21 Temmuz 2010 Çarşamba

Issiar Dia Fenerbahçe'de!


2-3 hafta evvel de bu oyuncunun ismi Fenerbahçe için yazılmıştı. Bugün açıklanmış. Nereden geldiğini anlamadığım, saçmasapan Brezilya fetişizmi yavaş yavaş son buluyor Fenerbahçe'de. Bu hakikaten güzel bir olay.

Oyuncuya geçersek;

En başta söylemeliyim ki Dia çok sağlam bir oyuncudur. Müthiş bir sürati vardır. Kuvvetlidir. Fena olmayan şut özelliği vardır. Kısa boyuna rağmen kuvvetli bir adamdır. Aykut Kocaman'ın oynatmaya çalışacağı tempolu futbol için kanatlara böyle süratli adamlar koymak şarttı. Deivid, Andre Santos, Wederson gibi temposuz oyuncular yerine şimdi iki kanada Stoch ve Dia gibi iki oyuncu koydular. Üstelik ikisi de skorer kanatlardır.

Aykut Hoca'yı kutlamak gerekiyor. Dia değerli bir yetenektir. Böyle bir adamı Türkiye'ye getirmeyi düşünmek bile bir vizyondur. Zaten yıllardır nasıl oldu da Lyon'a gitmedi diye düşünürüm hakikaten. Govou gibi biriyle uğraşacaklarına, Dia'yı alabilirlerdi. Neyse sonuç olarak güzel bir adam Türkiye'ye geldi.

Fenerbahçe'nin bundan sonra yapması gereken Baroni'yi yollayıp, oynanmak istenen futbola uygun bir ön libero kazandırmaktır takıma. Topla iyi, hızlı düşünüp, güzel uzun top atabilen bir oyuncu Fenerbahçe'ye büyük mesafe kaydettirir. Direkt olarak hücumu şekillendirir.

Tek konuşulabilecek konu bana göre bonservisi. Fenerbahçe 8.500.000 € bonservis bedeli ödemiş. Çok fazla bir rakam aslında. Fakat bu sene 100.000.000 € transfer bütçesi ayırdıkları haberleri de düşmüştü basına. Eh hal böyleyken parayı bir nevi "saçmaları" normal.

Fenerbahçe'ye hayırlı olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

şu yazıları yazdıktan sonra bir oku allah aşkına. kip kaymaları, anlatım bozuklukları falan... okurken yoruluyor insan.

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Daha fazla dikkat etmeye çalışacağım. Teşekkür ederim eleştiri için.

Wonderkid dedi ki...

adamın hiç maçını izlemedim. kanal a nancy maçlarını nerdeyse hiç vermiyor arada marsilya ile oynarsa o kadar. ama 8.5 milyon euro vermişsse fener gerçekten iyi sövüşlenmiş onu söyleyim. kaça satacak bu adamı burda 10 15 e filan mı hayal. o kadar değerlenecek adamaların yolu türkiye'den zor geçer hele ki fransa'dan geliyorsa.