20 Mayıs 2010 Perşembe

Bank Asya 1. Lig Play-Off: 2. Maçlar


Önce sonuçları yazalım;

Altay 2 - 1 Adanaspor
Konyaspor 1 - 0 Karşıyaka

Maçların ilk 30 dakikasını seyredemedim. Daha sonra 2 maçı da takip etmeye çalıştım. Buna göre yorum yapayım.

30. dakikadan itibaren Altay - Adanaspor maçında ortada bir oyun vardı. İki takımda pozisyon bulabiliyordu fakat pek keyifli bir maç yoktu açıkçası. Konyaspor - Karşıyaka maçında ise Erdal güzel bir gol atmıştı. Daha sonra klasik Ziya Doğan takımı olarak savunmaya çekilip, kontra aramaya başlamışlardı.

İkinci yarı ise Konyaspor kontra bile yapamadı doğru düzgün. Karşıyaka yoğun fakat bilinçsizce saldırdığı için Konyaspor'un savunmasını aşamadı. Eğer daha sakin, daha akıllı oynasalardı en kötü beraberliği çıkarabilirlerdi buradan. Karşıyaka'nın Taha isimli oyuncusunu çok beğendiğimi söylemeliyim. 8 numaralı formayı giyiyor. Ortasahada oynuyor eğer bu maçlık bir mevkii değişikliği yoksa. Çok soğukkanlı, iyi pas dağıtan bir adam. Konyaspor'da ise kaleci Haluk iyi bir günündeydi. Güzel toplar çıkardı.

Altay - Adanaspor maçı ise heyecanlı geçti. İkinci yarı Molina ve Burak Çalık'ı oyuna sürdü Güvenç Kurtar. Hakikaten direkt skora etki etti. Molina duran topu kullandı, Burak kafayı vurdu ve öne geçti Altay. Adanaspor Play-Off'larda duran top golleri yemeğe devam ediyor. Konyaspor maçında Görkem'in attığı golün aynısını Burak Çalık attı. Hakikaten enteresan. Ersan ve partneri iyi bir savunma göbeği kurmuşlar fakat duran toplarda bu kadar error vermeleri garip.

Golden sonra Altay biraz daha dengeli oynadı. Savunmayı sağlama aldı. Ataklarda da bulundu. Adanaspor ise Okan Salmaz, Emre Aktaş ve M'billa ile pozisyon yaratmaya çalıştı. Yine M'billa'nın boş koşuyla savunmayı götürdüğü bir pozisyonda Emre uzaktan vurup maçı 1-1'e getirdi. Aklıma direkt Altay'ın Play-Off'lardaki şanssızlığı geldi doğrusu. Sürekli Play-Off finallerine çıkıp elenir Altay. Fakat bu sefer Tiago müthiş bir frikik golü attı. Adanaspor böylece yediği 5 golün 4'ünü duran toptan yemiş oldu. Golden sonra Tiago'nun kırmızı görmesi Altay için kötü oldu. Zira maç boyu iyi işler yapmıştı Tiago.

Yeni transferimiz Musa'yı da izleme fırsatı buldum. Savunma yönü kuvvetli bir oyuncu olarak biliyordum. İzlediğim maçlarda da savunma ağırlıklı oynamıştı. Fakat bugün ofansif yeteneklerini de baya gösterdi. İyi top çalıyor, alan markajını iyi uyguluyor. Topla oyunu açacak pasları pek atmıyor ama hücuma katkısı, pozisyon sezgisi çok iyi. Şut imkanı buluyor, boş koşu yapıp savunma arkasına sızmaya çalışıyor. Kısaca hücum kalitesi iyi bir iç oyuncusu. Rijkaard güzel işlerse, Musa çok çalışırsa iyi bir oyuncu kazanırız.

23 Mayıs'ta final gibi bir maç izleyeceğiz; Konyaspor - Altay. Konyaspor'a beraberlik bile yetiyor. Altay ise kazanmak zorunda. Bakalım Altay Play-Off şanssızlığını kırabilecek mi?

Son olarak puan durumunu yazalım;

1. Konyaspor 6 puan +3 averaj
2. Altay 4 puan +1 averaj
3. Karşıyaka 1 puan -1 averaj
4. Adanaspor 0 puan -3 averaj

Hiç yorum yok: