1 Mayıs 2010 Cumartesi

Beceriksizlik: İ.B.B 0 - 1 Galatasaray


Sezona dair pek beklentimiz kalmadı fakat en azından güzel futbol bekliyoruz haliyle. Bursaspor ile Fenerbahçe'nin maçları varken Galatasaray'ı izlememin sebebi de bu beklenti aslında.

Nitekim beklediğim gibi güzel bir maç izledik. Fakat son 3 maçtır başa bela olan bu son hamlelerdeki beceriksizlik bugün doruğa ulaştı doğrusu. Maçın 0-1 bitmesi ise tamamen garip kaçanları görünce. Çok rahat 7-8 farka ulaşacak bir maçtı çünkü. Galatasaray bazı dakikalarda topu rakibe göstermedi bile. Tabii ki iki takımında bir iddasının olmaması pek maçı önemli kılmıyor ama sonuçta Galatasaray arması varsa seviniyor insan.

Küçük üçgenler kuran, sürekli pas yapan bir takım izledik. İlk yarı soldan, ikinci yarı ise Arda çıktıktan sonra sağdan iyi getirdi topu Galatasaray. Goldeki becerinin yarısını tüm pozisyonlarda yapabilseydi zaten çok çok rahat bitirelebilecek bir maç oynanacaktı. Galatasaray'ın 4-2-4 gibi bir dizilimle sahadaydı. Gibi diyorum çünkü Arda serbest adam gibi oynadığı için 4-2-3-1'e de dönüyordu sistem maç içerisinde.

Neill'in yokluğunda savunmanın 1-2 aksaklık dışında pek aksamadığını, topu oyuna sokma konusunda ise Hakan Balta'nın takıma müthiş katkılar yaptığını söylemek gerekiyor. Hem soğukkanlı hem de ayağına hakim bu adam bir çok pozisyonda ki bazılarında hakikaten iyi baskı yapmıştı Belediye, topu takım arkadaşlarına kazandırıp kontra başlangıçlarına iyi katkılar yaptı.

Ortasaha ise Elano çıkana kadar iyi, çıktından sonra ise idare eder şekilde çalıştı. Mehmet Topal'ın iyi oyununu devam ettirdiğini söyleyebiliriz. Keza Arda'nın da iyi oynadığını eklemeliyiz. Bunun yanı sıra Sarp'ın da sorumluluk alarak oynadığında pas trafiğine iyi katkılar yaptığını tekrar hatırlamış olduk.

Jo'nun iyi top sakladığını ve çalıştığını, Caner'in bekten çok sol kanat oyuncusu gibi oynadığını ve bunda geçmiş haftalara göre başarılı olduğunu, Baros'un sakatlığının Galatasaray'ın 9-12 puan arası kaybına sebep olduğunu, Kewell'ın hoşgeldiğini ekleyebiliriz ekstra olarak. Ayrıca ikinci yarının sonlarına doğru Keita'nın sağ kanatta 3 kişiyle dansettiği pozisyonu da güzelliklerden sayabiliriz.

Pek konuşulacak, yazılacak bir şey yok. Son haftalardaki beceriksizlik ve güzel oyun devam etti.

Maçın oyuncusu ise Sabri'dir bana göre. Müthiş çalıştı, bir de güzel asist yaptı.

Hiç yorum yok: