6 Temmuz 2010 Salı

Keita Gitti...


Duyuru: Keita Al Saad SC.’ye Transfer Oldu

Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı oyuncumuz Abdul Kader Keita’nın € 8.150.000 bedelle Katar Al Sadd S.C.’ye transfer olması konusunda anlaşmaya varılmıştır.

Ayrıca oyuncu €200.000 tutarında alacaklarından vazgeçecektir.

Abdul Kader Keita’ya bugüne kadar Galatasaray’a vermiş olduğu hizmet için teşekkür eder, bundan sonraki futbol yaşamında başarılar dileriz.

Galatasaray Sportif A.Ş

İnanılmaz üzgünüm. Hakikaten çok üzgünüm.

Eldeki kadroya baktığımda mantık göremiyorum şu an için. Sağ kanatta şu an oynayabilecekler; Arda ki Kewell da ayrıldığına göre yeri sol kanattır, Elano, Serdar Özkan, Serdar Eylik ve Aydın Yılmaz. Bunların hiçbiri, Arda dahil, sağ tarafta Keita'nın bu sene yaptıklarını yapamaz.

Keita'nın Rijkaard'ın sistemine uyum sağlamadığı ortadaydı zaten. Fakat Rijkaard da bu sene kendisinden hiç vazgeçmedi. Çünkü bozuk sistem varsa elinizde bu tip adamlar hayat kurtarır. Kewell, Keita bu yüzden çok önemliydi. Bu tip adamlar maçı çevirebilecek adamlar çünkü. Rijkaard bir sürü yanlış tercih yapmasına rağmen Keita'yı tutmasının sebebi buydu.

Ayrılığa bakınca kendi tercihi de olabilir, Rijkaard'ın tercihi de olabilir, yönetimin maddi sıkıntılar yüzünden yaptığı bir tercih de olabilir. Sağ kanada adam yokken Keita'yı satmanın Rijkaard'ın tercihi olacağını sanmıyorum. Maddi sıkıntılar varsa büyük ihtimalle yönetimin tercihi ki en mantıklısı bu gözüküyor.

Bilemiyorum. Hakikaten çok sevdiğim bir adam Keita. Onun yardıra yardıra sağdan gidişini, gol sevinçlerini, 3-4 kişiyi sırtında taşıyacak kadar kuvvetli oluşunu, arada bir bizi deli eden şutlarını özleyeceğim doğrusu.

Gio'nun tekrar kiralanması veya belki bonservisiyle alınması gündeme gelebilir belki. 2-3 gün evvel Adnan Polat'ın "Gio'yu almayacağız." dediğini yazmıştı gazeteler. Fakat belki Rijkaard'ın arzusu olursa bir senelik daha kiralanabilir. Esas yeri sağ kanat olduğu için çok daha verimli olabilir geçen seneden.

Ne diyelim;

Yolun açık olsun be Keita. Çok özleyeceğiz seni.

1 yorum:

brk dedi ki...

ulan bari bizi kandırmak adına kewell ile sözleşme imzalayın,ağzımıza bi parmak bal çalın. garip işler yapıyor yönetim umarım sonu iyi olur...