır. Evet kötüdür, ilk 11 oyuncusu hiç değildir. 3 metre yanındakine pas atamaz. Ama topsuz mücadeleci oyunuyla ilk 18'e sürekli girer.

Baros'un hala hazır olmadığını belirtmek lazım. Takımın vazgeçilmezidir evet. Ama bugün bana göre doğru zamanda, doğru yerdeydi gollerde. O eski defansı yıpratan, dribblingle takımı ileri çıkaran Baros için 1-2 hafta daha beklemek şart. Tam olarak kuvvetlenememiş ki doğaldır. Üstüste sakatlıklar yaşadı. Yine de çıkıp skorerliğini gösterdi.

Rijkaard yine eleştirilecektir. Karşıda adam gibi rakip yoktu vs. İsmi yok diye bir takımın kötü olması şart değil. Gayet iyi savunması olan, cezasahasını gayet iyi kapatan ve çok hızlı hücuma çıkan bir takıma karşı oynadık. Lucescu'nun dedikleri gibi. Rakip kötü olayı yok.

Rijkaard ne yapsın abi? Biriniz bana anlatsın. Ali Turan'dan Zebina mı yaratsın? Ayhan'dan Xavi mi yaratsın? Kim ileri götürmüş futbolunu eleştirilerine de hastayım. Sanki adamın eline potansiyeli olan, gencecik adamlar verdik de kim ileri gitmiş. Mustafa Sarp ne kadar ilerletebilir futbolunu? Ayhan 33'ten sonra en fazla ne olabilir? Olabilecekler zaten oluyor Sabri gibi. Ne yapsın arkadaş bu adam?

Maç 0-2 yedek kulübesinde bir Baros, bir de Barış var. 2 isimle maçı çevirdi işte. Neyin tatavası bu daha? Barış'ı bile doğru zamanda, doğru yerde kullanıp verim aldı adam. Ben anlamıyorum hakikaten bizim taraftarı. Biriniz desin yahu. Ne yapsın bu adam? Duran top golü yiyormuşuz. Ulan 100 yıldır yiyoruz biz bu golü. Bu golü 26 yaşındaki adamlara öğretemezsin yememeyi. Altyapıdaki savunmacılara öğreteceksin. Adamını kaçırıyorsa, uyuyorsa bir defans Rijkaard ne yapsın? Kahve mi içirsin maçtan evvel?

Bugün yediğimiz 2 golde gerizekalı hatalardır. Servet'in uyumasını, Hakan Balta'nın meme ucuyla topa dokunup feyz almaya çalışmasını Rijkaard ile bağdaşlaştırmak ne kadar doğru? Orada Hakan'ın topu kafayla kornere atması gerektiğini de mi Rijkaard söylesin? Servet'in adama 10 dakika evvel bakıp, bir daha hareketlenmiş mi hareketlenmemiş mi diye kontrol edip etmemesini de mi Rijkaard söylesin?

Karabükspor'un ortasahasında Cernat var. Bucaspor'un Leko var. İkisi de bizim takıma ilaç olabilir. Ama bizde ne yedekte, ne sahada bir tane böyle adam yok. Ama tabi. Rijkaard geliştiremedi adamları.

Mehmet Helvacı'da çıkıp utanmadan "Transfer sezonu bitmedi ehe!" desin.

Kewell'a saygılar.

1 yorum:

Back of the Post dedi ki...

"Ben de zaman zaman maç izlerken yönetim istifa demek istiyorum."