15 Temmuz 2010 Perşembe

Guti'li Beşiktaş


Hazretlerini Türkiye'ye getirdiği için önce bir futbolsever olarak Beşiktaş'a teşekkür ederim. Hakikaten söz konusu Guti'yse yaşı vs. önemli değil. Çok ama çok büyük bir transferdir. Zor değildir belki transferi fakat kesinlikle böyle bir markayı getirmek tebrik edilmesi gereken bir durumdur.

Guti geldiğine göre Beşiktaş'ın sistemi ya 4-2-3-1 olur ya da 4-4-1-1 olur. Başka bir alternatifi yok bana göre. Quaresma'yı düşünürsek 4-2-3-1 daha yakın gibi duruyor. Fakat Schuster'in işi zor. Hem yabancı sınırı, hem eldeki yabancılar hem de elde bulunan yerlilere uygun bir taktik yapmak zorunda. Belki Avrupa'da 10 yabancısını birden oynatabilir. Fakat ligimizde 6 izin veriliyor. Buna uygunları yerleştirince geriye kalan yerlilerin de sisteme uyumlu olması gerekiyor ki Galatasaray çok çekti geçen sene bu konuda.

Şimdi Beşiktaş'ın en büyük artısı hem stoper, hem de kaleci mevkisinde kaliteli yerliler var. Rüştü ve Hakan kale için uygun mevkiiler. Stoperde Sivok'un oynamayacağını düşünürsek, İbrahim Toraman orası için Ferrari'yle iyi bir seçim olur. Sol tarafta iki Türk var. Burası da süper olmasa da idare eder denebilir. Sağbek ise sıkıntı. Eğer Quaresma sağda oynarsa buraya iyi bir bek gerekir. Çünkü Q7 istese de iyi bir savunma yapamaz. Yani bek çok yorulur. Bu sebeple ben buraya bir yerli takviyesi olur diye düşünüyorum.

4-2-3-1'in, 2'lisinde Fink gittiğine, Ernst'i de banko saydığımıza göre bir kişilik boşluk var. Buraya Necip yazılabilir fakat Necip'in ne yapacağını da şimdiden kestiremeyiz. Elde kalanlarda burayı dolduracak oyuncular değil bana göre. Bu bölge oyunun iki bölümünü birbirine bağladığı için buraya da bir oyuncu gerek diye düşünüyorum.

Forvet arkası üçlü en sorunsuzu gibi. Sağda Nihat olabilir forvet transferine göre, göbekte Guti, solda Quaresma. Hakikaten Nihat'ın sağ forvet gibi oynayıp santraforu çiftlediğini düşündüğümüzde ortaya kağıt üzerinde müthiş bir hücum gücü duruyor. Robinho, Raul söylentileri olur mu olmaz mı bilemiyorum. Eğer her iki oyuncu gelirse Raul tek forvet, Robinho sol forvet, Q7 sağ kanat olur ve CL takımlarının çoğunda bile bulunamayacak bir hücum 4'lüsü seyrederiz.

Bu 4'lüye Ernst ve Ferrari'yi eklersek 6 olur böylece yabancı sayısı. Gönderilecekleri, yollanacakları Schuster seçecek elbet. Fakat dediğim gibi Beşiktaş'ın yabancı transferi bittikten sonra hakikaten kaliteli 2-3 yerli alırsa eksiksiz bir takım olmuş olurlar.

Umarım öyle olur. Galatasaraylı olsam da böyle kaliteli bir rakibimin olmasını çok istiyorum.

Beşiktaş ve Turkcell Super Lig'e hayırlı olsun Guti.

Hiç yorum yok: