21 Temmuz 2010 Çarşamba

Jetgillerin Fadıl: "Doğu'da Kendi Ligimizi Kuracağız!"


Türkiye Futbol Federasyonu Olağan Mali Genel Kurulu öncesinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile sözlü tartışmaya giren Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz, TFF Başkanı Mahmut Özgener ve Aziz Yıldırım hakkında ağır eleştirilerde bulundu.

Akgündüz, mevcut uygulamaların devam etmesi halinde Doğu ve Güneydoğu takımlarını liglerden çekme, kendi liglerini kurma tehdidinde bulundu.

"MAFYA FEDERASYONU KABUL ETMİYORUZ"
Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz, mevcut TFF'nin Doğu ve Güneydoğu kulüplerini tasfiye etmek istediğini iddia etti. Akgündüz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kulüplerince Cuma günü Bingöl'de toplantı yapacaklarını ve gerekirse liglerden çekilebileceklerini dile getirirken "Biz mafya federasyonunu kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

"YILDIRIM HEP SÖZ ALIYORDU"
Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz, "Biz, mali genel kurul öncesi 2. ve 3. lig kulüpleri olarak bir birliğimiz var ve biz de Mali Genel Kurul öncesinde buluşup, düşüncelerimizi, ortaya koymak için bir toplantı yaptık. Federasyon Başkanı Mahmut Özgener de katılacağını bildirmiş ve Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte toplantıya katıldılar. Bu toplantıda kulüplerin ortak sorunu kulüplerin maddi ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağıydı. Tüm havuz gelirlerinin Süper Lig kulüplerine, bir kısmını da Bank Asya 1. Lig'e aktarılmasıyla ortaya çıkan adaletsizlikle ilgili bazı şikayetler dile getirildi. Federasyon Başkanı Özgener, çok pasif bir durum sergiliyordu ve görüldüğü kadarıyla kendisini savunmak için Aziz Yıldırım orada bulunuyordu, hep o söz alıyordu" dedi.

"NEDEN BU KADAR ZORLUYORSUNUZ"
Akgündüz, "Getirilen öneri şu; önerinin (90 tane kulüpten 18'i 2. Lig, 18'i 3. Lig kulübü olsun. Parası olan profesyonel, parası olmayan amatör olsun, neden kendinin bu kadar zorluyorsunuz. Zaten bu işin geleceği nokta bu, ben de hep bunu savunuyorum) Biz de (Hangi hakla 90 kulübün 36'sını profesyonelde, diğerlerinin amatör kalmasını siz söyleyebiliyorsunuz ? Tam tersini ihtiyaçlarımızın giderilmesi için çözüm üretecekken siz gidin amatör olun diyorsunuz ?) cevabını verdik. Kendisi ise (Bu yıl Turkcell Süper Ligi de sponsor bulunmadığı için göğüs reklamını çekmiş durumda siz neden bahsediyorsunuz) dedi. Süper Lig'de böyle sıkıntı varsa ona talip olduğumuzu söyleyince (Siz bunu yapamazsınız) karşılığını verdi. Yani (bunu size yaptırmayız) tarzında söyledi" diye konuştu.

"18 MİLYON TL'LİK TEKLİF VERECEĞİM"
Türkiye 2. ve 3. Lig kulüplerinin sponsorunun olmadığını dile getiren Akgündüz, kendilerinin bu liglere sponsor olmaya hazır olduklarını söylerken, "Önce benim şirketim ihaleye katılacak, bize diyorlar ki siz gelin yazılı teklif bulunun diyor. Bugün ben söz veriyorum bugün 2. ve 3. Lig kulüplerinin sponsorluğu için teklif vereceğim. 18 milyon TL'lik bir teklif vereceğim. Daha büyük teklif gelirse biz mutlu oluruz daha fazla gelir olur ama gelmezse sezon için bir her kulübe 200 bin TL'lik destek vermeye hazırız. Lütfen bunun yolunu açın" dedi.

"JETPASPOR TESCİL EDİLMEDİ"
Akgündüz, federasyonun kulüplerin sponsorluk çözümünün önünün tıkadığını da kendi spor kulübüne yaptığı uygulamayla açıklarken şunları kaydetti:
"Federasyon Siirtspor'un geçen sezonki Siirt Jetpaspor ismini bu yıl tescil etmedi ve haklı gerekçe sunmadı. Sadece spora zarar verecek diye reddettiler. Bundan dolayı Siirtspor geçen sene aldığı sponsoru bu yıl alamıyor. Böyle bir firma, trilyonlarca lirayı 3. Lig kulübüne karşılıksız veremez. Mutlaka isim sponsorluğu alması gerekir. Bu desteği veremeyeceğim için kulübün maddi kaynağı kurumuş durumda. Dolayısıyla amatör oyunculardan kururlu profesyonel lig oluşturacağız. Liglerde mücadelemiz zorlaşacak. Aslında 1. ve 2. Lig tek lig olur dünyada bu durum böyle olur. Diğer ligler, bölgesel liglerden oluşur. Bu yıl 2. ve 3. Lig Türkiye ligi yaptılar. Bizim Siirtspor, İzmirspor, Gaziosmanpaşa ile eşleşiyor. Orada onlarla mücadele etmesi zor, ucuza olunca, ekonomisi daha yüksek yerlerde deplasman gelirleri fazla ama arasında uçurum olan iki bölgenin takımları karşılaşacak ve Doğu bölgesinin takımları ligde kalabilecek, bu mümkün değil" dedi.

"KENDİZ LİGİMİZİ KURACAĞIZ"
Akgündüz, "Biz şunu gördük ki kasıtlı olarak Federasyon Yönetimi Doğu ve Güneydoğu takımlarını tasfiye için butona bastı biz bunu durdurmak istiyoruz, durduracağımıza inanıyoruz. Eğer bu yapmazlarsa biz bu Cuma günü Bingöl'de Doğu ve Güneydoğu'daki takımların tamamı, Süper Lig'den amatör liglerine kadar tüm başkanları davet ettik, buradan şöyle bir karar çıkaracağız; Eğer federasyon bu uygulamadan vazgeçmezse biz kendimizin tasfiye edilmesini beklemeden liglerden çekileceğiz ve kendi ligimizi kuracağız" dedi.

"TÜRKİYE KELİMESİNİN DÜŞMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ"
"Türkiye Futbol Federasyonu'nun başındaki "Türkiye" kelimesinin düşmesini sağlayacağız" diyen Akgündüz, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Çünkü, artık Türkiye Futbol Federasyonu olmayacak ve Türkiye'nin tamamını kapsamayacak, FIFA ve UEFA nezdinde Türkiye temsilini yok edeceğiz. Dolayısıyla TFF, uluslararası müsabakalara girme yetkisini kaybedecek, girmesi için mutlaka bizim bölgemizin içinde olduğu bir Türkiye olması gerekiyor. Geçtiğimiz Cuma böyle bir saldırıya maruz kaldığımızda federasyon başkan olsun. Parası olan profesının toplantıda bize hiçbir şey söylemeksizin Aziz Yıldırım'ın kalkmasından ardından onun da kalkması yani bizi dikkate almamasını savunuyorum) Biz de (Hangi hakla 90'ın ardından Doğu ve Güneydoğu'da bu federasyonun da federasyonun kaile alınmadığını göstereceğiz bunun tüm dünya ve Türkiye görecek. FIFA da bunları tanımayacak"

"2. LİG'E ÇIKMAMIZ ENGELLENDİ"
Akgündüz, 18 milyon TL'lik sponsorluk bütçesinin Doğu ve Güneydoğu'daki kulüplerin yaşaması ve gençlerin futbol oynanması için kullanacağını söyleyerek, "Şirketimiz her türlü desteğe hazır. Geçen yıl Siirtspor için milyonlarca lira harcadık. Harcadığımız bütçenin sonunda şu oldu; TFF Başkanı, Aziz Yıldırım ve Mecnun Odyakmaz'ın yaptığı organizasyon neticesinde kulübümüzün teknik direktör yardımcısının son maçtan bir gün önce kaçırılması ve futbolcuların tek tek aranarak tehdit edilmesi sonucunda 2. Lig'e çıkmamız engellendi. Biz, mafya federasyonu kabul etmiyoruz. Siirtspor olarak bu yönetimin anlayışı ile devam etmeyeceğiz ve takımı ligden çekeceğim. Gerekirse kendi bölgemizde mücadele edeceğiz" dedi.

"ADİL YÖNETİM OLUŞACAK"
Bingöl'deki toplantının ses getireceğini ifade eden Akgündüz, "Dolasıyla bu çıkışımız Türk futbolunun yönünü yeni rotaya çevirecek ve adil yönetim oluşacak. Bu yıl hangi 3 büyük şampiyon olacak anlayışını geride bırakacak. Türkiye'nin en doğusundaki takım Trabzonspor, bu nasıl bir ülke ülkemizin bu bölgesinde Süper Lig keyfi yok. Bu sosyal yaralara da yol açıyor. Biz bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Bingöl'deki toplantının ardından federasyonun aklını başına alacağına inanıyorum. Almadığı takdirde bu federasyonun tanınmaması için her türlü girişimi yapacağımızı bildirmek istiyorum" sözleriyle açıklamasını noktaladı.


Yorum yapılır mı, yapılmaz mı bilmiyorum. Sadece dolandırıcılık suçundan yatmış birinin gelip de hak, hukuk, guguk şeklinde konuşması, hatta şov yapması bana garip geliyor.

Doğu, batı, kuzey, güney herhangi bir ayrım yapıldığını sanmıyorum. Geçen sene Diyarbakırspor, küme düşmesi gerekirken düşürülmedi bile yahu. Kurallar çiğnendi bilerek. Bunu geçiyorum. Ege takımları rezalet seviyede. Bir Bucaspor çıktı yıllar sonra. Efsanelerden Göztepe hala altlarda. Yani bunlar çıkıyor da mı Siirtspor çıkamıyor yahu?

Akgündüz, "Biz şunu gördük ki kasıtlı olarak Federasyon Yönetimi Doğu ve Güneydoğu takımlarını tasfiye için butona bastı biz bunu durdurmak istiyoruz, durduracağımıza inanıyoruz. Eğer bu yapmazlarsa biz bu Cuma günü Bingöl'de Doğu ve Güneydoğu'daki takımların tamamı, Süper Lig'den amatör liglerine kadar tüm başkanları davet ettik, buradan şöyle bir karar çıkaracağız; Eğer federasyon bu uygulamadan vazgeçmezse biz kendimizin tasfiye edilmesini beklemeden liglerden çekileceğiz ve kendi ligimizi kuracağız" dedi.


Bu cümleyi kurmaya ne hakkı var yahu bu adamın? Yani kim bu adam? Milleti soyup soğana çevirmekten hapis yatmış yahu. Neymiş Jetpaspor tescil edilmemiş. Ulan dolandırıcı bir firma niye tescil edilsin? Nasıl bir yüzsüzlük yahu? Bu ülkede namussuzlar kadar cesur var mı çok merak ediyorum? Hepsi süper kahraman, hepsi adaletin yılmaz savunucusu arkadaş. Biri zerre şeyinde olmayan bir konu için çıkıp ağlar, sesini çatallaştırır. Diğeri gelip hak, hukuk dersi verir. Ulan kaç kişiyi sömürdün desen hepsi komplo diye yırtınacak adam yahu bunlar? Bıyığı kesince kimlik mi değişiyor otomatikman ben anlamıyorum ki.

Ulan bir biz kirliyiz anasını satayım. Susalım, oturalım.

Hiç yorum yok: