13 Temmuz 2010 Salı

Cimbom Sahaya İner: Galatasaray 4 - 0 Kleve


İstiyorsa mahalle takımıyla maç yapsın Galatasaray farketmez. Yeter ki çıksın sahaya oynasın. Hakikaten çok özlemişim Galatasaray'ı sahada görmeyi. Maç fena değildi tabii ki fakat her şeyden önemlisi Arma'nın sahaya inmesiydi. Hayırlı olsun yeni sezon.

Maça bakarsak geçen seneden farklı olan şeyler vardı sahada. Birincisi sistem 4-3-3 değil, savunmada 4-4-1-1, hücumda 4-2-3-1'di. İç sıkıntısı çeken Rijkaard bu sene sistemi en azından ilk maç için değiştirmiş. Daha az hazırlık pası, daha çok sonuca yönelik pas, savunma arkası koşular yapan kanat oyuncuları, ön alanda çok daha sıkı bir baskı bu senenin değişiklikleri şimdilik. Tabii ki hiç mühim değil oyun. Fakat bu ufak değişiklikler gözden kaçmıyor.

Oyun hakkında fazla konuşmaya gerek yok. Türk oyuncuları bu sisteme daha yatkın olduğu için fena gözükmedik sahada. Golleri Barış Özbek, Milan Baros, Caner Öztel ve Mehmet Batdal attı. Hepsi de hakikaten çok güzel gollerdi hazırlanış olarak.

Maçta aklımda kalan isimlere yorum yapayım;

Emirhan Ergün: Gerçekten çok başarılı bir maç çıkardı. Özellikle 0-0'ken harika 2 kurtarışı var. Hiç beklemediğim bir performanstı bu. Eğer bu şekilde devam ederse 2. kalecilik için yeri garanti olur. Tek dezavantajı boyu.

Hakan Balta: Neill ile birlikte stoper ikilisi olacak bu garanti. Ne Servet, ne de Gökhan Zan kesebilir. Hem stoperde iyi oynuyor hem de topla çıkışları harika. Solbek olarak kullanılacağını düşünmüyorum. Stoper transferi olmazsa yeri bellidir.

Sabri Sarıoğlu: Ciğeri yok bu adamın. Sene başı olmasına rağmen 100 metre alan kullandı. Geçen seneki çıkışı devam edecek gibi.

Barış Özbek: 4-4-1-1'in sağında fena oynamadı yine. Kalli de orada çok kullanırdı bu adamı. İlk 11'e giremez ama takımda kalacaktır.

Arda Turan: Geçen sene başındaki rolüne geri dönmüş. Hücumun her şeyi Arda'ya bağlı şu an. 4-4-1-1'de, forvet arkası olarak, serbest oynuyor. Bir nevi Lincoln gibi. Zeki bir adam Arda. Bu özgürlüğü lehine çok iyi kullanacaktır. Bir çok gol ve asist izleriz yine bu şekilde oynarsa.

Milan Baros: Her gol attığında geçen seneki yokluğu daha iyi anlaşılıyor. İlk golü muazzamdı. Romario'nun golleri gibiydi hatta. Hakikaten çok büyük oyuncu, çok büyük santrafor. Sözleşmesi hemen uzatılmalı. Galatasaray'ın en büyük gol silahı.

Emre Çolak: Bu sistemde Arda'nın tek yedeği. Çok zeki bir adam fakat topla fazla oynamakta şu an. Geçen seneye göre daha sağlam basıyor yere. Sol ayağı yine müthiş. Bu sene daha fazla forma şansı bulur.

Ali Turan: Sağbek için ikinci ideal isim. Daha ilk maçında savunma olarak iyi bir sınav verdi. Hücumda biraz eksiklikleri var fakat Sabri olmadığında sıkıntı çekmeyeceğiz artık.

Serdar Özkan: Sanırım transferler içinde en ön yargıyla yaklaşılan adam kendisi. Bugün çok iyi işler yaptı. Özellikle bencillikten uzak oyununu sürdürürse sağ tarafta formayı kapabilir. Savunmaya yardımı da çok iyiydi. Beklediğimden iyi bulduğumu söyleyebilirim. Yaptığı asistten önceki koşusu da takdire değer.

Mehmet Batdal: Bildiğin Hakan Şükür. Sahadaki duruşu, koşusu, pasör özellikleri vs. tamamen Hakan Şükür. Ekstra olarak iyi bir oyun zekası var. Bir gol, bir asist yaptı bu maçta. Özellikle iç sahada çok maç kurtarır böyle devam ederse.

Hiç yorum yok: