4 Mayıs 2010 Salı

Ricardo Andrade Quaresma Bernardo


Mutlaka duymuşsunuzdur. Beşiktaş bu adam ile görüşmelere başladığını İMKB'ye bildirmiş. Eğer Beşiktaş ile anlaşırsa ve Mustafa Denizli kullanabilirse sırf Türkiye değil, Avrupa Ligi'nde de çok büyük katkılar verebilecektir bana göre..

Birincisi bu adam Inter'de, Barça'da hiçbir zaman as adam olamamıştır. Yani ilk 11 oynasa bile hücumun üçüncü veya dördüncü tercihidir. Top ilk onla buluşmaz, onun işlediği pek atak oluşturulmaz vs. Fakat hücum lideri olduğu Porto'da gayet iyi işler yapmıştır mesela. Mustafa Denizli eğer onun üzerinden hücum planları yaparsa, bu liderliği ona iyi anlatabilirse müthiş verim alır Quaresma'dan.

Ters kanatta oynar, forvet oynar, çok sıkışırsan forvet arkası oynar.. Oynar babam oynar. Yeter ki o motivasyonu sağlayabilsinler. Böyle bir adam için özel bir eğilim gerekir. Öyle ben futbolcularımı ayırmam gibi bir bakış açısıyla verim alınmaz. Gerektiğinde antrenman harici bile buluşup bu adamla anlatacaksın neler beklediklerini. Yani birden değil ama yavaş yavaş sorumluluk yükleyeceksin.

Çünkü bu adamın pek öyle futbol sahasında eksiği yok. Hızı vardır, tekniği vardır, kuvvetlidir, gol atar, pas atar, iyi orta atar. Yani her şeyi yapabilecek bir adam. Mesela bizim Kader Keita çalışılması daha kolay bir oyuncu olsa da az gol atar, tercih hatası sık yapar. Zira altyapısı pek iyi değildir. Ama bu adamın böyle bir sorunu yok. Tek sorunu çalışması zor bir oyuncu.

Tek başına Beşiktaş'ı taşıyabilir veya tek başına Beşiktaş'ı darmadağın edebilir.

Umarım pozitif katkılarını izleriz de Beşiktaş izlerken esneme hali geçer gider sonunda.

Hiç yorum yok: