21 Mayıs 2010 Cuma

#19 Gitti


Kewell da geçti Ali Sami Yen'den...

Bordeaux maçında attığı gol, Hamburg maçlarındaki özverisi, 90+2'de oyuna girerken sesini bile çıkarmaması vs. Karakter olarak müthiş katkı verdi Galatasaray'a. Futbolcu olarak da zor zamanların adamı oldu. Galatasaray kötü döneme girdi; golünü attı, forvet yoktu; golünü attı, eksikler çoktu; 2 kat performans gösterdi.

Fakat sonunda sakatlık ve kontrat sebebiyle Galatasaray'dan ayrıldı. Hiçbir zaman gerçek bir sol kanat performansı veremedi Galatasaray'da. Bir sol kanadın yapması gerekenleri pek yapamadı. Gerek geçmişinde yaşadığı sakatlıkları, gerek yavaş yavaş ilerleyen yaşı pek izin vermedi. Fakat skorer olarak müthiş katkılarda bulundu. 64 maç, 27 gol gibi müthiş bir skor katkısıyla ayrıldı Galatasaray'dan.

Dünya Kupası'na da yetişebileceğini düşünmüyorum. Umarım yetişir, şöyle doya doya izleriz biraz daha. Fakat bundan sonra Galatasaray'daki performansını da gösteremeyebilir. Zira yarım sezon oynamadı, zaten kuvvetsiz bir kasığı var. Şimdi idmansız kaldı iyice. Bizim sağlık kurulumuzun muhtemel hataları da tuzu, biberi olmuştur işin. Sakatlandığı maçın ise Orduspor'la oynanan alelade bir kupa maçı olması daha çok yürek burkuyor tabi.

Neden gitti, niye gitti bilemem. Bana göre hata değildir gitmesi futbolculuk bakımından. Fakat karakter bakımından kesinlikle takımda bulunması gerekirdi. Kewell gibi bir skorer bulabiliriz. Fakat Kewell karakterinde bir adam bulmak zordur.

Yolun açık olsun güzel adam. Unutulmayacaksın.

Hiç yorum yok: