23 Mayıs 2010 Pazar

Konyaspor Süper Lig'de: Konyaspor 2 - 2 Altay


Özellikle son 10 dakikası müthiş heyecanlı bir maç izledik.

Maçın başından gol atıncaya kadar Altay çok iyi top oynadı. Top çevirdi, kanatlarını kullandı. Kaue'nin defansif zaaflarını çok iyi değerlendirdi. Sürekli sağdan bindirdi ve golü de Kaue'nin hatasıyla kapılan topun ortalanması sonucu Molina ile buldu.

Golden sonra Altay'ın topu çevirmesi, topu ayağında tutması gerekiyordu. Birinci sebebi Konyaspor ortasahasının sadece koşan adamlardan kurulu olması. Böylelikle topu koşturup, rakibi koşturarak Konyaspor'u oyundan düşürebilirdi Altay. İkinci sebep ise Konyaspor'un çok etkili hücumcuları Erdal ile Eser'e minimum miktarda top gelebilirdi.

Fakat Güvenç Kurtar bunun yerine takımını geriye çekip Konyaspor'un kadrosundaki kaliteli ayaklara imkan sağladı. Özellikle ilk yarı Mesut ile Molina'nın oluşturduğu sol kanadı darmadağın etti Erdal ile Ömer. Kaue'nin duran toplardaki başarısı, Erdal'ın açık ara Bank Asya'ya fazla gelen bir performans sergilemesi, Eser'in ise üst lig tecrübesi Altay defansına fazla geleceği belliydi. İlk yarı gol bulamadı Konyaspor fakat Güvenç Kurtar'ın en azından sol kanadını değiştirmesi gerekiyordu. Fakat seyretti. Öte yandan Ziya Doğan 30. dakikada hemen sol kanadını da çalıştırmak için Ramazan'ı oyuna aldı ve maçın kaderini değiştirecek hamleyi yapmış oldu.

İkinci yarı ile birlikte yine Altay defansif bir oyun oynamaya, Konyaspor ise bilinçsizce saldırmaya başladı. Bilinçsizce diyorum çünkü Konyaspor geriye düştüğü bir maçta hücum yapmasını bilmiyor. Bireyselliğe dayalı bir hücum anlayışları var. Duran toplarda güzel organizasyonlar yapması Konyaspor'un bu oyun planına yakışan bir hücum şekli. İlk gol zaten böyle bir yolla; Kornerde defanstan seken topa Ramazan'ın çok net bir vuruşuyla geldi.

Golden sonra Altay maçın başındaki gibi sakince hücum etmesi gerekirken 2 stoperini geride bırakıp fena bir şekilde panik halinde saldırmaya çalıştı. Bunun sebebi yıllardır Play-Off finallerinde takılıyor olması sanırım. Fakat Konyaspor en iyi yaptığı işi, kontraatağı yine müthiş uyguladı. Biraz defans hatasıyla oluşan pozisyonu yine Ramazan Hagivari bir vuruşla gol yaptı. Altay buradan bile maçı çevirebilirdi. Çünkü düzgün hücum yaptığında pozisyon bulabilen bir takım. Fakat yine yapmadı.

Konyaspor çok rahat 3-4 gol atabilecekken atamadı 87'e kadar. Eser, Erdal üstüste goller kaçırdı. 87 ise bana göre Altay savunmasının Bülent Korkmaz'ı Yiğitcan'ın golüyle 2-2 yaptı Altay maçı. Fakat o panik dağılmadı bir türlü. Gereksiz fauller, kaleci Soner'in çok aptal bir hareket sonucu kırmızı görmesi derken zaten 4 dakika olan uzatmaların 2 dakikasını yemiş oldular ve Konyaspor zafere ulaşmış oldu.

Turnuvanın geneline baktığımızda Konyaspor'un en parlayan isimlerini Erdal, Haluk ve Eser olarak sıralayabiliriz. Öte yandan Altay'da Yiğitcan iyi bir turnuva geçirdi. Adanaspor'lu Ersan Gülüm ve Emre Aktaş da fena olmayan performanslar sergilediler. Karşıyaka'da ise sadece Taha gözüme çarpan isim oldu. Turnuvanın en değerli oyuncusu bana göre Erdal'dır. Hakikaten çok çalışkan, ayağına hakim, iyi şutları olan bir oyuncu. Zaten yanılmıyorsam Almanya'da altyapısını almış bir adam. Konyaspor'un seneye de en büyük silahlarından biri olacaktır.

Turnuvanın en beceriksiz takımı ise Adanaspor. İyi futbol oynadığı maçları saçmasapan goller yiyip kaybettiler. Turnuvanın ilk maçında 2, ikinci maçında ise 1 olmak üzere birbirinin aynısı 3 duran top golü yenmez yahu. Yazık oldu.

Altay ise bundan sonra Play-Off'lara kalmadan çıkmayı hedefleyecek sanırım. Kadrolarını ise yeterli bulmadım kendi adıma. Halbuki ismi olan, geçmişi çok iyi olan bir kulüp Altay. Daha kuvvetli bir kadro oluşturması gerekiyor.

Son olarak puan durumunu yazalım;

1. Konyaspor 7 puan
2. Altay 5 puan
3. Karşıyaka 2 puan
4. Adanaspor 1 puan.

Hiç yorum yok: