19 Temmuz 2010 Pazartesi

Hoşgeldin "El Mago" Pino!


Başından beri çok ön yargıyla bakılan bir adam Juan Pablo Pino. Keita gibi hakikaten taraftarın çok sevdiği bir adamdan sonra gelecek olması onun en önemli dezavantajı. Tabii AS Monaco'da sezonun yarısında oynamaması da sakatlık belasından çok çekmiş Galatasaray taraftarı için bir diğer soru işareti.

Fakat Pino, Carrusca'larla vs. bir tutulmaya başlandı ki bu da hakikaten böyle bir yeteneğe saygısızlık. Evet sakatlıkları oldu. Zaten bu sakatlıklar olmasaydı bize transfer olmayacaktı. Muhtemelen Avrupa'nın 4 büyük liginden birinde yoluna devam edecekti. Fakat yaşının 23 olduğunu düşündüğümüzde tekrar bu liglere transfer olma olasılığının var olduğunu, bu sebeple Galatasaray'da tekrar parlamaya çalışacağını düşünebiliriz.

Yukarıda dediğimiz gibi Keita'dan sonra gelmesi hakikaten büyük dezavantaj. Fakat Keita'yı hakikaten aratmayabilecek bir potansiyeli var. Birincisi Keita'dan daha golcüdür, daha iyi pasördür. Keita'nın bizi bazen delirten şut/pas tercihlerini pek görmeyeceğiz. Bunun dışında pas oyununa daha yatkın bir adamdır. Fakat Keita gibi çok acayip işler de yapabilir topla. Keita'dan daha kuvvetsizdir. Yani Keita'nın o sırtında 10 kişiyi taşıyıp, 3 kişiye çalım atması gibi doğanın mucizelerini göremeyeceğiz. Ama öyle vur ensesine al ekmeğini türünde bir adam kesinlikle değil. Aydınlarla, Carruscalarla karıştırmayalım lütfen. Diğer taraftan en az Keita kadar süratli, en az Keita kadar topla iyi bir adam seyredeceğiz. Yani göz zevki açısından değişen bir şey olmayacak.

Ben hayli umutluyum Pino'dan. İstikrarlı bir şekilde oynamaması onu biraz zorlayacaktır tabii. Fakat hemen olmasa da zamanla bu ritme de kavuşacaktır. Savunma konusunda pek iyi değildir yalnız. Gerçi karşısındaki beki kovalasa yeter zaten.

Ben çok umutluyum Pino'dan. Umarım Galatasaray'a hem maddi, hem de sportif katkı yapacaktır.

Hoşgeldin Juan Pablo "El Mago" Pino!

Juan Pablo Pino ile Prensip Anlaşmasına Varıldı

Galatasaray, geçtiğimiz sezon Fransa’nın AS Monaco takımında forma giyen Juan Pablo Pino ile prensip anlaşmasına varmıştır.

Kulübüyle ve kendisiyle prensip anlaşmasına varılan Juan Pablo Pino İstanbul’da gerçekleştirilecek sağlık kontrolünden sonra resmi sözleşme imzalayacaktır.

Hiç yorum yok: